Karpatria
2022. 07. 16.
Ukrajna azonnali elhagyására szólította fel állampolgárait az Egyesült Államok kijevi nagykövetsége

Az Egyesült Államok kijevi nagykövetsége biztonsági okokból felszólította az amerikaiakat, hogy azonnal hagyják el Ukrajnát. Ez áll a diplomáciai képviselet hivatalos honlapján közzétett közleményben.

2022. 07. 16.
Budaházy Edda: Elvárom a magyar rendőrségtől a szigorú fellépést

2002-ben, az Erzsébet híd 2 órán keresztül tartó lezárása alkalmával Budaházy György és társai ellen büntetőeljárás indult engedély nélküli demonstráció, közérdekű üzem megzavarása és garázdaság ellen, amely végén el is ítélték őket, nem úgy, mint annak idején a napokig tartó taxisblokád résztvevőit.

 

2022. 07. 16.
Mit tehet egy felelős vezető, ha az irányítása alatt szabadul el egy ágyúgolyó?

Gondolatok a Dévai Szent Ferenc Alapítványnál kibontakozó pedofil botrány margójára.

2022. 07. 16.
Az elmaradt szembenézésről…

Nem akarunk róla tudomást venni, hogy oldaltól függetlenül az értelmiségünk, politikusaink, a nemzetközi intézményeink egészen egyszerűen elárultak minket.

2022. 07. 15.
Kell egy kis áramszünet...

...ja, nem, most nem a várható jövőképre célozunk!

2022. 07. 13.
LEMONDOTT VIRRASZTÓ ZSOLT, ZALA MEGYEI KERESKEDELMI ÉS IPARKAMARAI TISZTSÉGÉRŐL

Végre egy gerinces ember!

2022. 07. 12.
Carrie Madej doktornő a szuri és a tr@nszhumanizmus kapcsolatáról...

és ez nem összeesküvés elmélet,itt tartunk sajnos,bármennyire is hihetetlennek tűnik.

2022. 07. 12.
Lázadnak a holland gazdák: az elit elleni felkelés globális méretűvé vált

„A munkásosztálybeli emberek népfelkelése az elit és annak értékei ellen zajlik – és ez az egész világon átível. A közép- és alsóbb osztályok egyre nagyobb ellenállást tanúsítanak azzal szemben, amit Rob Henderson az elit „luxushitének” nevezett, mivel a hétköznapi emberek felismerik, hogy ez milyen károkat okoz nekik és közösségeiknek”

2022. 07. 11.
Az AUR felszólítja a kormányt, hogy avatkozzon be a 18 éven aluli magyar válogatott és az úgynevezett székelyföldi csapat közötti labdarúgó-mérkőzés ügyében

A nemzetbiztonságot fenyegető valós veszélyről van szó. Gyorsan be kell avatkoznunk, mielőtt a dolgok teljesen kicsúsznak a kezünkből.

2022. 07. 11.
Ezeken a helyeken van a legnagyobb esélye átvészelni a civilizáció összeomlását

Egy, az ipari civilizáció állapotát vizsgáló új tanulmány szerint a mérsékelt övi szigetek biztosítják a legjobb esélyt a túlélésre abban az esetben, ha az általunk ma ismert rendszer összeomlik.

2022. 07. 11.
Litvánia nem hátrál, folytatódik a kalinyingrádi csörte

Litvánia hétfőn kiterjesztette a területén keresztül Oroszország balti exklávéja, Kalinyingrád felé irányuló kereskedelemre vonatkozó korlátozásokat, mivel Moszkva ellen újabb, korábban már bejelentett európai uniós szankciók léptek hatályba.

Oroszország blokáddal vádolja Norvégiát, és megtorlással fenyegetőzik
Olvasási idő: körülbelül 4 perc

Szerdán Oroszország megvádolta Norvégiát, miszerint az ország blokkolja a hozzá tartozó Spitzbergákon élő oroszoknak történő áruszállítást. Moszkva megtorlást ígért, majd kibertámadás ért norvég weboldalakat.

Oroszország blokáddal vádolja Norvégiát, és megtorlással fenyegetőzik

"Követeljük, hogy a norvég fél mielőbb oldja meg ezt a kérdést. Hangsúlyoztuk, hogy az Oroszországgal szembeni barátságtalan lépések megtorló intézkedésekhez vezetnek" – írta szerdai közleményében az orosz külügyminisztérium, és hozzátették, hogy beidézték a moszkvai norvég ügyvivőt.

Oroszország azt állítja, hogy Norvégia a storskogi szárazföldi határátkelőnél megakadályozta, hogy felszerelést és élelmiszerszállítmányokat pakoljanak egy hajóra, amit a Spitzbergákon élő orosz bányászoknak akartak küldeni.

 Szergej Guskin, a Spitzbergák orosz konzulja szerint a szállítmány 20 tonna árut tartalmazott, ebből hét tonna élelmiszer volt – ezen túl a munkagépekhez szükséges alkatrészek és a téli felkészüléshez szükséges alapvető felszerelés volt a csomagokban. 

Guskin szerint Norvégia az ukrajnai háború miatt Oroszország ellen elfogadott európai szankciók alkalmazásával blokkolja az árut, és úgy véli, hogy Norvégia nem gondolta át körültekintően ezt a lépést. Guskin arról is beszélt, hogy Oroszország alternatív szállítási útvonalakat vizsgál Európából és az oroszországi Murmanszk városából is.

Az orosz Szövetségi Tanács elnökhelyettese, Konsztantyin Koszecsev eközben azzal vádolta meg Oslót, hogy megsértette a párizsi szerződést. "A norvég hatóságok megpróbálják elérni, hogy orosz kiskorúak élelem nélkül maradjanak. Ez önmagában erkölcstelen tett, ami sérti az emberi jogokat, és kizárja a humanizmust" – írta a Telegramon.

Az orosz konzul azonban közölte, hogy szó sincs arról, hogy fennállna az élelmiszerhiány veszélye.

A Spitzbergák

A szigetcsoport neve norvégul Svalbard, amit Svalbergről, az első ott élő emberről neveztek el. Az Északi-sarktól ezer kilométerre fekszik, területe kétszer akkora, mint Belgiumé, és szokás a NATO "sarkvidéki Achilles-sarkaként" emlegetni.

Egy 1920-as párizsi szerződés ugyan elismeri Norvégia területi szuverenitását a Spitzbergákon, de közben garantálja, hogy 46 másik aláíró állam, köztük Oroszország egyenlő feltételek mellett szabadon kiaknázhatja az ottani természeti erőforrásokat. Oroszország évtizedek óta, tehát már Szovjetunióként is bányászott szenet a Spitzbergák területén. A szigetcsoporton körülbelül 2700 ember lakik, akiknek a 40 százaléka oroszajkú.

norveg

norveg

Kibertámadás érte Norvégiát
Szerdán a norvég hatóságok arról is beszámoltak, hogy kibertámadás ért norvég weboldalakat. Jonas Gahr Støre norvég miniszterelnök úgy tudja, hogy a támadás "nem okozott jelentős károkat". A Norvég Nemzetbiztonsági Hivatal (NSM) szerint a terheléses, azaz DDOS támadás egy biztonságos nemzeti adathálózatot vett célba, ezért több nyilvános és magánweboldalnak ideiglenesen fel kellett függesztenie a szolgáltatásait.

“Úgy tűnik, hogy egy oroszbarát bűnözői csoport áll a támadások mögött” – közölte mondta Sofie Nystrøm, az NSM igazgatója. A DDOS támadás pont két nappal azután történt, hogy egy Kreml-szimpatizáns hackercsoport Litvániában hasonló támadást hajtott végre. 

A forgatókönyv szinte ugyanez volt Litvánia esetében is: miután az ország korlátozta a szankciókkal sújtott áruk tranzitját a kalinyingrádi orosz exklávéba, orosz tisztviselők megtorlással fenyegették Litvániát, és nem sokkal később DDOS támadás ért litván szervereket.

euronews

Könyvjelző