Karpatria
2022. 03. 24.
Járványok között, választás előtt népszámlálódunk

SZÉKELYFÖLD választások előtt
Kovács Nemes László tudósítása
2022.03.20.

2022. 03. 23.
Egy igaz keresztény ne a tolvajokra szavazzon!

 "Az ország ezeréves történetének legkorruptabb kormányát" tartják hatalmon a határon túli magyarok.Vitán vett részt kedd este Márki-Zay Péter, az ellenzék miniszterelnök-jelöltje az április 3-i választáson egy kolozsvári kávézóban. 

2022. 03. 23.
Csak rubelben fizethetik ki az orosz gázt az Oroszországgal barátságtalan országok

Oroszország ezentúl csak rubelben fogad el fizetést a “barátságtalan országokba” irányuló gázexportért – közölte Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdai kormányülésén.

2022. 03. 23.
Az erdélyi magyarok szavazatai úgy keringenek, mint gólyafos a levegőben!

Naponta több tucat erdélyi keres meg a következő panaszokkal: úgy kapott szavazólapot a magyarországi választásokra, hogy nem is kért ilyent. Fogalma sincs, honnan van meg a címe, ki és miért használja politikai célokra – írta közösségi oldalán Parászka Boróka erdélyi újságíró.

2022. 03. 22.
David Stockman: Pearl Harbor, még mit nem!

Már kezdtünk belefáradni ebbe a Zelenszkij bohócba, de az a merő pimaszság, hogy Ukrajna szorult helyzetét Pearl Harborral vagy szeptember 11-ével hasonlítjuk össze, felháborító. 

2022. 03. 22.
A kettős mérce mint hivatalos háborús megközelítés

Nos, ne vegyék sértésnek, de amit itt olvasok, azt csak egy dolognak lehet nevezni - rasszizmusnak. Andrei Gușă írása

2022. 03. 22.
Ha hozzászoktál már a háború híreihez...

... akkor kezdődhet szép lassan adagolva újból a vírusőrület.

2022. 03. 22.
Vendégszeretet ukrán módra

„Kedves menekültek! Itt csak ukránul beszélnek, mert ez Ukrajna. Ha nem tudod hogyan, hát tanulj. Ez fontos nekünk."

2022. 03. 22.
Hiába képzelik nőnek magukat, nem léphetik át a határt az ukrajnai transzkreatúrák

Nem engedtek át több száz menekült "transznemű nőt" az ukrán határon, mert az útlevelükben még mindig a születési nevük és nemük szerepelt, közölte a BBC helyi karitatív szervezetekre hivatkozva.

2022. 03. 22.
Az arab olajtermelők készek tönkretenni az USA-t

Kína nyilvánvalóan oroszbarát semlegességgel foglal állást, és az arab olajtermelők közeledése arra utal, hogy nemcsak Moszkvának és Pekingnek van elege a totális amerikai diktátummal rendelkező egypólusú világból.

2022. 03. 22.
Román sajtó Ukrajna feltételezett felosztási tervéről

A volt lengyel miniszterelnök-helyettes robbanásveszélyes elméletet indít: Oroszország-Lengyelország-Magyarország titkos "terve" Ukrajna felosztására.

2022. 03. 22.
A kormányzati felhő célja, hogy civil álca alatt az összes állami szoftverrendszer kulcsát és a román állampolgárok összes adatát átadja az SRI-nek és az STS-nek

Súlyos vádak a 375 millió eurós kormányzati felhővel kapcsolatban: az SRI és az STS diszkrecionális ellenőrzést kapna a polgárok adatai felett - állítja a CEO informatikai vezérigazgatója.

POLITIKAI-MÉDIA VIHAR TEGNAP AZ USA-ban
Olvasási idő: körülbelül 3 perc

Mottó: A hazug embert előbb utoléérik, mint a sánta kutyát.
Cozmin Gușă helyzetértékelése

POLITIKAI-MÉDIA VIHAR TEGNAP AZ USA-ban

1. VIKTORIA NULAND ELISMERI AZ UKRAJNAI BIOLÓGIAI LABORATÓRIUMOK LÉTEZÉSÉT.
2. BOTRÁNY A KONGRESSZUSBAN, MERT A LENGYELEK NEM HAJLANDÓK KÖZVETLENÜL AZ UKRÁNOKNAK KÜLDENI A MIG-eket.
3. A NEW YORK TIMES SZTÁRJA, A PULITZER-DÍJAS MATTHEW ROSENBERG ELISMERI, HOGY A 2020 JANUÁRJÁBAN A FŐVÁROS ELLENI TÁMADÁST AZ FBI RENDEZTE MEG!

A fentiekben röviden vázolt három esemény következményei óriásiak, szétzilálják a Biden-kormányzat által az utóbbi időben erőltetett hivatalos narratívát.
A 27 Pentagon által finanszírozott ukrajnai laboratórium hivatalos elismerését és a BIOLÓGIAI FEGYVEREK előállítására való lehetőségük beismerését maga Victoria Nuland tette, aki a gyanú szerint Joe Biden alelnöki ciklusa alatt kezdeményezte ezeket, még az ő tudtával! Még ezt is állították tegnap este a republikánusok az amerikai kongresszusban, ahol hatalmas vita alakult ki, különösen a nyilvános viták után.

A civakodást tovább súlyosbította, hogy Lengyelország nem volt hajlandó eleget tenni Anthony Blinken cinikus utasításának, hogy Lengyelország és Románia közvetlenül Ukrajnába küldjön MIG-eket, így az oroszok számára könnyű célpontokká váltunk! A lengyelek, okosak és bátrak, tegnap azt mondták az amerikaiaknak, hogy ők a németországi NATO-bázisra küldik a gépeiket, és ha akarják, elküldik őket. Közben a németek is megtagadták, hogy a területükről Ukrajnába repüljenek a gépek, így az amerikaiak nagy kínos helyzetbe kerültek, tulajdonképpen megérdemelt megtorlás, amiért a NATO keleti partnereit is bevonták az oroszokkal való konfliktusba.

Végül a 3. esemény arról szól, amit már 2021 januárja óta gyanítok és írok róla, nevezetesen, hogy a Capitolium elleni támadást azért rendezték meg, hogy eltemessék Trumpot, aki nem ismerte el a manipulált választás eredményét. A "New York Times" sztárját, Matthew Rosenberget rejtett kamerán kapták lencsevégre, amint elmesélte az egész színjátékot, amelyben részt vett, elmesélte, hogy a támadók között nagy számban voltak FBI ügynökök, és az el nem kötelezett amerikai sajtó széles körben foglalkozott ezzel a fantasztikus felfedezéssel.
A helyzet kezd bonyolulttá válni a Biden-kormányzat számára, különösen a jelenlegi hidegháborús kontextusban, és az én előrejelzésem az, hogy a hivatalos álláspont a jövőben bizonytalan és hamis lesz, hogy "néhány oroszbarát vagy fasiszta így próbál bajt okozni Amerikának". Ez azonban nem fog megállni, mert a tények azok tények, és a tények hivatalossá tétele az amerikai kongresszusban folytatott vita révén a Biden-csapat elleni republikánus vádemelési offenzíva kezdete lehet.

És egy nem szép, de megérdemelt végkövetkeztetés: Victoria Nuland nem azt kapta nőnapra, amit szeretett volna, épp ellenkezőleg! Mert, ugye, a hazug embert előbbutolérik, mint a sánta kutyát, még Amerikában is!
Forrás: Cozmin Gușă

Könyvjelző