Karpatria
2022. 09. 26.
Edward Snowden orosz állampolgárságot kapott

Az Orosz Föderáció alkotmánya 89. cikkének "a" bekezdésével összhangban elhatározom: a következő személyeket fogadom el az Orosz Föderáció állampolgárságaként: Edward Joseph Snowden, aki 1983. június 21-én született az Amerikai Egyesült Államokban.

2022. 09. 26.
Népszámlálás - előszoba a Great Resethez

Akik megtagadják a válaszadást, azok komoly pénzbírságra, akár 200.000 forintos büntetésre számíthatnak. Senki nem teszi fel a kérdést, hogy mi szükség van a szankciókra és a kényszerítésre?

2022. 09. 26.
Kik jutnak hozzá az egészségügyi adatainkhoz?

Egyértelmű, hogy itt egy üzletágat akarnak felépíteni, amely felülírja a betegek ellátását, a gyanú fennáll, hogy egy világméretű adathalászatról és visszaélésszerű működésről van szó.

2022. 09. 26.
A VILÁG OLYAN, AMILYENEK MI VAGYUNK!

A KORMÁNYOK NEM CSELEKEDHETNEK AZT, AMIT AKARNAK! CSAK AZT, AMIT MEGENGEDNEK NEKIK!

2022. 09. 26.
Kivételes elemzés kering az interneten Ukrajna és Oroszország népszavazás utáni jövőjéről

Ritka elemzés a román sajtóból.
Az USA nyeresége és Európa vesztesége.

2022. 09. 26.
Orvosok és ápolók elárulták a betegeket – és saját magukat is

Ez a cikk több mint két évvel ezelőtt - 20.7.12-én - jelent meg először. Sajnos ma is tökéletesen érvényes.

2022. 09. 26.
Lavrov New Yorkban: nem értenek oroszul? Itt az ideje megtanulni!

Még humora is van!

2022. 09. 26.
Tarolt a jobboldal Olaszországban, akár kétharmaduk is lehet

Elsöprő jobboldali siker vetett véget a baloldali kormányzásnak Olaszországban. A győzelem hamar eldőlt, már csak a kétharmad a kérdéses.

2022. 09. 26.
Kitálalt egy volt jobbikos!

Így töröltette Szaszi Gyurcsányék segítségével Toroczkai Fb-oldalát, és nyilváníttatták őt veszélyes személlyé.

2022. 09. 26.
Nincs klíma-vészhelyzet!

A globális felmelegedés körülbelül olyan valóságos, mint a húsvéti nyuszi.
Tudósok ezrei írnak alá hivatalos nyilatkozatot.

2022. 09. 22.
Moszkva a nemzeti függetlenségi és szuverenista mozgalmak bástyája kíván lenni

A donbasszi népszavazások nemcsak a Luganszki és Donyecki Népköztársaságok és más felszabadított területek lakóinak rendszerszintű védelmét szolgálják, hanem a történelmi igazságosság helyreállítása szempontjából is nagy jelentőséggel bírnak – jelentette ki Dimitrij Medvegyev.

2022. 09. 22.
A háború végső kimenetele

Az egyik fél legyőzi a másikat.

Putyin legújabb, rendkívüli bejelentése
Olvasási idő: körülbelül 2 perc

A BRICS KOALÍCIÓRA LÉPÉSE ELENGEDHETETLEN EGY TÖBBPÓLUSÚ VILÁGREND KIÉPÍTÉSÉHEZ

Putyin legújabb, rendkívüli bejelentése

Csütörtökön online videóértekezlet formájában kezdődött meg a kétnapos, 14. BRICS-csúcs (öt országból álló csoport: Brazília, Oroszország, India, Kína, Dél-Afrika) Kína elnökletével. A csúcstalálkozón részt vesznek a szövetség országainak vezetői - Vlagyimir Putyin orosz elnök, Narendra Modi indiai miniszterelnök, Jair Bolsonaro brazil elnök, Cyril Ramaphosa dél-afrikai elnök. Az értekezletet Hszi Csin-ping kínai elnök vezeti.

A BRICS KOALÍCIÓRA LÉPÉSE ELENGEDHETETLEN EGY TÖBBPÓLUSÚ VILÁGREND KIÉPÍTÉSÉHEZ - JELENTETTE BE VLAGYIMIR PUTYIN OROSZ ELNÖK JÚNIUS 23-ÁN A XIV. BRICS-CSÚCSTALÁLKOZÓN.

Meg vagyunk győződve arról, hogy a BRICS-országok összefogására most minden eddiginél nagyobb szükség van az államközi kapcsolatok többpólusú rendszerének kialakítása érdekében. Ez kulcsfontosságú elveken, főként a nemzetközi jog általánosan elismert normáin alapul - mondta.

Az orosz vezető azt is hangsúlyozta, hogy a kihívások és fenyegetések transznacionális jellege ellen közösen kell fellépni. Kitért olyan globális problémákra is melyek ellen együtt sikeresebben léphetnek fel, köztük a terrorizmus és szervezett bűnözés elleni küzdelem, a klímaváltozás elleni harc, a veszélyes fertőző betegségek terjedésének megfékezése - adta hírül az Izvesztyija.

HSZI CSIN-PING KÍNAI ELNÖK FELSZÓLÍTOTTA A BRICS-ORSZÁGOKAT, HOGY EGYSÉGESEN LÉPJENEK FEL AZ EGYOLDALÚ SZANKCIÓKKAL SZEMBEN.Az igazság oldalán kell állnunk, meg kell védenünk a nemzetközi rendet, amelynek magja az ENSZ és a nemzetközi jog. Fel kell oldanunk a hidegháborús konfliktusokat és a szembenálló felek konfrontációját - hangzott el beszédében.

A gazdasági és kereskedelmi kapcsolatok egyre erősödni látszanak az öt ország között. Indiai üzletláncok nyílhatnak Oroszországban, ezzel egyidejűleg nő a Kínába és Indiába irányuló orosz olajszállítás volumene, valamint Oroszország jelentős mennyiségben exportál műtrágyát a BRICS-országokba.

Origo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Könyvjelző