Karpatria
2022. 10. 01.
Súlyos csapás Ukrajnának!

Jelenleg nincs helyük a NATO-ban.

2022. 09. 30.
Nem akarunk számok lenni, emberi lények vagyunk!

Megtámadták az identitásunkat, családi, vallási értékeinket és a nemzeti szuverenitásunkat! Meg fogjuk védeni az emberi értékeket!

2022. 09. 30.
Ennyit ér Brüsszelnek a demokrácia...

Ennyire tartják tiszteletben a választók akaratát…

2022. 09. 30.
Az orosz olajárplafon bevezetése halálos csapás lesz a Nyugatnak

A nyugati országok által az orosz olajra vonatkozó árplafon előírása “végső halálos csapássá” válhat, 

2022. 09. 30.
Brüsszel: kötelező energiafogyasztásb és az energiatermelő cégek bevételeinek korlátozása

A vártnál lényegesen gyorsabban jutottak politikai megállapodásra az energiaügyi miniszterek, akik rendkívüli tanácskozáson vesznek részt Brüsszelben annak érdekében, hogy az energiaárak csökkentése érdekében döntést hozzanak.

2022. 09. 30.
CNN: a Pentagon létrehozza az Ukrajna-parancsnokságot

A Pentagon egy új katonai parancsnokság létrehozásán dolgozik, amely az ukrán katonák felfegyverzésével és kiképzésével foglalkozik

2022. 09. 30.
A hazaárulásról, annak folytatódó formájában

Mindenesetre, amikor ránéznek a számláikra, és látják, hogy milyen horribilis árakat fizetnek a hidegért az otthonaikban, tudniuk kell, ki a hibás: nem, nem Putyin..!
A globalizmus internacionalista, kiszolgáló kormánya Romániában is dolgozik.

2022. 09. 30.
A világelit harca a Föld irányításáért
2022. 09. 30.
Az Északi-tengeren a robbantás közelében megtalálták Navalnij alsógatyáját!

Aki normális, az agyonröhögheti magát a "fősodrú", azaz kormányhű (NATO-hű, Amerika-hű, E.U.-hű) sajtó magyarázkodásán.

2022. 09. 29.
Már csak Magyarországra érkezik orosz gáz az Unióban

És ez nagy valószínűséggel minimum az év végéig így is marad.

2022. 09. 29.
Van élet a halál után? Egy rendhagyó interjú

Amelyben szó lesz életről és halálról, éberségről és szeretetről, vallásról és tudományról.

2022. 09. 29.
Nincs olyan, hogy korlátozott nukleáris konfliktus

Moszkva nem fenyeget senkit, de ha rákényszerítik az atomfegyverek használatára, Washington nem bújhat el az óceán mögé – mondja Anatolij Antonov

Ortodox zsidók sürgetik a melegházasságára vonatkozó új törvény elutasítását
Olvasási idő: körülbelül 4 perc

Miután a hagyományos házassággal kapcsolatos történelmi és erkölcsi alapokat felforgatta, nemzetünk valóban egy több fronton is veszélyes társadalmi forradalom kellős közepén van.

Ortodox zsidók sürgetik a melegházasságára vonatkozó új törvény elutasítását

Az Agudath Israel of America úgy véli, hogy a törvény aláásná a hagyományos házasság történelmi és erkölcsi alapjait. 

Az Agudath Israel of America felszólítja az amerikai szenátust, hogy utasítsa el azt a törvényjavaslatot, amely országosan fenntartaná az azonos neműek házasságának érvényességét.

A házasság tiszteletben tartásáról szóló törvény (Respect for Marriage Act, RFMA) hatályon kívül helyezné a házasság védelméről szóló törvényt (Defense of Marriage Act, DOMA), egy 1996-os törvényt, amely a házasságot egy férfi és egy nő törvényes szövetségeként határozta meg, és lehetővé tette az államok számára, hogy megtagadják a más államokban kötött azonos neműek házasságának elismerését. A Házasság tiszteletben tartásáról szóló törvényt júliusban fogadta el a képviselőház kétpárti támogatással. A szenátus várhatóan a következő hetekben szavaz róla

A törvényjavaslat fenntartaná az amerikai legfelsőbb bíróság Obergefell kontra Hodges ügyben hozott 5-4-es döntését, amely kimondta, hogy alkotmányellenes megtagadni az azonos nemű párok házasságkötési jogát.

„Miután a hagyományos házassággal kapcsolatos történelmi és erkölcsi alapokat felforgatta, nemzetünk valóban egy több fronton is veszélyes társadalmi forradalom kellős közepén van”
– áll az Agudath Israel közleményében.

„A vallásszabadság és a véleménynyilvánítás szabadsága továbbra is bizonytalan, és a házasságról és a nemiségről alkotott alapvető elképzelésekhez ragaszkodó hitalapú közösségeket és intézményeket becsmérlik, a megvetés és a megtorlás felhője alatt kell élniük.

„És továbbra is viták folynak arról, hogy az azonos neműek házassága hogyan hat a család stabilitására és a gyermekek fejlődésére, sok nyugtalanító kérdést megválaszolatlanul hagyva. E folyamatos kockázatok fényében nemzetünknek nem kellene megtennie azt a szerencsétlen lépést, hogy az Obergefellt és annak sajnálatos következményeit továbbörökítse a törvénybe”

 – áll a szervezet közleményében.

Az Agudah, ahogyan ismertebb nevén ismerik, aggodalmát fejezte ki amiatt is, hogy az RFMA elfogadása azt eredményezheti, hogy a vallási nonprofit szervezetektől megtagadják az adómentes státuszt, akkor ha csak az egy férfi és egy nő közötti házasságot ismerik el.

Megjegyezte, hogy az amerikai jog „számos forrásból táplálkozik”, köztük a zsidó jogból és értékekből, amelyek elutasítják az azonos neműek házasságát. A csoport azonban tagadta, hogy indítványuk célja az lenne, hogy kárt okozzanak azoknak, akik nem értenek egyet az értékeikkel.

„Ez nem tagadja senki emberségét vagy méltóságát”
– jelentette ki a csoport.

„Ennek nem alapja sem a bigottság, sem a hátrányos megkülönböztetés. Ez az, amit a Tóra tanít, és amit a zsidók évezredek óta hűségesen betartanak”
– áll az Agudah közleményében.

Forrás: neokohn

 

Könyvjelző