Karpatria
2022. 10. 01.
Súlyos csapás Ukrajnának!

Jelenleg nincs helyük a NATO-ban.

2022. 09. 30.
Nem akarunk számok lenni, emberi lények vagyunk!

Megtámadták az identitásunkat, családi, vallási értékeinket és a nemzeti szuverenitásunkat! Meg fogjuk védeni az emberi értékeket!

2022. 09. 30.
Ennyit ér Brüsszelnek a demokrácia...

Ennyire tartják tiszteletben a választók akaratát…

2022. 09. 30.
Az orosz olajárplafon bevezetése halálos csapás lesz a Nyugatnak

A nyugati országok által az orosz olajra vonatkozó árplafon előírása “végső halálos csapássá” válhat, 

2022. 09. 30.
Brüsszel: kötelező energiafogyasztásb és az energiatermelő cégek bevételeinek korlátozása

A vártnál lényegesen gyorsabban jutottak politikai megállapodásra az energiaügyi miniszterek, akik rendkívüli tanácskozáson vesznek részt Brüsszelben annak érdekében, hogy az energiaárak csökkentése érdekében döntést hozzanak.

2022. 09. 30.
CNN: a Pentagon létrehozza az Ukrajna-parancsnokságot

A Pentagon egy új katonai parancsnokság létrehozásán dolgozik, amely az ukrán katonák felfegyverzésével és kiképzésével foglalkozik

2022. 09. 30.
A hazaárulásról, annak folytatódó formájában

Mindenesetre, amikor ránéznek a számláikra, és látják, hogy milyen horribilis árakat fizetnek a hidegért az otthonaikban, tudniuk kell, ki a hibás: nem, nem Putyin..!
A globalizmus internacionalista, kiszolgáló kormánya Romániában is dolgozik.

2022. 09. 30.
A világelit harca a Föld irányításáért
2022. 09. 30.
Az Északi-tengeren a robbantás közelében megtalálták Navalnij alsógatyáját!

Aki normális, az agyonröhögheti magát a "fősodrú", azaz kormányhű (NATO-hű, Amerika-hű, E.U.-hű) sajtó magyarázkodásán.

2022. 09. 29.
Már csak Magyarországra érkezik orosz gáz az Unióban

És ez nagy valószínűséggel minimum az év végéig így is marad.

2022. 09. 29.
Van élet a halál után? Egy rendhagyó interjú

Amelyben szó lesz életről és halálról, éberségről és szeretetről, vallásról és tudományról.

2022. 09. 29.
Nincs olyan, hogy korlátozott nukleáris konfliktus

Moszkva nem fenyeget senkit, de ha rákényszerítik az atomfegyverek használatára, Washington nem bújhat el az óceán mögé – mondja Anatolij Antonov

Rabbik kifakadtak a transz-kérdésen: a fantáziák nem változtatnak a valóságon!
Olvasási idő: körülbelül 3 perc

Több mint egy tucat rabbi felszólított csütörtökön egy közép-izraeli vallási iskolát, hogy egy nyolcéves diákot helyezzen el egy csak női osztályterembe, szembeszegülve a gyerek szüleinek és az oktatási minisztériumnak a kívánságával – írja a Times of Israel.

Rabbik kifakadtak a transz-kérdésen: a fantáziák nem változtatnak a valóságon!

A gyermek, aki harmadik osztályba jár a Givat Shmuel város központjában található állami vallási iskolában, lánynak született, de szülei állítása szerint fiúként azonosítja magát. A vallásos iskolák negyedik osztálytól kezdve nemek szerint különítik el az osztályokat, és mind az iskola, mind az oktatási minisztérium támogatta, hogy a gyermek jövőre fiúkkal kerüljön egy osztályba.

Az állami vallási iskolákat irányító oktatási minisztériumi testületnek címzett levélben azonban 17 rabbi, köztük a nemzeti vallási közösség több vezető személyisége azzal érvelt, hogy „a fantáziák nem változtatják meg a valóságot”.

„A zsidó törvények nem ismerik el a mesterséges változásokat, és tiltják, hogy egy fiú lányként viselkedjen és öltözködjön, vagy egy lány fiúként.
A vallási iskola feladata, hogy fenntartsa [a zsidó törvényt] és annak megfelelően cselekedjen azzal, hogy a gyermeket jövőre csak lányosztályba küldi” – írták.

A levél szerint a diák nem fiú, hanem lány „akinek kiváltsága, hogy nővé és anyává váljon”.

A levelet számos prominens vallási személyiség írta alá, köztük Dov Lior rabbi, és Yaakov Ariel, a szomszédos Ramat Gan főrabbija.

Az Izraeli LMBTQ Egyenlőségért – Aguda nevű szervezet azzal vádolta a rabbikat, hogy a gyermeket és másokat is „olyan mentális károsodás veszélyének tette ki, amely akár életveszélyes is lehet, teljes ellentétben a szakmai és orvosi hatóságokkal Izraelben és világszerte”.

„Könyörgünk minden hatóságnak: hagyják békén a fiút” – közölte a csoport a 12-es csatorna szerint. „Az önök hatalmában áll megakadályozni a következő tragédiát”.

Az ügy szakadékot nyitott a szülők között Givat Shmuelben, egy Tel-Aviv melletti vallásos városban. Az izraeli televízió szerint az iskolában nyolc gyermek szülei sikertelenül próbálták gyerekeiket az ügy miatt más iskolába helyezni.

Roni Sassover, az áthelyezést kérő szülők ügyvédje azzal vádolta a fiú édesanyját, hogy kényszerítette a gyereket a neme megváltoztatására. Szerinte problematikus, hogy a gyerek anyja egy vallásos intézményre megpróbálja ráerőltetni a progresszív értékrendet, és szembe megy mindennel, amiben az iskola hisz, és amire a gyerekeket nevelni próbálja.

neokohn

 

Könyvjelző