Karpatria
2022. 03. 24.
Járványok között, választás előtt népszámlálódunk

SZÉKELYFÖLD választások előtt
Kovács Nemes László tudósítása
2022.03.20.

2022. 03. 23.
Egy igaz keresztény ne a tolvajokra szavazzon!

 "Az ország ezeréves történetének legkorruptabb kormányát" tartják hatalmon a határon túli magyarok.Vitán vett részt kedd este Márki-Zay Péter, az ellenzék miniszterelnök-jelöltje az április 3-i választáson egy kolozsvári kávézóban. 

2022. 03. 23.
Csak rubelben fizethetik ki az orosz gázt az Oroszországgal barátságtalan országok

Oroszország ezentúl csak rubelben fogad el fizetést a “barátságtalan országokba” irányuló gázexportért – közölte Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdai kormányülésén.

2022. 03. 23.
Az erdélyi magyarok szavazatai úgy keringenek, mint gólyafos a levegőben!

Naponta több tucat erdélyi keres meg a következő panaszokkal: úgy kapott szavazólapot a magyarországi választásokra, hogy nem is kért ilyent. Fogalma sincs, honnan van meg a címe, ki és miért használja politikai célokra – írta közösségi oldalán Parászka Boróka erdélyi újságíró.

2022. 03. 22.
David Stockman: Pearl Harbor, még mit nem!

Már kezdtünk belefáradni ebbe a Zelenszkij bohócba, de az a merő pimaszság, hogy Ukrajna szorult helyzetét Pearl Harborral vagy szeptember 11-ével hasonlítjuk össze, felháborító. 

2022. 03. 22.
A kettős mérce mint hivatalos háborús megközelítés

Nos, ne vegyék sértésnek, de amit itt olvasok, azt csak egy dolognak lehet nevezni - rasszizmusnak. Andrei Gușă írása

2022. 03. 22.
Ha hozzászoktál már a háború híreihez...

... akkor kezdődhet szép lassan adagolva újból a vírusőrület.

2022. 03. 22.
Vendégszeretet ukrán módra

„Kedves menekültek! Itt csak ukránul beszélnek, mert ez Ukrajna. Ha nem tudod hogyan, hát tanulj. Ez fontos nekünk."

2022. 03. 22.
Hiába képzelik nőnek magukat, nem léphetik át a határt az ukrajnai transzkreatúrák

Nem engedtek át több száz menekült "transznemű nőt" az ukrán határon, mert az útlevelükben még mindig a születési nevük és nemük szerepelt, közölte a BBC helyi karitatív szervezetekre hivatkozva.

2022. 03. 22.
Az arab olajtermelők készek tönkretenni az USA-t

Kína nyilvánvalóan oroszbarát semlegességgel foglal állást, és az arab olajtermelők közeledése arra utal, hogy nemcsak Moszkvának és Pekingnek van elege a totális amerikai diktátummal rendelkező egypólusú világból.

2022. 03. 22.
Román sajtó Ukrajna feltételezett felosztási tervéről

A volt lengyel miniszterelnök-helyettes robbanásveszélyes elméletet indít: Oroszország-Lengyelország-Magyarország titkos "terve" Ukrajna felosztására.

2022. 03. 22.
A kormányzati felhő célja, hogy civil álca alatt az összes állami szoftverrendszer kulcsát és a román állampolgárok összes adatát átadja az SRI-nek és az STS-nek

Súlyos vádak a 375 millió eurós kormányzati felhővel kapcsolatban: az SRI és az STS diszkrecionális ellenőrzést kapna a polgárok adatai felett - állítja a CEO informatikai vezérigazgatója.

Oroszország - Ukrajna, alakul a sakk-matt!
Olvasási idő: körülbelül 3 perc

Zelenszkij kompromisszumot kötne a konfliktus lezárásáért: Ukrajna nem akar többé NATO-t és kész tárgyalni Oroszországgal a Donbaszról.

Oroszország - Ukrajna, alakul a sakk-matt!

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök elfogadja, hogy Vlagyimir Putyin hajlandó párbeszédet kezdeményezni vele, és kijelentette, hogy Ukrajna kész tárgyalni és kompromisszumot kötni a konfliktus lezárásáról.

Zelenszkij azt is mondta, hogy kész a párbeszédre, de nem a megadásra.

"Először is, kész vagyok a párbeszédre, de nem állunk készen a kapitulációra" - mondta Zelenszkij az ABC News amerikai tévécsatornának adott interjújában, amikor arról kérdezték, hogy Ukrajna kész-e teljesíteni az Orosz Föderáció tűzszüneti követeléseit: változtassa meg az alkotmányt és utasítsa vissza a NATO-tagságot, ismerje el a Krímet orosz területnek, ismerje el az úgynevezett LPR/DPR függetlenségét.

"Mert ez nem rólam szól, hanem azokról az emberekről, akik megválasztottak. Ami a NATO-t illeti, elvesztettem az érdeklődésemet a kérdés iránt, miután rájöttünk, hogy a NATO nem kész befogadni Ukrajnát. A szövetség fél az Oroszországi Föderációval való konfrontációtól, ez nem rólam szól, hanem azokról az emberekről, akik megválasztottak" - tette hozzá.

Ukrajna nem akar olyan ország lenni, amely "térden állva könyörög valamiért, és nem lesz ilyen ország, én nem akarok ilyen elnök lenni" - mondta Zelenszkij.

"Én a biztonsági garanciákról beszélek. Úgy gondolom, hogy az ideiglenesen megszállt területekről és az el nem ismert köztársaságokról, amelyeket az Orosz Föderáción kívül senki sem ismer el, tudunk tárgyalni és kompromisszumot találni" - mondta Zelenszkij.

Rámutatott: Moszkva követelései nem csak az elismerésről szólnak, hanem valójában újabb ultimátumok.
Kijelentette: Ez a háború nem fog itt véget érni; a világháború kirobbanásához fog vezetni.

Az ukrán elnök egyúttal háborús bűnösnek nevezte Vlagyimir Putyin orosz elnököt, a hadsereg parancsnokait, és az ukrajnai támadásban részt vevő katonákat. Szerinte Putyin véget vethetne a civilek halálának Ukrajnában, ha akarna.

"Úgy vélem, hogy képes lenne megállítani a háborút, amelyet elkezdett" - hangoztatta Zelenszkij.

Műsorvezetői kérdésre felelve az ukrán elnök elmondta:
Putyinnak párbeszédet kellene kezdenie, és fel kellene számolnia azt az információs buborékot, amelyben él.
A NATO-val kapcsolatban Zelenszkij csalódottságának adott hangot amiatt, hogy a szövetség nem áll készen tagjai között fogadni Ukrajnát.
"A szövetség tart a vitás kérdésektől és az összeütközéstől Oroszországgal" - mondta. Arra utalt: Ukrajna lemond a csatlakozásról, mert nem olyan ország, amely térden állva könyörög valamiért. 

Könyvjelző