Karpatria
2022. 09. 26.
Edward Snowden orosz állampolgárságot kapott

Az Orosz Föderáció alkotmánya 89. cikkének "a" bekezdésével összhangban elhatározom: a következő személyeket fogadom el az Orosz Föderáció állampolgárságaként: Edward Joseph Snowden, aki 1983. június 21-én született az Amerikai Egyesült Államokban.

2022. 09. 26.
Népszámlálás - előszoba a Great Resethez

Akik megtagadják a válaszadást, azok komoly pénzbírságra, akár 200.000 forintos büntetésre számíthatnak. Senki nem teszi fel a kérdést, hogy mi szükség van a szankciókra és a kényszerítésre?

2022. 09. 26.
Kik jutnak hozzá az egészségügyi adatainkhoz?

Egyértelmű, hogy itt egy üzletágat akarnak felépíteni, amely felülírja a betegek ellátását, a gyanú fennáll, hogy egy világméretű adathalászatról és visszaélésszerű működésről van szó.

2022. 09. 26.
A VILÁG OLYAN, AMILYENEK MI VAGYUNK!

A KORMÁNYOK NEM CSELEKEDHETNEK AZT, AMIT AKARNAK! CSAK AZT, AMIT MEGENGEDNEK NEKIK!

2022. 09. 26.
Kivételes elemzés kering az interneten Ukrajna és Oroszország népszavazás utáni jövőjéről

Ritka elemzés a román sajtóból.
Az USA nyeresége és Európa vesztesége.

2022. 09. 26.
Orvosok és ápolók elárulták a betegeket – és saját magukat is

Ez a cikk több mint két évvel ezelőtt - 20.7.12-én - jelent meg először. Sajnos ma is tökéletesen érvényes.

2022. 09. 26.
Lavrov New Yorkban: nem értenek oroszul? Itt az ideje megtanulni!

Még humora is van!

2022. 09. 26.
Tarolt a jobboldal Olaszországban, akár kétharmaduk is lehet

Elsöprő jobboldali siker vetett véget a baloldali kormányzásnak Olaszországban. A győzelem hamar eldőlt, már csak a kétharmad a kérdéses.

2022. 09. 26.
Kitálalt egy volt jobbikos!

Így töröltette Szaszi Gyurcsányék segítségével Toroczkai Fb-oldalát, és nyilváníttatták őt veszélyes személlyé.

2022. 09. 26.
Nincs klíma-vészhelyzet!

A globális felmelegedés körülbelül olyan valóságos, mint a húsvéti nyuszi.
Tudósok ezrei írnak alá hivatalos nyilatkozatot.

2022. 09. 22.
Moszkva a nemzeti függetlenségi és szuverenista mozgalmak bástyája kíván lenni

A donbasszi népszavazások nemcsak a Luganszki és Donyecki Népköztársaságok és más felszabadított területek lakóinak rendszerszintű védelmét szolgálják, hanem a történelmi igazságosság helyreállítása szempontjából is nagy jelentőséggel bírnak – jelentette ki Dimitrij Medvegyev.

2022. 09. 22.
A háború végső kimenetele

Az egyik fél legyőzi a másikat.

Putyin: a törekvés az egypólusú világra csúnyára fordul
Olvasási idő: körülbelül 2 perc

Az egypólusú világ megteremtésére tett jelenlegi kísérletek “az utóbbi időben teljesen csúnya formát öltöttek, amit a bolygó nemzeteinek túlnyomó többsége elfogadhatatlannak tart” – jelentette ki csütörtökön Vlagyimir Putyin orosz elnök.

Putyin: a törekvés az egypólusú világra csúnyára fordul

A megjegyzést akkor tette, amikor az üzbegisztáni Szamarkandban, a Sanghaji Együttműködési Szervezet (SCO) csúcstalálkozóján találkozott kínai kollégájával, Hszi Csin-pinggel.

A találkozó során Putyin megköszönte Hszinek, hogy Kína kiegyensúlyozott álláspontot képvisel az ukrajnai válsággal kapcsolatban. Kína bírálta Oroszországot, amiért megtámadta az országot, de az Egyesült Államokat hibáztatta az eszkaláció kiváltásáért a NATO bővítésére irányuló törekvésével.

Putyin megismételte továbbá, hogy Oroszország támogatja az “egy Kína” politikát és Peking szuverenitási igényét Tajvan szigete felett. A kínai kormány azzal vádolja az Egyesült Államokat, hogy aláássa területi integritását azzal, hogy Tajpej egyre inkább különálló nemzetként kezeli, nem pedig Kína önigazgatással rendelkező részeként.

Putyin az SCO-t “a konstruktív és kreatív együttműködés fórumaként” méltatta.

Megjegyezte, hogy a csoport tagjai eltérő kulturális hagyományokkal, gazdasági modellekkel és külpolitikai prioritásokkal rendelkeznek. Az a hajlandóságuk, hogy egyenrangú partnerként, egymást tiszteletben tartva dolgozzanak együtt, viszonylag rövid idő alatt hozzájárult az SCO ismertségének növeléséhez – jegyezte meg az orosz vezető.

“EZ MA MÁR A VILÁG LEGNAGYOBB REGIONÁLIS SZERVEZETE, AMELY HATALMAS FÖLDRAJZI TERET ÉS BOLYGÓNK LAKOSSÁGÁNAK MINTEGY FELÉT EGYESÍTI” – HANGSÚLYOZTA PUTYIN.

Az SCO egy gazdasági integrációs és bizalomépítő szervezet, amely számos eurázsiai országot, köztük Oroszországot és Kínát egyesíti. További állandó tagjainak listáján India, Kazahsztán, Kirgizisztán, Pakisztán, Tádzsikisztán és Üzbegisztán szerepel. A tagállamok vezetőinek folyamatban lévő csúcstalálkozóján Irán aláírta a kötelezettségvállalást, hogy megfigyelői státuszából teljes jogú taggá emeli.

Orosz Hírek

Könyvjelző