Karpatria
2023. 04. 17.
RIASZTÁS ÉS FELHÍVÁS A CSELEKVÉSRE! - Valami bűzlik...Romániában

Ne higgyétek, hogy csak Romániában! És még mindig alszol!

2023. 04. 16.
A szellemhajók sivataga: Az Aral-tenger rejtélyes eltűnése

Alig 30 évvel ezelőtt az Aral-tó a bolygó negyedik legnagyobb belvíztömege volt, 26 000 négyzetmérföldes területet borított a közép-ázsiai Kazahsztán és Üzbegisztán között.

2023. 04. 15.
Az is nagyon merész feltételezés, hogy az emberiség fele életben maradhat a következő évtizedekben

A növekedésre épülő globális ipari civilizáció minden szakember szerint a korlátaihoz közeledik, a fenntartásához lassan nem marad erőforrás a kizsákmányolt természetben.

2023. 04. 15.
Az utolsó szó jogán

Kedves ismerősök, ismeretlenek, barátok és ellenségek: itt az idő, hogy önmagunkba nézzünk, és döntsünk. Döntsünk végre arról, hogy kit és mit szolgálunk tetteinkkel, felszólalásunkkal, gondolatainkkal, élet-képzeletünkkel és életünkkel. Mert mindenki az, akinek a szolgálatában áll.

2023. 04. 15.
Hollandia elszegényedése

Az Agenda 2030 teljes lendülettel halad.

2023. 04. 15.
A szabadság útja – béke, vagy háború?

Az ukajnai háború óta napi szintű közbeszéd lett a háború és béke kérdése. Mindenoldali szakértő és kevésbé szakértő erről beszél, nyilatkozik, mond autentikusnál autentikusabb véleményt.
Végezetül mindenki békepárti.

2023. 04. 14.
Finnország csatlakozik a NATO-hoz egy vészjósló, de találó történelmi coming outban

Biden és más NATO-szurkolótársak viselkedése, akik a héten a "békét" és a "biztonságot" ünneplik Finnországnak a blokkhoz való csatlakozásával, nem csak groteszk.

2023. 04. 14.
Transz aktivistával kampányoltak, most 6 milliárddal kevesebbet ér a cég

A Bud Light anyavállalata, az Anheuser-Busch az italgyártó nagyhatalom anyagilag is megszenvedte, hogy transz aktivistával reklámozta a sörét – számolt be a Post Millennial.

2023. 04. 14.
Magyarország egy csendes zsidó sikertörténet

Európa többi részével ellentétben Magyarországon a zsidók biztonságban vannak és virágzik a zsidó élet – írja Michael O’Shea a Jewish News Syndicate hasábjain.

2023. 04. 14.
Szlovákia meglépte: betiltják az olcsó ukrán gabona feldolgozását és forgalmazását

Hatósági vizsgálattal kiderült: nemhogy emberi, de állati fogyasztásra sem alkalmas a lefoglalt áru. Hazánkban még nem döntöttek erről.

2023. 04. 13.
Zsidóviccet kellett törölni a Pretty Woman-ből

A Micsoda nő című West End musical producerei eltávolítottak egy viccet a forgatókönyvből, miután egy néző panaszkodott, hogy az antiszemita volt.

2023. 04. 12.
A szabad lelkű ember képes a teremtésre

Egy zenész-révésszel beszélgettünk. A „tátos zenész” torokhangokról és az Ördög Nyelvéről mesélt.

RENDKÍVÜLI BEJELENTÉS
Olvasási idő: körülbelül 2 perc

Oroszország független államokként ismeri el a donyecki és luganszki népköztársaságot

Vlagyimir Putyin orosz elnök a belbiztonsági tanács hétfői ülését követően közölte, hogy még ma döntés születik a Donbassz két köztársaságának elismeréséről. A döntés megszületett: az Oroszországi Föderáció független államoknak ismeri el a Donyecki és Luganszki népköztársaságot – erősítette meg a Kreml.
Oroszország legmagasabb szintű biztonsági tisztviselői azt tanácsolták az elnöknek, hogy ismerje el a szakadár régiók függetlenségét.

Vlagyimir Putyin orosz elnök közölte a külföld államok vezetőivel, hogy Moszkva hivatalosan is elismeri a Donyecki (DNR) és a Luganszki (LNR) Népköztársaságok szuverenitását, két olyan államét, amelyek 2014-ben de facto elszakadtak Ukrajnától.

A Kreml hétfőn kiadott közleményében elárulta, hogy Putyin értesítette Emmanuel Macron francia elnököt és Olaf Scholz német kancellárt arról, hogy alá kívánja írni a Donbassz két szakadár régióját elismerő rendeletet.

A Donbassz két köztársasága még hétfőn reggel fordult az orosz elnökhöz azzal a kéréssel, hogy ismerje el őket független államokként.

 A két népköztársaság még 2014-ben a kijevi Majdan eseményei után szakadt el Ukrajnától, amikor is az erőszakos utcai megmozdulások során leváltották a hivatalban lévő kormányt. Ez vezetett a háborúhoz a Donbasszban, ahol 2014 szeptemberében a minszki megállapodás vetett véget a harcoknak, de a megállapodás végrehajtása megszakadt.
Forrás: Orosz Hírek

Könyvjelző