Karpatria
2022. 09. 26.
Edward Snowden orosz állampolgárságot kapott

Az Orosz Föderáció alkotmánya 89. cikkének "a" bekezdésével összhangban elhatározom: a következő személyeket fogadom el az Orosz Föderáció állampolgárságaként: Edward Joseph Snowden, aki 1983. június 21-én született az Amerikai Egyesült Államokban.

2022. 09. 26.
Népszámlálás - előszoba a Great Resethez

Akik megtagadják a válaszadást, azok komoly pénzbírságra, akár 200.000 forintos büntetésre számíthatnak. Senki nem teszi fel a kérdést, hogy mi szükség van a szankciókra és a kényszerítésre?

2022. 09. 26.
Kik jutnak hozzá az egészségügyi adatainkhoz?

Egyértelmű, hogy itt egy üzletágat akarnak felépíteni, amely felülírja a betegek ellátását, a gyanú fennáll, hogy egy világméretű adathalászatról és visszaélésszerű működésről van szó.

2022. 09. 26.
A VILÁG OLYAN, AMILYENEK MI VAGYUNK!

A KORMÁNYOK NEM CSELEKEDHETNEK AZT, AMIT AKARNAK! CSAK AZT, AMIT MEGENGEDNEK NEKIK!

2022. 09. 26.
Kivételes elemzés kering az interneten Ukrajna és Oroszország népszavazás utáni jövőjéről

Ritka elemzés a román sajtóból.
Az USA nyeresége és Európa vesztesége.

2022. 09. 26.
Orvosok és ápolók elárulták a betegeket – és saját magukat is

Ez a cikk több mint két évvel ezelőtt - 20.7.12-én - jelent meg először. Sajnos ma is tökéletesen érvényes.

2022. 09. 26.
Lavrov New Yorkban: nem értenek oroszul? Itt az ideje megtanulni!

Még humora is van!

2022. 09. 26.
Tarolt a jobboldal Olaszországban, akár kétharmaduk is lehet

Elsöprő jobboldali siker vetett véget a baloldali kormányzásnak Olaszországban. A győzelem hamar eldőlt, már csak a kétharmad a kérdéses.

2022. 09. 26.
Kitálalt egy volt jobbikos!

Így töröltette Szaszi Gyurcsányék segítségével Toroczkai Fb-oldalát, és nyilváníttatták őt veszélyes személlyé.

2022. 09. 26.
Nincs klíma-vészhelyzet!

A globális felmelegedés körülbelül olyan valóságos, mint a húsvéti nyuszi.
Tudósok ezrei írnak alá hivatalos nyilatkozatot.

2022. 09. 22.
Moszkva a nemzeti függetlenségi és szuverenista mozgalmak bástyája kíván lenni

A donbasszi népszavazások nemcsak a Luganszki és Donyecki Népköztársaságok és más felszabadított területek lakóinak rendszerszintű védelmét szolgálják, hanem a történelmi igazságosság helyreállítása szempontjából is nagy jelentőséggel bírnak – jelentette ki Dimitrij Medvegyev.

2022. 09. 22.
A háború végső kimenetele

Az egyik fél legyőzi a másikat.

Oroszország máris a NATO-val áll hadban
Olvasási idő: körülbelül 4 perc

sohasem hallgatták meg Oroszországot, még jobb esetben is csak úgy tettek, mintha figyelnének, de ez is csak hamis játék volt…

Rendben, ezt eddig is tudtuk, a képlet csak annyiban bonyolultabb, hogy a NATO az ukránokkal vívja meg a háborút, de attól még a tények makacs dolgok! Az ukrán fegyverek gyakorlatilag elfogytak, azt az ellenállást pedig, a mit még képes kifejteni az ukrán haderő, a nyugati (értsd: NATO) támogatásnak köszönheti.

Akárhogy is nézzük, ez egy kényelmes álláspont, mert nem a NATO-tagországok fiai vesznek oda a harctéren (kivéve a zsoldosokat…), de azt azért látni kell, hogy a Nyugat sem immunis a háború ellen, mert amikor meghozták a szankciókat – támogatandó Ukrajnát… – saját magukat lőtték lábon.

Valentina Matvijenko, a Szövetségi Tanács elnöke ezt így fogalmazta meg:

„Ha arról beszélünk, ami Ukrajnában történik, akkor nem Ukrajna áll háborúban. Ez a kollektív Nyugat, ez a NATO, amely az ukránokon keresztül háborúzik Oroszországgal. Ezért mindent meg kellett tennünk szuverenitásunk és biztonságunk védelme érdekében.”

Ugye-ugye… Moszkvából másként látni ezt a szituációt is, és – amint azt a háború kitörése előtt számtalanszor jelezték Moszkvából – onnan bizony fenyegetésként élték/élik meg, hogy Ukrajna voltaképpen a NATO trójai falova…

„Oroszország még ma is készen áll a tárgyalásokra, de nem ne csevegni szeretne, ne akar olyan sémát, olyan témákat, amelyek elhúzhatják a tárgyalásokat. Világosan és egyértelműen megfogalmazott feltételeinket el kell fogadni. És ez lesz az alapja a tárgyalásoknak, amelyek során pontosíthatók a részletek.”

Nem az első eset, hogy az oroszok kifejtik;

Részükről közölték a feltételeket, azokkal tisztában van az ukrán fél, így addig, amíg ezeken az alapokon nem indul el tárgyalás, voltaképpen felesleges a szócséplés.

„A feltételeink ismertek. Létfontosságúak, nemcsak Oroszország, hanem általában az európai stabilitás szempontjából is fontosak. De látod, nem engedik, nem parancsolnak. Harcolni kapnak parancsot. És Zelenszkij, tudod, nem fogok hivatkozni más államok vezetőire, mindenki megérti, hogy ez egy báb az Egyesült Államok kezében, hogy ez nem egy ukránbarát elnök, ez egy olyan elnök, aki nem gondoljon országa sorsára, amely már elpusztult és tovább omlik.”

És igen. Ezeket nem ám csak a háborús konfliktus kitörése óta lehet hallani, hanem korábban is nem egyszer elhangzott.

De a Nyugat – hol hitegetéssel, hol ígéretekkel, hol pedig támogatással, vagy netán még fenyegetéssel is! – mindig tovább lökte Ukrajnát a háború felé vezető úton. Nem volt visszafordulás…

„Ha a Nyugat akarta volna, Kijevet tárgyalóasztalhoz ültette volna, és békemegállapodások megkötésére kényszerítette volna őket. Teljesen mások voltak a céljaik, mások a feladataik. És ma már mindenki számára nyilvánvaló. Ennek ellenére Oroszország nem hagyta el a tárgyalásokat, tárgyalásokat kezdtünk Ukrajnával” – jelentette ki Matvienko.

Mit is mondhatnánk? Aki rövidlátó, azt mondja, az inflációt, a magas energia-árakat az oroszok okozzák, hiszen ők nyomultak be fegyveres erővel Ukrajnába. Igen ám, de azt meg a nyugati média-fősodor már nem taglalja, hogy mi vezetett el idáig!

Igen, pontosan az, hogy sohasem hallgatták meg Oroszországot, még jobb esetben is csak úgy tettek, mintha figyelnének, de ez is csak hamis játék volt…

Itthonról haza

Könyvjelző