Karpatria
2023. 04. 17.
RIASZTÁS ÉS FELHÍVÁS A CSELEKVÉSRE! - Valami bűzlik...Romániában

Ne higgyétek, hogy csak Romániában! És még mindig alszol!

2023. 04. 16.
A szellemhajók sivataga: Az Aral-tenger rejtélyes eltűnése

Alig 30 évvel ezelőtt az Aral-tó a bolygó negyedik legnagyobb belvíztömege volt, 26 000 négyzetmérföldes területet borított a közép-ázsiai Kazahsztán és Üzbegisztán között.

2023. 04. 15.
Az is nagyon merész feltételezés, hogy az emberiség fele életben maradhat a következő évtizedekben

A növekedésre épülő globális ipari civilizáció minden szakember szerint a korlátaihoz közeledik, a fenntartásához lassan nem marad erőforrás a kizsákmányolt természetben.

2023. 04. 15.
Az utolsó szó jogán

Kedves ismerősök, ismeretlenek, barátok és ellenségek: itt az idő, hogy önmagunkba nézzünk, és döntsünk. Döntsünk végre arról, hogy kit és mit szolgálunk tetteinkkel, felszólalásunkkal, gondolatainkkal, élet-képzeletünkkel és életünkkel. Mert mindenki az, akinek a szolgálatában áll.

2023. 04. 15.
Hollandia elszegényedése

Az Agenda 2030 teljes lendülettel halad.

2023. 04. 15.
A szabadság útja – béke, vagy háború?

Az ukajnai háború óta napi szintű közbeszéd lett a háború és béke kérdése. Mindenoldali szakértő és kevésbé szakértő erről beszél, nyilatkozik, mond autentikusnál autentikusabb véleményt.
Végezetül mindenki békepárti.

2023. 04. 14.
Finnország csatlakozik a NATO-hoz egy vészjósló, de találó történelmi coming outban

Biden és más NATO-szurkolótársak viselkedése, akik a héten a "békét" és a "biztonságot" ünneplik Finnországnak a blokkhoz való csatlakozásával, nem csak groteszk.

2023. 04. 14.
Transz aktivistával kampányoltak, most 6 milliárddal kevesebbet ér a cég

A Bud Light anyavállalata, az Anheuser-Busch az italgyártó nagyhatalom anyagilag is megszenvedte, hogy transz aktivistával reklámozta a sörét – számolt be a Post Millennial.

2023. 04. 14.
Magyarország egy csendes zsidó sikertörténet

Európa többi részével ellentétben Magyarországon a zsidók biztonságban vannak és virágzik a zsidó élet – írja Michael O’Shea a Jewish News Syndicate hasábjain.

2023. 04. 14.
Szlovákia meglépte: betiltják az olcsó ukrán gabona feldolgozását és forgalmazását

Hatósági vizsgálattal kiderült: nemhogy emberi, de állati fogyasztásra sem alkalmas a lefoglalt áru. Hazánkban még nem döntöttek erről.

2023. 04. 13.
Zsidóviccet kellett törölni a Pretty Woman-ből

A Micsoda nő című West End musical producerei eltávolítottak egy viccet a forgatókönyvből, miután egy néző panaszkodott, hogy az antiszemita volt.

2023. 04. 12.
A szabad lelkű ember képes a teremtésre

Egy zenész-révésszel beszélgettünk. A „tátos zenész” torokhangokról és az Ördög Nyelvéről mesélt.

Párhuzamos társadalmat építenek maguknak az oltásellenesek Ausztriában
Olvasási idő: körülbelül 1 perc

Miközben Ausztriában egyre nagyobb a nyomás azokon, akik nem akarják beadatni maguknak a koronavírus elleni vakcinát, az oltásellenes Emberek Szabadsága és Alapjogai nevű párt, az MFG három képviselőt is tudott küldeni a salzburgi tartományi parlamentbe. 

"Ha lenne egy nyomós ok, mint például a himlő, amelynek 20-30%-os a halálozási aránya, akkor beszélhetnénk kötelező védőoltásról, amely mindenki számára előnyös lenne, de a covid esetében nem látok rá okot" - mondta az egyik képviselő, Dagmar Häusler.

Az oltatlanok nem mehetnek fodrászatba, étterembe, moziba, sem edzőterembe. Katharina Teufel-Lieli szerint túl messzire megy a kormány a kötelező oltással, de mint mondja, az emberek feltalálják magukat így is.

"Kiskapukkal is sok minden megoldható. Ha akarod, megoldod a fodrászt. Igen, épül egy a párhuzamos társadalom, a hasonlóan gondolkodókból" - fogalmaz.

Az MFG a járványügyi intézkedések azonnali megszüntetését követeli: a kötelező maszkviselés eltörlését, a lezárások feloldását. A törvény értelmében ugyanis 3600 euróig terjedő bírságot is kiszabhatnak arra, aki oltatlanul megszegi a szabályokat. A párt szerint mindez diktatórikus és stigmatizáló.

"Az oltási törvényt a közeli jövőben alkotmányellenesnek kell nyilvánítani. Ha az osztrák alkotmánybíróság nem osztja ezt a nézetet, az Európai Bírósághoz fordulunk" - mondta Michael Brunner, a párt egyik jogásza.

Az osztrák kormány növelni akarja a jelenlegi 72 százalékos oltási arányt, a nem beoltottakra vonatkozó korlátozásokat viszont tovább enyhítenék - amíg a kórházi számok engedik azt.

Forrás: euronews

Könyvjelző