Karpatria
2023. 04. 17.
RIASZTÁS ÉS FELHÍVÁS A CSELEKVÉSRE! - Valami bűzlik...Romániában

Ne higgyétek, hogy csak Romániában! És még mindig alszol!

2023. 04. 16.
A szellemhajók sivataga: Az Aral-tenger rejtélyes eltűnése

Alig 30 évvel ezelőtt az Aral-tó a bolygó negyedik legnagyobb belvíztömege volt, 26 000 négyzetmérföldes területet borított a közép-ázsiai Kazahsztán és Üzbegisztán között.

2023. 04. 15.
Az is nagyon merész feltételezés, hogy az emberiség fele életben maradhat a következő évtizedekben

A növekedésre épülő globális ipari civilizáció minden szakember szerint a korlátaihoz közeledik, a fenntartásához lassan nem marad erőforrás a kizsákmányolt természetben.

2023. 04. 15.
Az utolsó szó jogán

Kedves ismerősök, ismeretlenek, barátok és ellenségek: itt az idő, hogy önmagunkba nézzünk, és döntsünk. Döntsünk végre arról, hogy kit és mit szolgálunk tetteinkkel, felszólalásunkkal, gondolatainkkal, élet-képzeletünkkel és életünkkel. Mert mindenki az, akinek a szolgálatában áll.

2023. 04. 15.
Hollandia elszegényedése

Az Agenda 2030 teljes lendülettel halad.

2023. 04. 15.
A szabadság útja – béke, vagy háború?

Az ukajnai háború óta napi szintű közbeszéd lett a háború és béke kérdése. Mindenoldali szakértő és kevésbé szakértő erről beszél, nyilatkozik, mond autentikusnál autentikusabb véleményt.
Végezetül mindenki békepárti.

2023. 04. 14.
Finnország csatlakozik a NATO-hoz egy vészjósló, de találó történelmi coming outban

Biden és más NATO-szurkolótársak viselkedése, akik a héten a "békét" és a "biztonságot" ünneplik Finnországnak a blokkhoz való csatlakozásával, nem csak groteszk.

2023. 04. 14.
Transz aktivistával kampányoltak, most 6 milliárddal kevesebbet ér a cég

A Bud Light anyavállalata, az Anheuser-Busch az italgyártó nagyhatalom anyagilag is megszenvedte, hogy transz aktivistával reklámozta a sörét – számolt be a Post Millennial.

2023. 04. 14.
Magyarország egy csendes zsidó sikertörténet

Európa többi részével ellentétben Magyarországon a zsidók biztonságban vannak és virágzik a zsidó élet – írja Michael O’Shea a Jewish News Syndicate hasábjain.

2023. 04. 14.
Szlovákia meglépte: betiltják az olcsó ukrán gabona feldolgozását és forgalmazását

Hatósági vizsgálattal kiderült: nemhogy emberi, de állati fogyasztásra sem alkalmas a lefoglalt áru. Hazánkban még nem döntöttek erről.

2023. 04. 13.
Zsidóviccet kellett törölni a Pretty Woman-ből

A Micsoda nő című West End musical producerei eltávolítottak egy viccet a forgatókönyvből, miután egy néző panaszkodott, hogy az antiszemita volt.

2023. 04. 12.
A szabad lelkű ember képes a teremtésre

Egy zenész-révésszel beszélgettünk. A „tátos zenész” torokhangokról és az Ördög Nyelvéről mesélt.

Putyin lépése zseniális
Olvasási idő: körülbelül 3 perc

Donald Trump Putyin orosz elnököt dicsérte a kelet-ukrajnai stratégiájáért, azzal érvelve, hogy az orosz vezető túljárt Joe Biden eszén azzal, hogy a szakadár Donyecki és Luganszki Népköztársaságokat szuverén államokká nyilvánította.

“Tegnap bementem, és ott volt a televízió képernyőjén, és azt mondtam: “Ez zseniális”” – mondta Trump Buck Sexton rádiós műsorvezetőnek egy keddi interjúban. “Putyin Ukrajnának egy nagy részét Putyin függetlennek nyilvánítja”. Hozzátette gúnyosan: “Óh, ez csodálatos”.

Trump Putyin hétfői bejelentésére utalt, miszerint Oroszország azonnal elismeri a Donyecki és a Luganszki népköztársaság szuverenitását, amelyek az ukrán választott vezetés 2014-es – az Egyesült Államok által támogatott – megbuktatása után nyilvánították ki függetlenségüket Kijevtől. Az orosz elnök döntését követően kedden parlamenti jóváhagyást is kapott arra, hogy orosz erőket küldjön a Donbasszba a DNR és az LNR békefenntartóiként. 

A volt amerikai főparancsnok azt mondta, hogy ilyen fordulat soha nem történt volna, ha ő még hivatalban van, és inkompetenciával vádolta Bident, miközben “okosnak” nevezte Oroszország lépését a Donbasszban, beleértve Moszkva esetleges békefenntartó misszióját.

“Ez a legerősebb békefenntartó erő – ezt használhatnánk a déli határunkon” – viccelődött Trump. “Ez a legerősebb békefenntartó erő, amit valaha láttam. Több katonai tank volt, mint amennyit valaha láttam. Ők rendesen meg fogják őrizni a békét.”
Biden kedden gazdasági szankciókat jelentett be Moszkva ellen és amerikai erőket vezényelt a balti térségbe válaszul arra, amit “az ukrajnai orosz invázió kezdetének” nevezett. Trump azzal érvelt, hogy Oroszország lényegében komolyabb következmények nélkül kaparint meg területeket, ami szerinte annak köszönhető, hogy Putyin “okos fickó”.

“Itt van egy fickó, aki nagyon okos, nagyon jól ismerem őt…”. mondta Trump.
“Itt van egy fickó, aki azt mondja: “Tudod, Ukrajna nagy részét függetlenné fogom nyilvánítani”. A ‘független’ szót használta. ‘Ő meg bemegy és békefenntartó lesz'”.

 Azt kell mondanunk, hogy ez elég okos dolog. És tudják, mi volt Biden válasza? Nem volt válasz. Erre nem volt válaszuk. Ez nagyon szomorú.
A Sexton kérdésére, hogy az amerikai stratégia hogyan tért le az útról Ukrajnával kapcsolatban, Trump azt mondta: “Ami elromlott, az egy manipulált választás volt, ami pedig elromlott, az egy olyan jelölt, akinek nem kellene ott lennie, és egy olyan ember, akinek fogalma sincs arról, hogy mit csinál”.

Könyvjelző