Karpatria
2022. 03. 24.
Járványok között, választás előtt népszámlálódunk

SZÉKELYFÖLD választások előtt
Kovács Nemes László tudósítása
2022.03.20.

2022. 03. 23.
Egy igaz keresztény ne a tolvajokra szavazzon!

 "Az ország ezeréves történetének legkorruptabb kormányát" tartják hatalmon a határon túli magyarok.Vitán vett részt kedd este Márki-Zay Péter, az ellenzék miniszterelnök-jelöltje az április 3-i választáson egy kolozsvári kávézóban. 

2022. 03. 23.
Csak rubelben fizethetik ki az orosz gázt az Oroszországgal barátságtalan országok

Oroszország ezentúl csak rubelben fogad el fizetést a “barátságtalan országokba” irányuló gázexportért – közölte Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdai kormányülésén.

2022. 03. 23.
Az erdélyi magyarok szavazatai úgy keringenek, mint gólyafos a levegőben!

Naponta több tucat erdélyi keres meg a következő panaszokkal: úgy kapott szavazólapot a magyarországi választásokra, hogy nem is kért ilyent. Fogalma sincs, honnan van meg a címe, ki és miért használja politikai célokra – írta közösségi oldalán Parászka Boróka erdélyi újságíró.

2022. 03. 22.
David Stockman: Pearl Harbor, még mit nem!

Már kezdtünk belefáradni ebbe a Zelenszkij bohócba, de az a merő pimaszság, hogy Ukrajna szorult helyzetét Pearl Harborral vagy szeptember 11-ével hasonlítjuk össze, felháborító. 

2022. 03. 22.
A kettős mérce mint hivatalos háborús megközelítés

Nos, ne vegyék sértésnek, de amit itt olvasok, azt csak egy dolognak lehet nevezni - rasszizmusnak. Andrei Gușă írása

2022. 03. 22.
Ha hozzászoktál már a háború híreihez...

... akkor kezdődhet szép lassan adagolva újból a vírusőrület.

2022. 03. 22.
Vendégszeretet ukrán módra

„Kedves menekültek! Itt csak ukránul beszélnek, mert ez Ukrajna. Ha nem tudod hogyan, hát tanulj. Ez fontos nekünk."

2022. 03. 22.
Hiába képzelik nőnek magukat, nem léphetik át a határt az ukrajnai transzkreatúrák

Nem engedtek át több száz menekült "transznemű nőt" az ukrán határon, mert az útlevelükben még mindig a születési nevük és nemük szerepelt, közölte a BBC helyi karitatív szervezetekre hivatkozva.

2022. 03. 22.
Az arab olajtermelők készek tönkretenni az USA-t

Kína nyilvánvalóan oroszbarát semlegességgel foglal állást, és az arab olajtermelők közeledése arra utal, hogy nemcsak Moszkvának és Pekingnek van elege a totális amerikai diktátummal rendelkező egypólusú világból.

2022. 03. 22.
Román sajtó Ukrajna feltételezett felosztási tervéről

A volt lengyel miniszterelnök-helyettes robbanásveszélyes elméletet indít: Oroszország-Lengyelország-Magyarország titkos "terve" Ukrajna felosztására.

2022. 03. 22.
A kormányzati felhő célja, hogy civil álca alatt az összes állami szoftverrendszer kulcsát és a román állampolgárok összes adatát átadja az SRI-nek és az STS-nek

Súlyos vádak a 375 millió eurós kormányzati felhővel kapcsolatban: az SRI és az STS diszkrecionális ellenőrzést kapna a polgárok adatai felett - állítja a CEO informatikai vezérigazgatója.

OROSZORSZÁG KANADAI KÖVETSÉGÉNEK NYILATKOZATA
Olvasási idő: körülbelül 2 perc

Példátlan hazugsághullámnak, álhíreknek, elferdített és kitalált tényeknek vagyunk szemtanúi, amelyek célja, hogy lejáratják cselekedeteinket.


Oroszország folytatja különleges katonai hadműveletét Ukrajna demilitarizálására és denacizálására. Az orosz hadsereg nem foglalja el Ukrajna területét, és minden intézkedést megtesz a civilek életének és biztonságának megőrzése érdekében. A csapások kizárólag katonai létesítményekre irányulnak, és kizárólag nagy pontosságú fegyverekkel hajtják végre.

Példátlan hazugsághullámnak, álhíreknek, elferdített és kitalált tényeknek vagyunk szemtanúi, amelyek célja, hogy lejáratják cselekedeteinket. A Goebbels-féle nyugati propaganda kiszámítható volt. Nem lehet benne megbízni. A kanadai közvéleménynek ezt meg kell értenie.

Az igazság más. Emberiség elleni bűncselekményeket és a nemzetközi humanitárius jog megsértését az ukrán fegyveres erők és olyan neonáci csoportok követik el, mint az "Azov", a "Jobboldal" és mások. A számos bizonyíték nyílt forrásokból elérhető.

Az ukrán fél többszörös kilövésű rakétarendszereket és tüzérséget telepít lakóépületek, kórházak, iskolák és óvodák udvarára. Az ukrán fegyveres erők, a nacionalista és neonáci csoportok polgári infrastruktúrát és lakosságot használnak emberi pajzsként.

Alapvető fontosságú, hogy megértsük ezeknek a cselekedeteknek az okait. Az ukrán hatóságok és nyugati pártfogói szörnyű és embertelen provokációkat követnek el annak érdekében, hogy Oroszországot okolják mindenért. Valójában a pusztításért és az ártatlan áldozatokért a teljes felelősség a kijevi rendszert terheli.

Az orosz hadsereg nem harcol sem Ukrajnával, sem az ukránokkal. A feladatok Ukrajna nácizmustól való megtisztítása és demilitarizálása megvalósul. Bíróság elé állítják azokat, akik felelősek a népirtásért és a Kijev által a saját népe ellen indított nyolc évig tartó háborúért, amelyet a Nyugat némán figyel és bátorít.
Oroszország nem indít háborút. Oroszország véget vet nekik.

Forrás: Facebook Szabó Erzsébet

Könyvjelző