Karpatria
2022. 03. 24.
Járványok között, választás előtt népszámlálódunk

SZÉKELYFÖLD választások előtt
Kovács Nemes László tudósítása
2022.03.20.

2022. 03. 23.
Egy igaz keresztény ne a tolvajokra szavazzon!

 "Az ország ezeréves történetének legkorruptabb kormányát" tartják hatalmon a határon túli magyarok.Vitán vett részt kedd este Márki-Zay Péter, az ellenzék miniszterelnök-jelöltje az április 3-i választáson egy kolozsvári kávézóban. 

2022. 03. 23.
Csak rubelben fizethetik ki az orosz gázt az Oroszországgal barátságtalan országok

Oroszország ezentúl csak rubelben fogad el fizetést a “barátságtalan országokba” irányuló gázexportért – közölte Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdai kormányülésén.

2022. 03. 23.
Az erdélyi magyarok szavazatai úgy keringenek, mint gólyafos a levegőben!

Naponta több tucat erdélyi keres meg a következő panaszokkal: úgy kapott szavazólapot a magyarországi választásokra, hogy nem is kért ilyent. Fogalma sincs, honnan van meg a címe, ki és miért használja politikai célokra – írta közösségi oldalán Parászka Boróka erdélyi újságíró.

2022. 03. 22.
David Stockman: Pearl Harbor, még mit nem!

Már kezdtünk belefáradni ebbe a Zelenszkij bohócba, de az a merő pimaszság, hogy Ukrajna szorult helyzetét Pearl Harborral vagy szeptember 11-ével hasonlítjuk össze, felháborító. 

2022. 03. 22.
A kettős mérce mint hivatalos háborús megközelítés

Nos, ne vegyék sértésnek, de amit itt olvasok, azt csak egy dolognak lehet nevezni - rasszizmusnak. Andrei Gușă írása

2022. 03. 22.
Ha hozzászoktál már a háború híreihez...

... akkor kezdődhet szép lassan adagolva újból a vírusőrület.

2022. 03. 22.
Vendégszeretet ukrán módra

„Kedves menekültek! Itt csak ukránul beszélnek, mert ez Ukrajna. Ha nem tudod hogyan, hát tanulj. Ez fontos nekünk."

2022. 03. 22.
Hiába képzelik nőnek magukat, nem léphetik át a határt az ukrajnai transzkreatúrák

Nem engedtek át több száz menekült "transznemű nőt" az ukrán határon, mert az útlevelükben még mindig a születési nevük és nemük szerepelt, közölte a BBC helyi karitatív szervezetekre hivatkozva.

2022. 03. 22.
Az arab olajtermelők készek tönkretenni az USA-t

Kína nyilvánvalóan oroszbarát semlegességgel foglal állást, és az arab olajtermelők közeledése arra utal, hogy nemcsak Moszkvának és Pekingnek van elege a totális amerikai diktátummal rendelkező egypólusú világból.

2022. 03. 22.
Román sajtó Ukrajna feltételezett felosztási tervéről

A volt lengyel miniszterelnök-helyettes robbanásveszélyes elméletet indít: Oroszország-Lengyelország-Magyarország titkos "terve" Ukrajna felosztására.

2022. 03. 22.
A kormányzati felhő célja, hogy civil álca alatt az összes állami szoftverrendszer kulcsát és a román állampolgárok összes adatát átadja az SRI-nek és az STS-nek

Súlyos vádak a 375 millió eurós kormányzati felhővel kapcsolatban: az SRI és az STS diszkrecionális ellenőrzést kapna a polgárok adatai felett - állítja a CEO informatikai vezérigazgatója.

Oroszország államosítaná a most bezárt, külföldi tulajdonú gyárakat
Olvasási idő: körülbelül 2 perc

Az orosz kormánypárt egyik magas rangú tagja azt javasolja, hogy államosítsák azokat a külföldi tulajdonú gyárakat, amelyek leálltak az oroszországi működéssel amiatt, amit a Kreml különleges ukrajnai katonai műveletnek nevez.

Oroszország államosítaná a most bezárt, külföldi tulajdonú gyárakat
Vlagyimir Putyin orosz elnök és Denis Manturov, Oroszország ipari és kereskedelmi minisztere 2021-ben

Számos külföldi cég, köztük a Toyota, a Nike és a lakberendezési cikkeket forgalmazó IKEA bejelentette, hogy ideiglenesen bezárja üzleteit és gyárait Oroszországban, hogy nyomást gyakoroljon a Kremlre a szomszédos Ukrajna elleni invázió leállítása érdekében.

A kormányzó párt főtanácsának titkára, Andrej Turcsak hétfő este az Egységes Oroszország honlapján közzétett nyilatkozatában kijelentette, hogy a működés leállítása háború Oroszország polgárai ellen.

A közlemény megemlítette a finn magántulajdonú élelmiszeripari vállalatokat, a Fazert, a Valiót és a Pauligót – ők jelentették be a legutóbbi bezárásokat Oroszországban.

„Az Egyesült Oroszország azt javasolja, hogy államosítsák azoknak a cégeknek a gyártóüzemeit, amelyek bejelentették a kivonulásukat és leállították a gyártást Oroszországban az ukrajnai különleges műveletek idején” – mondta Turcsak.

„Ez egy szélsőséges intézkedés, de nem tűrjük, hogy hátba szúrjanak minket, meg fogjuk védeni a népünket. Ez igazi háború, nem Oroszország egésze, hanem polgáraink ellen” – mondta.

„Kemény megtorló intézkedéseket fogunk tenni, a háború törvényeinek megfelelően” – közölte Turcsak.

A csokoládét, kenyeret és péksüteményeket gyártó Fazernek három péksége van Szentpétervárott, egy Moszkvában, ezek mintegy 2300 embert foglalkoztatnak.

A Valio egy sajtgyárral rendelkezik, és négyszáz embernek ad munkát Oroszországban. A Pauligónak kávépörkölője van, és kétszáz embert foglalkoztat az országban.

A múlt héten az Oroszországgal határos, nem NATO-tag Finnország beleegyezett, hogy megerősíti biztonsági kapcsolatait az Egyesült Államokkal, miközben idegesen figyeli Oroszország ukrajnai invázióját.

 

Könyvjelző