Karpatria
2023. 04. 17.
RIASZTÁS ÉS FELHÍVÁS A CSELEKVÉSRE! - Valami bűzlik...Romániában

Ne higgyétek, hogy csak Romániában! És még mindig alszol!

2023. 04. 16.
A szellemhajók sivataga: Az Aral-tenger rejtélyes eltűnése

Alig 30 évvel ezelőtt az Aral-tó a bolygó negyedik legnagyobb belvíztömege volt, 26 000 négyzetmérföldes területet borított a közép-ázsiai Kazahsztán és Üzbegisztán között.

2023. 04. 15.
Az is nagyon merész feltételezés, hogy az emberiség fele életben maradhat a következő évtizedekben

A növekedésre épülő globális ipari civilizáció minden szakember szerint a korlátaihoz közeledik, a fenntartásához lassan nem marad erőforrás a kizsákmányolt természetben.

2023. 04. 15.
Az utolsó szó jogán

Kedves ismerősök, ismeretlenek, barátok és ellenségek: itt az idő, hogy önmagunkba nézzünk, és döntsünk. Döntsünk végre arról, hogy kit és mit szolgálunk tetteinkkel, felszólalásunkkal, gondolatainkkal, élet-képzeletünkkel és életünkkel. Mert mindenki az, akinek a szolgálatában áll.

2023. 04. 15.
Hollandia elszegényedése

Az Agenda 2030 teljes lendülettel halad.

2023. 04. 15.
A szabadság útja – béke, vagy háború?

Az ukajnai háború óta napi szintű közbeszéd lett a háború és béke kérdése. Mindenoldali szakértő és kevésbé szakértő erről beszél, nyilatkozik, mond autentikusnál autentikusabb véleményt.
Végezetül mindenki békepárti.

2023. 04. 14.
Finnország csatlakozik a NATO-hoz egy vészjósló, de találó történelmi coming outban

Biden és más NATO-szurkolótársak viselkedése, akik a héten a "békét" és a "biztonságot" ünneplik Finnországnak a blokkhoz való csatlakozásával, nem csak groteszk.

2023. 04. 14.
Transz aktivistával kampányoltak, most 6 milliárddal kevesebbet ér a cég

A Bud Light anyavállalata, az Anheuser-Busch az italgyártó nagyhatalom anyagilag is megszenvedte, hogy transz aktivistával reklámozta a sörét – számolt be a Post Millennial.

2023. 04. 14.
Magyarország egy csendes zsidó sikertörténet

Európa többi részével ellentétben Magyarországon a zsidók biztonságban vannak és virágzik a zsidó élet – írja Michael O’Shea a Jewish News Syndicate hasábjain.

2023. 04. 14.
Szlovákia meglépte: betiltják az olcsó ukrán gabona feldolgozását és forgalmazását

Hatósági vizsgálattal kiderült: nemhogy emberi, de állati fogyasztásra sem alkalmas a lefoglalt áru. Hazánkban még nem döntöttek erről.

2023. 04. 13.
Zsidóviccet kellett törölni a Pretty Woman-ből

A Micsoda nő című West End musical producerei eltávolítottak egy viccet a forgatókönyvből, miután egy néző panaszkodott, hogy az antiszemita volt.

2023. 04. 12.
A szabad lelkű ember képes a teremtésre

Egy zenész-révésszel beszélgettünk. A „tátos zenész” torokhangokról és az Ördög Nyelvéről mesélt.

Putyinnak 60-ról 71 százalékra ugrott a bizalmi indexe Oroszországban
Olvasási idő: körülbelül 3 perc

A hivatalos állami felmérések szerint az oroszok 70 százaléka helyesnek tartja, hogy Moszkva csapatokat küldött Ukrajnába.

„Most nem a megosztottságnak van itt az ideje. Most a nemzeti egység ideje jött el, hogy felsorakozzunk az elnökünk mögé” – nyilatkozta pénteken Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője, reagálva azokra az oroszországi tüntetésekre és közéleti szereplőknek a kijelentéseire, akik Oroszország Ukrajna elleni háborúja ellen szólaltak fel, írja a Magyar Nemzet. Hozzátették: míg a többségében oroszok lakta Krím félsziget 2014-es, Oroszország általi elcsatolását egyértelmű üdvrivalgással fogadták az emberek Oroszországban, addig a mostani háború sokkal inkább megosztja a lakosságot.

Hozzátették: közvélemény-kutatások híján egyelőre nehéz megállapítani, mennyire, s természetesen a nyugati szankciók hosszú távú hatásait csak később fogják megérezni az oroszok.

Állami és független felmérések is hasonló helyzetet mutatnak

A hivatalos állami felmérések szerint az oroszok 70 százaléka helyesnek tartja, hogy Moszkva csapatokat küldött Ukrajnába – közölte az ABC ausztrál közszolgálati adóval Nyikita Szavin, a moszkvai Nemzeti Kutatási Egyetem professzora, aki szerint azonban ezeknek a felméréseknek nem kell feltétlenül hinni, mivel szerinte manipuláltak lehetnek. A függetlennek tartott Levada intézet felmérése azonban hasonló eredményre jutott: a válaszadók csupán harmada ítélte el az orosz hadműveletet, főleg a városiak körében volt magas az arány.

Szintén az állami közvélemény-kutató állapította meg a napokban, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök bizalmi indexe 60-ról 71 százalékra növekedett.

A megkérdezettek mindössze 18 százaléka válaszolta azt, hogy nem bízik Putyinban. Hogy Oroszországban egyelőre valóban nem lehet hatalmas a felháborodás, azt alátámasztja az is, hogy mindössze ezres nagyságrendű háborúellenes tüntetéseket tartottak az orosz nagyvárosokban. Mindez persze összefüggésben állhat azzal is, hogy a nyugati sajtóban megjelent információk szerint Oroszországban korlátozzák a háborúról szóló tájékoztatást, s háború helyett „különleges katonai műveletről” beszél az állami média.

Ha viszont legalább a Levadának hihetünk, az oroszoknak már a háború előtt sem volt pozitív véleményük az ukránokról.

Az intézet február közepén készített felmérése szerint az emberek 52 százalékának a hozzáállása inkább negatív, s 35 százalékuknak volt pozitív. A háborút közvetlenül megelőző felmérésében pedig arra mutatott rá az állami közvélemény-kutató, hogy a megkérdezettek 73 százaléka támogatta Vlagyimir Putyin azon döntését, hogy elismerte a kelet-ukrajnai szakadár oroszbarát területek függetlenségét.

Forrás: Vadhajtások

Könyvjelző