Karpatria
2022. 07. 16.
Ukrajna azonnali elhagyására szólította fel állampolgárait az Egyesült Államok kijevi nagykövetsége

Az Egyesült Államok kijevi nagykövetsége biztonsági okokból felszólította az amerikaiakat, hogy azonnal hagyják el Ukrajnát. Ez áll a diplomáciai képviselet hivatalos honlapján közzétett közleményben.

2022. 07. 16.
Budaházy Edda: Elvárom a magyar rendőrségtől a szigorú fellépést

2002-ben, az Erzsébet híd 2 órán keresztül tartó lezárása alkalmával Budaházy György és társai ellen büntetőeljárás indult engedély nélküli demonstráció, közérdekű üzem megzavarása és garázdaság ellen, amely végén el is ítélték őket, nem úgy, mint annak idején a napokig tartó taxisblokád résztvevőit.

 

2022. 07. 16.
Mit tehet egy felelős vezető, ha az irányítása alatt szabadul el egy ágyúgolyó?

Gondolatok a Dévai Szent Ferenc Alapítványnál kibontakozó pedofil botrány margójára.

2022. 07. 16.
Az elmaradt szembenézésről…

Nem akarunk róla tudomást venni, hogy oldaltól függetlenül az értelmiségünk, politikusaink, a nemzetközi intézményeink egészen egyszerűen elárultak minket.

2022. 07. 15.
Kell egy kis áramszünet...

...ja, nem, most nem a várható jövőképre célozunk!

2022. 07. 13.
LEMONDOTT VIRRASZTÓ ZSOLT, ZALA MEGYEI KERESKEDELMI ÉS IPARKAMARAI TISZTSÉGÉRŐL

Végre egy gerinces ember!

2022. 07. 12.
Carrie Madej doktornő a szuri és a tr@nszhumanizmus kapcsolatáról...

és ez nem összeesküvés elmélet,itt tartunk sajnos,bármennyire is hihetetlennek tűnik.

2022. 07. 12.
Lázadnak a holland gazdák: az elit elleni felkelés globális méretűvé vált

„A munkásosztálybeli emberek népfelkelése az elit és annak értékei ellen zajlik – és ez az egész világon átível. A közép- és alsóbb osztályok egyre nagyobb ellenállást tanúsítanak azzal szemben, amit Rob Henderson az elit „luxushitének” nevezett, mivel a hétköznapi emberek felismerik, hogy ez milyen károkat okoz nekik és közösségeiknek”

2022. 07. 11.
Az AUR felszólítja a kormányt, hogy avatkozzon be a 18 éven aluli magyar válogatott és az úgynevezett székelyföldi csapat közötti labdarúgó-mérkőzés ügyében

A nemzetbiztonságot fenyegető valós veszélyről van szó. Gyorsan be kell avatkoznunk, mielőtt a dolgok teljesen kicsúsznak a kezünkből.

2022. 07. 11.
Ezeken a helyeken van a legnagyobb esélye átvészelni a civilizáció összeomlását

Egy, az ipari civilizáció állapotát vizsgáló új tanulmány szerint a mérsékelt övi szigetek biztosítják a legjobb esélyt a túlélésre abban az esetben, ha az általunk ma ismert rendszer összeomlik.

2022. 07. 11.
Litvánia nem hátrál, folytatódik a kalinyingrádi csörte

Litvánia hétfőn kiterjesztette a területén keresztül Oroszország balti exklávéja, Kalinyingrád felé irányuló kereskedelemre vonatkozó korlátozásokat, mivel Moszkva ellen újabb, korábban már bejelentett európai uniós szankciók léptek hatályba.

Oroszország és Fehéroroszország kihagyja az idei zsidó olimpiát
Olvasási idő: körülbelül 2 perc

Oroszország és Fehéroroszország Izraelbe alijázó sportolói egy különleges zászló alatt versenyezhetnek majd.

Oroszország és Fehéroroszország kihagyja az idei zsidó olimpiát

Oroszország csapata nem vesz részt a július 12-én Izraelben kezdődő 2022-es Makkabi Világjátékokon – jelentették be.

A Putyin rezsimjével szoros szövetségben álló Fehéroroszország sportolói szintén nem vesznek részt a játékokon. A szervezők közleményben közölték, hogy a csapat a visszalépés mellett döntött.

A döntés azt követően született, hogy Oroszországot az ukrajnai inváziót követően kitiltották más sportversenyekről, köztük a közelgő labdarúgó-világbajnokságról.

Az Izraelbe alijázó oroszországi és fehéroroszországi zsidó sportolók továbbra is részt vehetnek a Makkabi Világjátékokon az „Olim” [alijázó bevándorlók] küldöttségeként, külön zászló alatt.

A Makkabi Világjátékok közleményében azt írta:

 „A 21. Maccabiah mintegy 60 ország delegációját látja vendégül, Oroszország nem lesz köztük, miután a Maccabi Oroszország úgy döntött, hogy visszalép a játékoktól.

„Az Oroszországból, Örményországból, Fehéroroszországból, Brazíliából, Kanadából, Etiópiából, Grúziából, Ukrajnából, az Egyesült Államokból és más országokból alijázó és izraeli állampolgárrá vált zsidó sportolók egy „Olim” delegáció keretében versenyeznek majd, egy speciális zászló alatt, amely nem kötődik Oroszországhoz és az orosz zászlóhoz.”
A játékok a világ harmadik legnagyobb tömegjátékának számítanak, a legutóbbi, 2017-ben Jeruzsálemben megrendezett fordulóban több, mint 10 000 sportoló vett részt.

A versenyre 2021-ben került volna sor, de a Covid-19 járvány miatt elhalasztották. A játékokat most július 12-26. között rendezik meg.

Forrás: neokohn

Könyvjelző