Karpatria
2023. 04. 17.
RIASZTÁS ÉS FELHÍVÁS A CSELEKVÉSRE! - Valami bűzlik...Romániában

Ne higgyétek, hogy csak Romániában! És még mindig alszol!

2023. 04. 16.
A szellemhajók sivataga: Az Aral-tenger rejtélyes eltűnése

Alig 30 évvel ezelőtt az Aral-tó a bolygó negyedik legnagyobb belvíztömege volt, 26 000 négyzetmérföldes területet borított a közép-ázsiai Kazahsztán és Üzbegisztán között.

2023. 04. 15.
Az is nagyon merész feltételezés, hogy az emberiség fele életben maradhat a következő évtizedekben

A növekedésre épülő globális ipari civilizáció minden szakember szerint a korlátaihoz közeledik, a fenntartásához lassan nem marad erőforrás a kizsákmányolt természetben.

2023. 04. 15.
Az utolsó szó jogán

Kedves ismerősök, ismeretlenek, barátok és ellenségek: itt az idő, hogy önmagunkba nézzünk, és döntsünk. Döntsünk végre arról, hogy kit és mit szolgálunk tetteinkkel, felszólalásunkkal, gondolatainkkal, élet-képzeletünkkel és életünkkel. Mert mindenki az, akinek a szolgálatában áll.

2023. 04. 15.
Hollandia elszegényedése

Az Agenda 2030 teljes lendülettel halad.

2023. 04. 15.
A szabadság útja – béke, vagy háború?

Az ukajnai háború óta napi szintű közbeszéd lett a háború és béke kérdése. Mindenoldali szakértő és kevésbé szakértő erről beszél, nyilatkozik, mond autentikusnál autentikusabb véleményt.
Végezetül mindenki békepárti.

2023. 04. 14.
Finnország csatlakozik a NATO-hoz egy vészjósló, de találó történelmi coming outban

Biden és más NATO-szurkolótársak viselkedése, akik a héten a "békét" és a "biztonságot" ünneplik Finnországnak a blokkhoz való csatlakozásával, nem csak groteszk.

2023. 04. 14.
Transz aktivistával kampányoltak, most 6 milliárddal kevesebbet ér a cég

A Bud Light anyavállalata, az Anheuser-Busch az italgyártó nagyhatalom anyagilag is megszenvedte, hogy transz aktivistával reklámozta a sörét – számolt be a Post Millennial.

2023. 04. 14.
Magyarország egy csendes zsidó sikertörténet

Európa többi részével ellentétben Magyarországon a zsidók biztonságban vannak és virágzik a zsidó élet – írja Michael O’Shea a Jewish News Syndicate hasábjain.

2023. 04. 14.
Szlovákia meglépte: betiltják az olcsó ukrán gabona feldolgozását és forgalmazását

Hatósági vizsgálattal kiderült: nemhogy emberi, de állati fogyasztásra sem alkalmas a lefoglalt áru. Hazánkban még nem döntöttek erről.

2023. 04. 13.
Zsidóviccet kellett törölni a Pretty Woman-ből

A Micsoda nő című West End musical producerei eltávolítottak egy viccet a forgatókönyvből, miután egy néző panaszkodott, hogy az antiszemita volt.

2023. 04. 12.
A szabad lelkű ember képes a teremtésre

Egy zenész-révésszel beszélgettünk. A „tátos zenész” torokhangokról és az Ördög Nyelvéről mesélt.

Oroszország máris a NATO-val áll hadban
Olvasási idő: körülbelül 4 perc

sohasem hallgatták meg Oroszországot, még jobb esetben is csak úgy tettek, mintha figyelnének, de ez is csak hamis játék volt…

Rendben, ezt eddig is tudtuk, a képlet csak annyiban bonyolultabb, hogy a NATO az ukránokkal vívja meg a háborút, de attól még a tények makacs dolgok! Az ukrán fegyverek gyakorlatilag elfogytak, azt az ellenállást pedig, a mit még képes kifejteni az ukrán haderő, a nyugati (értsd: NATO) támogatásnak köszönheti.

Akárhogy is nézzük, ez egy kényelmes álláspont, mert nem a NATO-tagországok fiai vesznek oda a harctéren (kivéve a zsoldosokat…), de azt azért látni kell, hogy a Nyugat sem immunis a háború ellen, mert amikor meghozták a szankciókat – támogatandó Ukrajnát… – saját magukat lőtték lábon.

Valentina Matvijenko, a Szövetségi Tanács elnöke ezt így fogalmazta meg:

„Ha arról beszélünk, ami Ukrajnában történik, akkor nem Ukrajna áll háborúban. Ez a kollektív Nyugat, ez a NATO, amely az ukránokon keresztül háborúzik Oroszországgal. Ezért mindent meg kellett tennünk szuverenitásunk és biztonságunk védelme érdekében.”

Ugye-ugye… Moszkvából másként látni ezt a szituációt is, és – amint azt a háború kitörése előtt számtalanszor jelezték Moszkvából – onnan bizony fenyegetésként élték/élik meg, hogy Ukrajna voltaképpen a NATO trójai falova…

„Oroszország még ma is készen áll a tárgyalásokra, de nem ne csevegni szeretne, ne akar olyan sémát, olyan témákat, amelyek elhúzhatják a tárgyalásokat. Világosan és egyértelműen megfogalmazott feltételeinket el kell fogadni. És ez lesz az alapja a tárgyalásoknak, amelyek során pontosíthatók a részletek.”

Nem az első eset, hogy az oroszok kifejtik;

Részükről közölték a feltételeket, azokkal tisztában van az ukrán fél, így addig, amíg ezeken az alapokon nem indul el tárgyalás, voltaképpen felesleges a szócséplés.

„A feltételeink ismertek. Létfontosságúak, nemcsak Oroszország, hanem általában az európai stabilitás szempontjából is fontosak. De látod, nem engedik, nem parancsolnak. Harcolni kapnak parancsot. És Zelenszkij, tudod, nem fogok hivatkozni más államok vezetőire, mindenki megérti, hogy ez egy báb az Egyesült Államok kezében, hogy ez nem egy ukránbarát elnök, ez egy olyan elnök, aki nem gondoljon országa sorsára, amely már elpusztult és tovább omlik.”

És igen. Ezeket nem ám csak a háborús konfliktus kitörése óta lehet hallani, hanem korábban is nem egyszer elhangzott.

De a Nyugat – hol hitegetéssel, hol ígéretekkel, hol pedig támogatással, vagy netán még fenyegetéssel is! – mindig tovább lökte Ukrajnát a háború felé vezető úton. Nem volt visszafordulás…

„Ha a Nyugat akarta volna, Kijevet tárgyalóasztalhoz ültette volna, és békemegállapodások megkötésére kényszerítette volna őket. Teljesen mások voltak a céljaik, mások a feladataik. És ma már mindenki számára nyilvánvaló. Ennek ellenére Oroszország nem hagyta el a tárgyalásokat, tárgyalásokat kezdtünk Ukrajnával” – jelentette ki Matvienko.

Mit is mondhatnánk? Aki rövidlátó, azt mondja, az inflációt, a magas energia-árakat az oroszok okozzák, hiszen ők nyomultak be fegyveres erővel Ukrajnába. Igen ám, de azt meg a nyugati média-fősodor már nem taglalja, hogy mi vezetett el idáig!

Igen, pontosan az, hogy sohasem hallgatták meg Oroszországot, még jobb esetben is csak úgy tettek, mintha figyelnének, de ez is csak hamis játék volt…

Itthonról haza

Könyvjelző