Karpatria
2022. 03. 24.
Járványok között, választás előtt népszámlálódunk

SZÉKELYFÖLD választások előtt
Kovács Nemes László tudósítása
2022.03.20.

2022. 03. 23.
Egy igaz keresztény ne a tolvajokra szavazzon!

 "Az ország ezeréves történetének legkorruptabb kormányát" tartják hatalmon a határon túli magyarok.Vitán vett részt kedd este Márki-Zay Péter, az ellenzék miniszterelnök-jelöltje az április 3-i választáson egy kolozsvári kávézóban. 

2022. 03. 23.
Csak rubelben fizethetik ki az orosz gázt az Oroszországgal barátságtalan országok

Oroszország ezentúl csak rubelben fogad el fizetést a “barátságtalan országokba” irányuló gázexportért – közölte Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdai kormányülésén.

2022. 03. 23.
Az erdélyi magyarok szavazatai úgy keringenek, mint gólyafos a levegőben!

Naponta több tucat erdélyi keres meg a következő panaszokkal: úgy kapott szavazólapot a magyarországi választásokra, hogy nem is kért ilyent. Fogalma sincs, honnan van meg a címe, ki és miért használja politikai célokra – írta közösségi oldalán Parászka Boróka erdélyi újságíró.

2022. 03. 22.
David Stockman: Pearl Harbor, még mit nem!

Már kezdtünk belefáradni ebbe a Zelenszkij bohócba, de az a merő pimaszság, hogy Ukrajna szorult helyzetét Pearl Harborral vagy szeptember 11-ével hasonlítjuk össze, felháborító. 

2022. 03. 22.
A kettős mérce mint hivatalos háborús megközelítés

Nos, ne vegyék sértésnek, de amit itt olvasok, azt csak egy dolognak lehet nevezni - rasszizmusnak. Andrei Gușă írása

2022. 03. 22.
Ha hozzászoktál már a háború híreihez...

... akkor kezdődhet szép lassan adagolva újból a vírusőrület.

2022. 03. 22.
Vendégszeretet ukrán módra

„Kedves menekültek! Itt csak ukránul beszélnek, mert ez Ukrajna. Ha nem tudod hogyan, hát tanulj. Ez fontos nekünk."

2022. 03. 22.
Hiába képzelik nőnek magukat, nem léphetik át a határt az ukrajnai transzkreatúrák

Nem engedtek át több száz menekült "transznemű nőt" az ukrán határon, mert az útlevelükben még mindig a születési nevük és nemük szerepelt, közölte a BBC helyi karitatív szervezetekre hivatkozva.

2022. 03. 22.
Az arab olajtermelők készek tönkretenni az USA-t

Kína nyilvánvalóan oroszbarát semlegességgel foglal állást, és az arab olajtermelők közeledése arra utal, hogy nemcsak Moszkvának és Pekingnek van elege a totális amerikai diktátummal rendelkező egypólusú világból.

2022. 03. 22.
Román sajtó Ukrajna feltételezett felosztási tervéről

A volt lengyel miniszterelnök-helyettes robbanásveszélyes elméletet indít: Oroszország-Lengyelország-Magyarország titkos "terve" Ukrajna felosztására.

2022. 03. 22.
A kormányzati felhő célja, hogy civil álca alatt az összes állami szoftverrendszer kulcsát és a román állampolgárok összes adatát átadja az SRI-nek és az STS-nek

Súlyos vádak a 375 millió eurós kormányzati felhővel kapcsolatban: az SRI és az STS diszkrecionális ellenőrzést kapna a polgárok adatai felett - állítja a CEO informatikai vezérigazgatója.

Román sajtó Ukrajna feltételezett felosztási tervéről
Olvasási idő: körülbelül 7 perc

A volt lengyel miniszterelnök-helyettes robbanásveszélyes elméletet indít: Oroszország-Lengyelország-Magyarország titkos "terve" Ukrajna felosztására.

Román sajtó Ukrajna feltételezett felosztási tervéről

2022. március 19-én a Soros Alapítvány által finanszírozott magyar kiadvány, a „444” oldal, Roman Giertych volt lengyel miniszterelnök-helyettes megjegyzéseire hivatkozva közölt egy cikket Ukrajna felosztásának tervéről.

Az összeesküvés-elméletnek könnyen nevezhető cikk szerint a terv úgy rendelkezett, hogy a lengyel és a magyar hadsereg bevonul Ukrajna nyugati részére, tartva a menekültáradattól, mint békefenntartó (a lengyel miniszterelnök által már megfogalmazott javaslat, nem) nyugatbarát ukrán politikusok kérésére, akik a NATO beavatkozását és az ország nyugati részének biztosítását kérik. Az oroszok gyorsan elfoglalják Kijevet, de megállnának a Dnyeper folyónál. A Zelenszkij-rezsim megdöntése után Lengyelország irányítaná Nyugat-Ukrajnát, Magyarország pedig biztosítaná Kárpátalját, a kiemelkedő magyar kisebbséggel rendelkező régiót.

 A volt lengyel tisztségviselő vádjai akkor jelennek meg, amikor Oroszország azzal is vádolta Lengyelországot, hogy meg akarja venni Nyugat-Ukrajnát.

Roman Giertych volt miniszterelnök-helyettes ellentmondásos személyiség. A lengyel korrupcióellenes hivatal, a CBA 2020 októberében több emberrel együtt őrizetbe vette őt egy tőzsdén jegyzett társasággal szemben elkövetett csalás és pénzmosás vádjával. 

A " 444 " által közölt cikkből .

Csütörtök este Roman Giertych, Lengyelország volt miniszterelnök-helyettese (2006-2007) a Facebookon osztott meg érdekes elméletet Orbán tervével kapcsolatban. A posztot több lengyel lap is átvette.

Giertych hozzászólásában a magyar és a lengyel kormány EU-ellenes szövetségének ügyére keresi a választ, és új szemszögből értékeli a jelenlegi orosz-ukrán háborút is.

Giertych szerint volt egy titkos magyar-lengyel-orosz terv Ukrajna felosztására.

A terv szerint az orosz hadseregnek a jelenlegi háborúban nagyon gyorsan el kellett volna foglalnia Ukrajna keleti, oroszul beszélő felét, jórészt a Dnyepertől keletre. Néhány napon belül érdemi ellenállás nélkül Kijev felé vonul, megdöntve Zelenszkij elnököt és kormányát. Az oroszok azonban nem akarták elfoglalni a Dnyepertől nyugatra eső területeket, mert onnan érdemi ellenállásra számítottak, ami sokkal nagyobb hadműveletet igényelt volna, sokkal több katonával.

A terv szerint a lengyel és a magyar hadsereg állítólag békefenntartóként vonult be Nyugat-Ukrajnába, tartva a menekültáradattól. Giertych úgy képzelte, hogy a nyugat-ukrajnai politikusok egy NATO-tagországból is kérnek majd katonákat, ahelyett, hogy az oroszokkal háborúznának. A lengyelek átvehették volna Északnyugat-Ukrajna legnagyobb, Lviv központú területét, Magyarország pedig biztosíthatta volna a békét Kárpátalján. A terv szerint ekkor stabilizálódott volna Ukrajna megosztottsága, lehetőséget adva a lengyel és a magyar vezetőknek, hogy itthon hőssé váljanak, gazdagítva országukat, örökre elismertetve hatalmukat.

Giertych szerint ezt a hódítást a magyar és a lengyel kormány, valamint az USA és az EU közötti folyamatos konfliktuskeresés készítette elő. Végtelen vita folyik az EU-bíróság szerepéről és az amerikai befolyás erősödéséről, hogy ha eljön az ideje a területszerzésnek, a nyugati rosszallás és az oroszokkal való együttműködés ne legyen olyan fura fordulat sem itthon, sem az Egyesült Államok előtt. külföldiek. Giertych azt feltételezte, hogy a Nyugat-ellenes gesztusok egyben Moszkva felé is jelezték, hogy a megbízható szövetségesek uralják a magyar és a lengyel kormányt. Moszkva érdeke egy semleges zóna kialakítását követelte volna az oroszok által ellenőrzött terület és Németország között.

Giertych szerint Orbán az európai szélsőjobboldali pártok tavaly decemberi varsói, idén január végén madridi találkozóján a háborús tervekről tárgyalt a lengyel vezetőkkel, köztük az elnökválasztásra készülő Le Pennel. 

Addigra az európai vezető politikusokat értesítette az amerikai kormány arról, hogy az oroszok minden bizonnyal háborúba indulnak Ukrajna ellen, és novemberben érkeztek figyelmeztetések. Az utolsó simításokat a terven elméletileg Orbán február 5-i moszkvai látogatásán végezték, amikor Orbán Viktor öt órán keresztül beszélt Putyinnal, mielőtt bejelentette, áprilisban újabb szerződést köthet az MVM és a Gazprom. A találkozó után Putyin a NATO 1997 utáni bővítéséről beszélt, hazugság árán. Orbán Viktor egy szót sem szólt, miután az orosz elnök azt mondta, országa nem lehet tagja a nyugati katonai szövetségnek.

Giertych szerint azonban a titkos terv meghiúsult, mert Ukrajna váratlanul ellenállt az orosz támadásnak, és a keleti orosz ajkú megyék és városok is hősiesen harcolnak, három hét után is. Ennek láttán mind a nyugati, mind a lengyel közvélemény erősen ukránbaráttá vált, és a lengyel kormány elindította a megosztási tervet. Sőt, nem adta fel, sőt az ukrán ügy védelmében a vezetést is átvette. Kaczynski, a kormánypárt elnöke, Morawieczki miniszterelnök keddi kijevi látogatásán azt mondta, hogy már egy teljesen más forgatókönyvben hisz.

Giertych szerint még a novemberi migránsválság is a fehérorosz-lengyel határon csak trükk volt, hogy a lengyel hadsereg felsorakozzon a keleti határokon, a lakosság pedig felkészülhessen a katonai akcióra a menekültválság előtt. Elmondása szerint a magyar hadsereget is mozgósították a keleti határokhoz - ezt Benkő Tibor honvédelmi miniszter rendelte el február 22-én, két nappal a háború kitörése előtt. Már akkor arról beszélt, hogy fegyveres csoportok költözhetnek Magyarországra, ami azt jelenti, hogy a magyar katonai vezetés arra számított, hogy az ukránok hamarosan teljesen vereséget szenvednek egy még el sem kezdődött háborúban, és a fegyveresek elmenekülnek.

Forrás:stiripesurse.ro

Könyvjelző