Karpatria
2022. 09. 26.
Edward Snowden orosz állampolgárságot kapott

Az Orosz Föderáció alkotmánya 89. cikkének "a" bekezdésével összhangban elhatározom: a következő személyeket fogadom el az Orosz Föderáció állampolgárságaként: Edward Joseph Snowden, aki 1983. június 21-én született az Amerikai Egyesült Államokban.

2022. 09. 26.
Népszámlálás - előszoba a Great Resethez

Akik megtagadják a válaszadást, azok komoly pénzbírságra, akár 200.000 forintos büntetésre számíthatnak. Senki nem teszi fel a kérdést, hogy mi szükség van a szankciókra és a kényszerítésre?

2022. 09. 26.
Kik jutnak hozzá az egészségügyi adatainkhoz?

Egyértelmű, hogy itt egy üzletágat akarnak felépíteni, amely felülírja a betegek ellátását, a gyanú fennáll, hogy egy világméretű adathalászatról és visszaélésszerű működésről van szó.

2022. 09. 26.
A VILÁG OLYAN, AMILYENEK MI VAGYUNK!

A KORMÁNYOK NEM CSELEKEDHETNEK AZT, AMIT AKARNAK! CSAK AZT, AMIT MEGENGEDNEK NEKIK!

2022. 09. 26.
Kivételes elemzés kering az interneten Ukrajna és Oroszország népszavazás utáni jövőjéről

Ritka elemzés a román sajtóból.
Az USA nyeresége és Európa vesztesége.

2022. 09. 26.
Orvosok és ápolók elárulták a betegeket – és saját magukat is

Ez a cikk több mint két évvel ezelőtt - 20.7.12-én - jelent meg először. Sajnos ma is tökéletesen érvényes.

2022. 09. 26.
Lavrov New Yorkban: nem értenek oroszul? Itt az ideje megtanulni!

Még humora is van!

2022. 09. 26.
Tarolt a jobboldal Olaszországban, akár kétharmaduk is lehet

Elsöprő jobboldali siker vetett véget a baloldali kormányzásnak Olaszországban. A győzelem hamar eldőlt, már csak a kétharmad a kérdéses.

2022. 09. 26.
Kitálalt egy volt jobbikos!

Így töröltette Szaszi Gyurcsányék segítségével Toroczkai Fb-oldalát, és nyilváníttatták őt veszélyes személlyé.

2022. 09. 26.
Nincs klíma-vészhelyzet!

A globális felmelegedés körülbelül olyan valóságos, mint a húsvéti nyuszi.
Tudósok ezrei írnak alá hivatalos nyilatkozatot.

2022. 09. 22.
Moszkva a nemzeti függetlenségi és szuverenista mozgalmak bástyája kíván lenni

A donbasszi népszavazások nemcsak a Luganszki és Donyecki Népköztársaságok és más felszabadított területek lakóinak rendszerszintű védelmét szolgálják, hanem a történelmi igazságosság helyreállítása szempontjából is nagy jelentőséggel bírnak – jelentette ki Dimitrij Medvegyev.

2022. 09. 22.
A háború végső kimenetele

Az egyik fél legyőzi a másikat.

Rengeteg UFO-t észleltek Ukrajna felett
Olvasási idő: körülbelül 2 perc

Az Ukrán Nemzeti Tudományos Akadémia Fő Csillagászati Obszervatóriumának új jelentése szerint a Kijev feletti égbolton nyüzsögnek az azonosítatlan repülő objektumok (UFO). A jelenségre egyelőre nem találtak tudományos magyarázatot. Nem vicces álhírről van szó, nem is drónokról. Valódi tudósok foglalkoznak a jelenséggel.

Rengeteg UFO-t észleltek Ukrajna felett

Az ArXiv weboldalon közzétett – egyelőre nem lektorált – tanulmányban professzionális csillagászok egy csoportja Kijev és a környező települések feletti nappali égboltot vizsgálta. A cél a nehezen látható objektumok megfigyelése volt. A jelentés szerint speciálisan kalibrált kamerák segítségével két meteorológiai állomásnál, Kijevben és a mintegy 120 kilométerre délre fekvő Vinarivka faluban több tucat különös objektumot figyeltek meg.

A Live Science portál által idézett szakértők szerint 

EZEKET AZ OBJEKTUMOKAT NEM LEHET MEGMAGYARÁZNI EGYETLEN TUDOMÁNYOSAN ISMERT TERMÉSZETI JELENSÉGGEL SEM.

A kormányzati szervek az ilyen jellegű objektumokat „azonosítatlan égi jelenségeknek" (UAP) nevezik.

Jelentős a száma azoknak az objektumoknak, amelyeknek a természetére egyelőre nincs magyarázatunk. Mindenhol látjuk őket"– írták a jelentés készítői.

Kozmikusok és fantomok
Az UAP-okat két csoportra osztják: ún. „kozmikusokra" (cosmics) és fantomokra (phantoms). A kozmikusok olyan objektumok, amelyek fényesebbek a háttérben lévő égboltnál. Ezeket az objektumokat madárnevekkel (például fecske, sólyom, sas) jelölik, és vagy egyedül, vagy csoportosan repülnek.

A kozmikusokkal ellentétben a fantomok teljesen feketék, nem bocsátanak ki semmilyen sugárzást és úgy tűnik, mintha elnyelnének minden rájuk eső fényt. A kutatók becslése szerint szélességük 3 és 12 méter között van, sebességük pedig akár az 53 000 km/h-t is elérheti. Összehasonlításképpen, egy interkontinentális ballisztikus rakéta 24 000 km/h-s sebességgel képes haladni.

A tanulmány szerzői nem bocsátkoztak találgatásokba arról, mik is lehetnek ezek a titokzatos objektumok, csupán a megfigyelések eredményét és az ehhez szükséges módszertant ismertették.

Hivatalosan sem az amerikai Nemzeti Hírszerzési Igazgatóság (ODNI), sem az ukrán jelentések nem vetik fel a földönkívüli látogatók lehetőségét.

Forrás: origo.hu

Könyvjelző