Karpatria
2023. 04. 17.
RIASZTÁS ÉS FELHÍVÁS A CSELEKVÉSRE! - Valami bűzlik...Romániában

Jangan berpikir itu hanya di Rumania! Dan kamu masih tidur!

2023. 04. 16.
A szellemhajók sivataga: Az Aral-tenger rejtélyes eltűnése

Alig 30 évvel ezelőtt az Aral-tó a bolygó negyedik legnagyobb belvíztömege volt, 26 000 négyzetmérföldes területet borított a közép-ázsiai Kazahsztán és Üzbegisztán között.

2023. 04. 15.
Az is nagyon merész feltételezés, hogy az emberiség fele életben maradhat a következő évtizedekben

A növekedésre épülő globális ipari civilizáció minden szakember szerint a korlátaihoz közeledik, a fenntartásához lassan nem marad erőforrás a kizsákmányolt természetben.

2023. 04. 15.
Az utolsó szó jogán

Kedves ismerősök, ismeretlenek, barátok és ellenségek: itt az idő, hogy önmagunkba nézzünk, és döntsünk. Döntsünk végre arról, hogy kit és mit szolgálunk tetteinkkel, felszólalásunkkal, gondolatainkkal, élet-képzeletünkkel és életünkkel. Mert mindenki az, akinek a szolgálatában áll.

2023. 04. 15.
Hollandia elszegényedése

Az Agenda 2030 teljes lendülettel halad.

2023. 04. 15.
A szabadság útja – béke, vagy háború?

Az ukajnai háború óta napi szintű közbeszéd lett a háború és béke kérdése. Mindenoldali szakértő és kevésbé szakértő erről beszél, nyilatkozik, mond autentikusnál autentikusabb véleményt.
Végezetül mindenki békepárti.

2023. 04. 14.
Finnország csatlakozik a NATO-hoz egy vészjósló, de találó történelmi coming outban

Biden és más NATO-szurkolótársak viselkedése, akik a héten a "békét" és a "biztonságot" ünneplik Finnországnak a blokkhoz való csatlakozásával, nem csak groteszk.

2023. 04. 14.
Transz aktivistával kampányoltak, most 6 milliárddal kevesebbet ér a cég

A Bud Light anyavállalata, az Anheuser-Busch az italgyártó nagyhatalom anyagilag is megszenvedte, hogy transz aktivistával reklámozta a sörét – számolt be a Post Millennial.

2023. 04. 14.
Magyarország egy csendes zsidó sikertörténet

Európa többi részével ellentétben Magyarországon a zsidók biztonságban vannak és virágzik a zsidó élet – írja Michael O’Shea a Jewish News Syndicate hasábjain.

2023. 04. 14.
Szlovákia meglépte: betiltják az olcsó ukrán gabona feldolgozását és forgalmazását

Hatósági vizsgálattal kiderült: nemhogy emberi, de állati fogyasztásra sem alkalmas a lefoglalt áru. Hazánkban még nem döntöttek erről.

2023. 04. 13.
Zsidóviccet kellett törölni a Pretty Woman-ből

A Micsoda nő című West End musical producerei eltávolítottak egy viccet a forgatókönyvből, miután egy néző panaszkodott, hogy az antiszemita volt.

2023. 04. 12.
A szabad lelkű ember képes a teremtésre

Egy zenész-révésszel beszélgettünk. A „tátos zenész” torokhangokról és az Ördög Nyelvéről mesélt.

Romániát egyetlen mottó szerint kell irányítani: az Egyesült Államok nem a barátunk, Oroszország pedig nem az ellenségünk
Olvasási idő: körülbelül 7 perc

Dana Budeanu ruhatervező, aki különböző érdeklődésre számot tartó témákkal, például a Covid-pandémiával kapcsolatos megjegyzéseiről is ismert, az alkalmazásán megjelent Verdict App nevű szöveg, amely az ukrajnai háború csínját-bínját magyarázza.

Dana Budeanu azt állítja, hogy az ukrajnai háborút Oroszország indította el Kínával egyetértésben, és talán még az Egyesült Államokkal is, és az egyetlen, akiket ez a fegyveres konfliktus negatívan érinteni fog, azok az Európai Unió tagállamai lesznek. 

"Minden intelligens ember felismerheti, hogy épp a közepén vagyunk annak a mérgezett ajándéknak az előkészítésében, amelyet az Európai Uniónak ajánlottak fel. Én személy szerint úgy gondolom, hogy ez egy háromoldalú megállapodás Oroszország, Kína és az Egyesült Államok között, amelyet ügyesen elrejtenek "Putyin őrülete" alatt.
Nyilvánvaló, hogy az orosz-kínai partnerség működik, de teljesen lehetséges, hogy az Egyesült Államoknak is lesz helye ennél az asztalnál.
Az egyetlen nagy szereplő, aki megfizeti az árát és csak reagál az eseményekre, az Európai Unió.

A mai Európa egy olyan kontinens, amelyet egyes államok sajátos érdekei uralnak, és amely mélyen képtelen egy életképes és kiszámítható közös jövő feltérképezésére.

Oroszország mérgezett ajándéka Európának a menekültválság lesz.
A migrációs hullámok Merkel vezényletével már néhány éve megrengették az európai kontinenst, ami Nagy-Britannia kilépéséhez vezetett az EU-ból. Ez a most zajló háború végtelenül bonyolult helyzetet teremt az európai demagógok számára, akik egyik napról a másikra több millió vagy tízmillió menekült státuszú ukránnal találják majd szembe magukat.
Csak ekkor fogjuk majd látni, milyen okos megoldásokat találtak ki Timmermans és más brüsszeli gazemberek az ukrán nép számára.

Putyin nem fogja meghódítani Ukrajnát. Putyin arra fog szorítkozni, hogy Ukrajnát Kijevtől keletre ellenőrizze, míg az ország többi részét szét fogja robbantani. A katonai logisztika és az infrastruktúra a nyugati vezetők progresszív szemei előtt fog megsemmisülni.
Amit most látunk, az egy kemény lecke, amelyet könyörtelenül szolgáltat egy olyan katonai hatalom, amelyet túl sokáig figyelmen kívül hagytak az USA által a hidegháború vége után elképzelt új világrendben.
Oroszországot az 1990-es években szisztematikusan megalázták, majd csak az új globális újraindulás előszobájában üdvözölték. Ezt a megvetést Putyin éveken át elnyelte, amíg USA nem döntött a végső arrogancia mellett, és meg nem hívta Grúziát és Ukrajnát a NATO-ba.
Hogy mi történt Grúziával, mindannyian tudjuk, a nyugati kreténizmus egy újabb klasszikus esete. A mai Zelenszkij csak egy másolata az akkori Szaakasvilinek. Ugyanez a forgatókönyv más szereplőkkel, akik az USA kedves szolgáinak szerepét játsszák.

"Zelenszkij csak egy színész, aki Putyin beleegyezésével a Nyugat bábjává vált"

Az igazi politikai vezetők tudják, hogy a való élet kemény és cinikus. Az igazi politikusok tudják, hogy a kis országoknak a nagyhatalmak közötti játékot kell játszaniuk.
A geopolitikai szabályokat a nagyfiúk hozzák, hogy a kisgyerekek kövessék őket. Az ő esetükben nem érvényesek, és bármikor megváltozhatnak. Ahogyan USA külpolitikáját a Monroe-doktrína vezérli, és sok évtizeden keresztül azt tehetett Dél-Amerikában, amit akart, úgy döntött ma Oroszország, hogy ugyanezt a modellt alkalmazza Ukrajnában.
Ez egy invázió? Határozottan igen. Ez így van rendjén? Egyáltalán nem. Elkerülhető lett volna? Határozottan igen. De nem vígasztal bennünket mindez, ha arra gondolunk, hogy a nagyhatalmak közül senki sem fogja a kisujját sem mozdítani a kijevi színész történetének támogatására. 

Zelenszkij nem vezető. Zelenszkij csak egy színész, aki Putyin beleegyezésével a Nyugat bábjává vált. Zelenski nem egy hős, és csak meg kell nézni a menekültekről készült képeket, hogy ezt megértsük.
Tény, hogy USA úgy döntött, hogy Kelet-Európában tetszése szerint narancsos forradalmakat csinálhat. A
ki azt hitte, hogy az államokat Facebook- vagy Instagram-falakkal lehet irányítani, az most egy menekültsátorban húzódva kapja meg a cinikus választ. Senki sem érdemli meg, hogy ezen keresztülmenjen, de a történelem leckét ad nekünk arról, hogy mit jelentenek az államférfiak és a külpolitika.

Ahogy Bukarest megfagy a hidegben Nicusor Dan ártatlan és gyengéd szemei alatt, úgy maradnak az ukránok ország és jövő nélkül Zelenszkij élete alatt. Ez az egyetlen valóság, a többi felesleges megjegyzés. Mindenki, akinek van egy adag intelligenciája, tudja, hogy Putyin 2015 óta készül erre a lépésre, miután látta, hogy senki sem fogja tiszteletben tartani a minszki paktumot.
Csak a mai romániai tévéstúdiókhoz méltó ember hiheti, hogy egy évek óta előkészített invázió meg fog állni a sárban, az üzemanyaghiányban vagy a nyugaton ezidőben megtapsolt Zelenszkij bátorságkiáltásaiban.
A kijevi hős átköltöztette Ukrajnát a metaversumba, míg a nem a neten élő szegény emberek a való világban sátrakban fagyoskodnak. Remélem, hogy ezt a baljós látványosságot megértik a romániai nagy elmék, akiknek egy mottót kell követniük: "Amerika nem a barátunk és Oroszország nem az ellenségünk".
 - írta Dana Budeanu.

Forrás: RomaniaTv.net

Könyvjelző