Karpatria
2022. 09. 26.
Edward Snowden orosz állampolgárságot kapott

Az Orosz Föderáció alkotmánya 89. cikkének "a" bekezdésével összhangban elhatározom: a következő személyeket fogadom el az Orosz Föderáció állampolgárságaként: Edward Joseph Snowden, aki 1983. június 21-én született az Amerikai Egyesült Államokban.

2022. 09. 26.
Népszámlálás - előszoba a Great Resethez

Akik megtagadják a válaszadást, azok komoly pénzbírságra, akár 200.000 forintos büntetésre számíthatnak. Senki nem teszi fel a kérdést, hogy mi szükség van a szankciókra és a kényszerítésre?

2022. 09. 26.
Kik jutnak hozzá az egészségügyi adatainkhoz?

Egyértelmű, hogy itt egy üzletágat akarnak felépíteni, amely felülírja a betegek ellátását, a gyanú fennáll, hogy egy világméretű adathalászatról és visszaélésszerű működésről van szó.

2022. 09. 26.
A VILÁG OLYAN, AMILYENEK MI VAGYUNK!

A KORMÁNYOK NEM CSELEKEDHETNEK AZT, AMIT AKARNAK! CSAK AZT, AMIT MEGENGEDNEK NEKIK!

2022. 09. 26.
Kivételes elemzés kering az interneten Ukrajna és Oroszország népszavazás utáni jövőjéről

Ritka elemzés a román sajtóból.
Az USA nyeresége és Európa vesztesége.

2022. 09. 26.
Orvosok és ápolók elárulták a betegeket – és saját magukat is

Ez a cikk több mint két évvel ezelőtt - 20.7.12-én - jelent meg először. Sajnos ma is tökéletesen érvényes.

2022. 09. 26.
Lavrov New Yorkban: nem értenek oroszul? Itt az ideje megtanulni!

Még humora is van!

2022. 09. 26.
Tarolt a jobboldal Olaszországban, akár kétharmaduk is lehet

Elsöprő jobboldali siker vetett véget a baloldali kormányzásnak Olaszországban. A győzelem hamar eldőlt, már csak a kétharmad a kérdéses.

2022. 09. 26.
Kitálalt egy volt jobbikos!

Így töröltette Szaszi Gyurcsányék segítségével Toroczkai Fb-oldalát, és nyilváníttatták őt veszélyes személlyé.

2022. 09. 26.
Nincs klíma-vészhelyzet!

A globális felmelegedés körülbelül olyan valóságos, mint a húsvéti nyuszi.
Tudósok ezrei írnak alá hivatalos nyilatkozatot.

2022. 09. 22.
Moszkva a nemzeti függetlenségi és szuverenista mozgalmak bástyája kíván lenni

A donbasszi népszavazások nemcsak a Luganszki és Donyecki Népköztársaságok és más felszabadított területek lakóinak rendszerszintű védelmét szolgálják, hanem a történelmi igazságosság helyreállítása szempontjából is nagy jelentőséggel bírnak – jelentette ki Dimitrij Medvegyev.

2022. 09. 22.
A háború végső kimenetele

Az egyik fél legyőzi a másikat.

Oroszország taktikai atomfegyver bevetésére készül Ukrajnában
Olvasási idő: körülbelül 3 perc

Egy taktikai atomfegyver felhasználása alapjaiban változtatná meg a globális erőviszonyok helyzetét. Ezzel Oroszország is tisztában van s a legutóbbi információk szerint igencsak kacérkodik az ötlettel. Vajon ezzel indokolható a nemrégiben bekövetkezett váratlan orosz kivonulás?

Oroszország taktikai atomfegyver bevetésére készül Ukrajnában

Egy meghökkentően sikeres ukrán ellentámadást követően az orosz védelmi minisztérium bejelentette, hogy az orosz erők kivonulnak a területről. Noha Ukrajna ostroma ezzel nem ér véget, az ország sikeresen visszaszerzett 2 várost.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök videóüzenetben reagált a hírre és egy szurkálódó megjegyzéssel nyugtázta azt. Véleménye szerint „az orosz hadsereg a napokban a lehető legjobb oldalát mutatja – a hátát”. 

Az orosz szóvivők viszont óvatosságra intik az ünneplő ukrán népet, miszerint Oroszország újabb offenzívára készül. Mindezt azonban a harctéren jelenlévő riporterek merőben cáfolják, ugyanis az oroszok olyan nagy sietség közepette hagyták el a csatamezőt, hogy számos fegyvert és eszközt is ottfelejtettek.

A nyugat érthető módon kifejezetten örül ennek a fordulatnak. Jens Stoltenberg, a NATO főtitkára, úgy nyilatkozott, hogy „ez az előrelépés remekül szemlélteti az ukrán sereg bátorságát, elhivatottságát és talpraesettségét”. Továbbá azzal is érvelt, hogy „ezáltal érzékelhető, hogy az amerikai támogatás mekkora erővel is bír a hadszíntéren”.

Antony Blinken, az Amerikai Egyesült Államok külügyminisztere, ukrajnai látogatása után büszkén konstatálta, hogy Ukrajna képes volt minden Putyin által bevetett stratégiának ellenállni.

A taktikai atomfegyver nem játék – avagy jobb félni, mint megijedni
Míg az orosz visszavonulás Ukrajna számára rendkívül dicső, könnyen meglehet, hogy egy sokkal veszedelmesebb szakasz kezdődik el ezután.

Tegyük fel, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök megelégelte az egy helyben toporgást és végleg pontot akar tenni az ügy végére. Választása a taktikai atomfegyverekre esik, amelyekkel egy szempillantás alatt a földdel tehető egyenlővé Ukrajnát. Mialatt az ukránok ünnepelnek, az oroszok talán a végső összecsapásra készülnek.

Joe Biden kormánya a kezdeti aggodalmat, amely a háború kitörésének első heteit jellemezte, mára egyszerűen sutba vetette. Meglehetősen felelőtlen az USA és a NATO részéről, hogy ennyire alábecsülik Oroszországot. Főképp amiatt, hogy nukleáris fegyverek is számításba jöhetnek.

Mivel Oroszország következő lépése – mint általánosságban – előre kifürkészhetetlen, Ukrajna és az országot teljes mellszélességgel támogató Amerika jobban tenné, ha felkészülne a legrosszabbra.

Forrás: bitcoinbazis.hu

Könyvjelző