Karpatria
2022. 03. 24.
Járványok között, választás előtt népszámlálódunk

SZÉKELYFÖLD választások előtt
Kovács Nemes László tudósítása
2022.03.20.

2022. 03. 23.
Egy igaz keresztény ne a tolvajokra szavazzon!

 "Az ország ezeréves történetének legkorruptabb kormányát" tartják hatalmon a határon túli magyarok.Vitán vett részt kedd este Márki-Zay Péter, az ellenzék miniszterelnök-jelöltje az április 3-i választáson egy kolozsvári kávézóban. 

2022. 03. 23.
Csak rubelben fizethetik ki az orosz gázt az Oroszországgal barátságtalan országok

Oroszország ezentúl csak rubelben fogad el fizetést a “barátságtalan országokba” irányuló gázexportért – közölte Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdai kormányülésén.

2022. 03. 23.
Az erdélyi magyarok szavazatai úgy keringenek, mint gólyafos a levegőben!

Naponta több tucat erdélyi keres meg a következő panaszokkal: úgy kapott szavazólapot a magyarországi választásokra, hogy nem is kért ilyent. Fogalma sincs, honnan van meg a címe, ki és miért használja politikai célokra – írta közösségi oldalán Parászka Boróka erdélyi újságíró.

2022. 03. 22.
David Stockman: Pearl Harbor, még mit nem!

Már kezdtünk belefáradni ebbe a Zelenszkij bohócba, de az a merő pimaszság, hogy Ukrajna szorult helyzetét Pearl Harborral vagy szeptember 11-ével hasonlítjuk össze, felháborító. 

2022. 03. 22.
A kettős mérce mint hivatalos háborús megközelítés

Nos, ne vegyék sértésnek, de amit itt olvasok, azt csak egy dolognak lehet nevezni - rasszizmusnak. Andrei Gușă írása

2022. 03. 22.
Ha hozzászoktál már a háború híreihez...

... akkor kezdődhet szép lassan adagolva újból a vírusőrület.

2022. 03. 22.
Vendégszeretet ukrán módra

„Kedves menekültek! Itt csak ukránul beszélnek, mert ez Ukrajna. Ha nem tudod hogyan, hát tanulj. Ez fontos nekünk."

2022. 03. 22.
Hiába képzelik nőnek magukat, nem léphetik át a határt az ukrajnai transzkreatúrák

Nem engedtek át több száz menekült "transznemű nőt" az ukrán határon, mert az útlevelükben még mindig a születési nevük és nemük szerepelt, közölte a BBC helyi karitatív szervezetekre hivatkozva.

2022. 03. 22.
Az arab olajtermelők készek tönkretenni az USA-t

Kína nyilvánvalóan oroszbarát semlegességgel foglal állást, és az arab olajtermelők közeledése arra utal, hogy nemcsak Moszkvának és Pekingnek van elege a totális amerikai diktátummal rendelkező egypólusú világból.

2022. 03. 22.
Román sajtó Ukrajna feltételezett felosztási tervéről

A volt lengyel miniszterelnök-helyettes robbanásveszélyes elméletet indít: Oroszország-Lengyelország-Magyarország titkos "terve" Ukrajna felosztására.

2022. 03. 22.
A kormányzati felhő célja, hogy civil álca alatt az összes állami szoftverrendszer kulcsát és a román állampolgárok összes adatát átadja az SRI-nek és az STS-nek

Súlyos vádak a 375 millió eurós kormányzati felhővel kapcsolatban: az SRI és az STS diszkrecionális ellenőrzést kapna a polgárok adatai felett - állítja a CEO informatikai vezérigazgatója.

Romániát egyetlen mottó szerint kell irányítani: az Egyesült Államok nem a barátunk, Oroszország pedig nem az ellenségünk
Olvasási idő: körülbelül 7 perc

Dana Budeanu ruhatervező, aki különböző érdeklődésre számot tartó témákkal, például a Covid-pandémiával kapcsolatos megjegyzéseiről is ismert, az alkalmazásán megjelent Verdict App nevű szöveg, amely az ukrajnai háború csínját-bínját magyarázza.

Romániát egyetlen mottó szerint kell irányítani: az Egyesült Államok nem a barátunk, Oroszország pedig nem az ellenségünk

Dana Budeanu azt állítja, hogy az ukrajnai háborút Oroszország indította el Kínával egyetértésben, és talán még az Egyesült Államokkal is, és az egyetlen, akiket ez a fegyveres konfliktus negatívan érinteni fog, azok az Európai Unió tagállamai lesznek. 

"Minden intelligens ember felismerheti, hogy épp a közepén vagyunk annak a mérgezett ajándéknak az előkészítésében, amelyet az Európai Uniónak ajánlottak fel. Én személy szerint úgy gondolom, hogy ez egy háromoldalú megállapodás Oroszország, Kína és az Egyesült Államok között, amelyet ügyesen elrejtenek "Putyin őrülete" alatt.
Nyilvánvaló, hogy az orosz-kínai partnerség működik, de teljesen lehetséges, hogy az Egyesült Államoknak is lesz helye ennél az asztalnál.
Az egyetlen nagy szereplő, aki megfizeti az árát és csak reagál az eseményekre, az Európai Unió.

A mai Európa egy olyan kontinens, amelyet egyes államok sajátos érdekei uralnak, és amely mélyen képtelen egy életképes és kiszámítható közös jövő feltérképezésére.

Oroszország mérgezett ajándéka Európának a menekültválság lesz.
A migrációs hullámok Merkel vezényletével már néhány éve megrengették az európai kontinenst, ami Nagy-Britannia kilépéséhez vezetett az EU-ból. Ez a most zajló háború végtelenül bonyolult helyzetet teremt az európai demagógok számára, akik egyik napról a másikra több millió vagy tízmillió menekült státuszú ukránnal találják majd szembe magukat.
Csak ekkor fogjuk majd látni, milyen okos megoldásokat találtak ki Timmermans és más brüsszeli gazemberek az ukrán nép számára.

Putyin nem fogja meghódítani Ukrajnát. Putyin arra fog szorítkozni, hogy Ukrajnát Kijevtől keletre ellenőrizze, míg az ország többi részét szét fogja robbantani. A katonai logisztika és az infrastruktúra a nyugati vezetők progresszív szemei előtt fog megsemmisülni.
Amit most látunk, az egy kemény lecke, amelyet könyörtelenül szolgáltat egy olyan katonai hatalom, amelyet túl sokáig figyelmen kívül hagytak az USA által a hidegháború vége után elképzelt új világrendben.
Oroszországot az 1990-es években szisztematikusan megalázták, majd csak az új globális újraindulás előszobájában üdvözölték. Ezt a megvetést Putyin éveken át elnyelte, amíg USA nem döntött a végső arrogancia mellett, és meg nem hívta Grúziát és Ukrajnát a NATO-ba.
Hogy mi történt Grúziával, mindannyian tudjuk, a nyugati kreténizmus egy újabb klasszikus esete. A mai Zelenszkij csak egy másolata az akkori Szaakasvilinek. Ugyanez a forgatókönyv más szereplőkkel, akik az USA kedves szolgáinak szerepét játsszák.

"Zelenszkij csak egy színész, aki Putyin beleegyezésével a Nyugat bábjává vált"

Az igazi politikai vezetők tudják, hogy a való élet kemény és cinikus. Az igazi politikusok tudják, hogy a kis országoknak a nagyhatalmak közötti játékot kell játszaniuk.
A geopolitikai szabályokat a nagyfiúk hozzák, hogy a kisgyerekek kövessék őket. Az ő esetükben nem érvényesek, és bármikor megváltozhatnak. Ahogyan USA külpolitikáját a Monroe-doktrína vezérli, és sok évtizeden keresztül azt tehetett Dél-Amerikában, amit akart, úgy döntött ma Oroszország, hogy ugyanezt a modellt alkalmazza Ukrajnában.
Ez egy invázió? Határozottan igen. Ez így van rendjén? Egyáltalán nem. Elkerülhető lett volna? Határozottan igen. De nem vígasztal bennünket mindez, ha arra gondolunk, hogy a nagyhatalmak közül senki sem fogja a kisujját sem mozdítani a kijevi színész történetének támogatására. 

Zelenszkij nem vezető. Zelenszkij csak egy színész, aki Putyin beleegyezésével a Nyugat bábjává vált. Zelenski nem egy hős, és csak meg kell nézni a menekültekről készült képeket, hogy ezt megértsük.
Tény, hogy USA úgy döntött, hogy Kelet-Európában tetszése szerint narancsos forradalmakat csinálhat. A
ki azt hitte, hogy az államokat Facebook- vagy Instagram-falakkal lehet irányítani, az most egy menekültsátorban húzódva kapja meg a cinikus választ. Senki sem érdemli meg, hogy ezen keresztülmenjen, de a történelem leckét ad nekünk arról, hogy mit jelentenek az államférfiak és a külpolitika.

Ahogy Bukarest megfagy a hidegben Nicusor Dan ártatlan és gyengéd szemei alatt, úgy maradnak az ukránok ország és jövő nélkül Zelenszkij élete alatt. Ez az egyetlen valóság, a többi felesleges megjegyzés. Mindenki, akinek van egy adag intelligenciája, tudja, hogy Putyin 2015 óta készül erre a lépésre, miután látta, hogy senki sem fogja tiszteletben tartani a minszki paktumot.
Csak a mai romániai tévéstúdiókhoz méltó ember hiheti, hogy egy évek óta előkészített invázió meg fog állni a sárban, az üzemanyaghiányban vagy a nyugaton ezidőben megtapsolt Zelenszkij bátorságkiáltásaiban.
A kijevi hős átköltöztette Ukrajnát a metaversumba, míg a nem a neten élő szegény emberek a való világban sátrakban fagyoskodnak. Remélem, hogy ezt a baljós látványosságot megértik a romániai nagy elmék, akiknek egy mottót kell követniük: "Amerika nem a barátunk és Oroszország nem az ellenségünk".
 - írta Dana Budeanu.

Forrás: RomaniaTv.net

Könyvjelző