Karpatria
2022. 09. 26.
Edward Snowden orosz állampolgárságot kapott

Az Orosz Föderáció alkotmánya 89. cikkének "a" bekezdésével összhangban elhatározom: a következő személyeket fogadom el az Orosz Föderáció állampolgárságaként: Edward Joseph Snowden, aki 1983. június 21-én született az Amerikai Egyesült Államokban.

2022. 09. 26.
Népszámlálás - előszoba a Great Resethez

Akik megtagadják a válaszadást, azok komoly pénzbírságra, akár 200.000 forintos büntetésre számíthatnak. Senki nem teszi fel a kérdést, hogy mi szükség van a szankciókra és a kényszerítésre?

2022. 09. 26.
Kik jutnak hozzá az egészségügyi adatainkhoz?

Egyértelmű, hogy itt egy üzletágat akarnak felépíteni, amely felülírja a betegek ellátását, a gyanú fennáll, hogy egy világméretű adathalászatról és visszaélésszerű működésről van szó.

2022. 09. 26.
A VILÁG OLYAN, AMILYENEK MI VAGYUNK!

A KORMÁNYOK NEM CSELEKEDHETNEK AZT, AMIT AKARNAK! CSAK AZT, AMIT MEGENGEDNEK NEKIK!

2022. 09. 26.
Kivételes elemzés kering az interneten Ukrajna és Oroszország népszavazás utáni jövőjéről

Ritka elemzés a román sajtóból.
Az USA nyeresége és Európa vesztesége.

2022. 09. 26.
Orvosok és ápolók elárulták a betegeket – és saját magukat is

Ez a cikk több mint két évvel ezelőtt - 20.7.12-én - jelent meg először. Sajnos ma is tökéletesen érvényes.

2022. 09. 26.
Lavrov New Yorkban: nem értenek oroszul? Itt az ideje megtanulni!

Még humora is van!

2022. 09. 26.
Tarolt a jobboldal Olaszországban, akár kétharmaduk is lehet

Elsöprő jobboldali siker vetett véget a baloldali kormányzásnak Olaszországban. A győzelem hamar eldőlt, már csak a kétharmad a kérdéses.

2022. 09. 26.
Kitálalt egy volt jobbikos!

Így töröltette Szaszi Gyurcsányék segítségével Toroczkai Fb-oldalát, és nyilváníttatták őt veszélyes személlyé.

2022. 09. 26.
Nincs klíma-vészhelyzet!

A globális felmelegedés körülbelül olyan valóságos, mint a húsvéti nyuszi.
Tudósok ezrei írnak alá hivatalos nyilatkozatot.

2022. 09. 22.
Moszkva a nemzeti függetlenségi és szuverenista mozgalmak bástyája kíván lenni

A donbasszi népszavazások nemcsak a Luganszki és Donyecki Népköztársaságok és más felszabadított területek lakóinak rendszerszintű védelmét szolgálják, hanem a történelmi igazságosság helyreállítása szempontjából is nagy jelentőséggel bírnak – jelentette ki Dimitrij Medvegyev.

2022. 09. 22.
A háború végső kimenetele

Az egyik fél legyőzi a másikat.

Senkit sem érdekel a magyar vétó, az öt legnagyobb EU-tagállam bevezeti a globális minimumadót
Olvasási idő: körülbelül 3 perc

Közös nyilatkozatot adtak ki Franciaország, Németország, Olaszország, Hollandia és Spanyolország pénzügyminiszterei.

Senkit sem érdekel a magyar vétó, az öt legnagyobb EU-tagállam bevezeti a globális minimumadót

Az Európai Unió öt legnagyobb gazdaságának kormányai pénteken közölték, hogy jövőre „minden lehetséges jogi eszköz” felhasználása árán akkor is csatlakoznak a társasági adó minimális mértékét globálisan rögzítő kezdeményezéshez, ha Magyarország nem hagy fel a vétófenyegetéssel – írja a Reuters.

Magyarország az utolsó pillanatban, júniusban megakadályozta, hogy az Európai Unió elfogadja a társaságokra vonatkozó 15 százalékos minimumadót, és ezzel ellehetetlenítette a globális reformnak az egész blokkban való törvényerőre emelését. Ennek lett aztán szinte azonnali következménye, hogy a frissítés helyett az USA kerek-perec felmondta a Magyarországgal még a hetvenes években megkötött adóegyezményét.

„Amennyiben a következő hetekben nem sikerül biztosítani az egyhangú támogatást, kormányaink teljes mértékben eltökéltek abban, hogy véghez viszik, amit vállaltak” – fogalmaztak közös nyilatkozatukban Franciaország, Németország, Olaszország, Spanyolország és Hollandia pénzügyminiszterei. Nem részletezték, hogy ez milyen formában történhet majd meg, de francia tisztviselők felvetették annak lehetőségét, hogy a megerősített együttműködésnek nevezett uniós jogi eljáráshoz folyamodjanak, amelyhez legalább 10 tagállam részvételére van szükség. A jogszabályokat tagállami szinten külön-külön is elfogadhatják.

„Az adóügyi igazságosság az Európai Unió számára prioritás” – mondta Bruno Le Maire francia pénzügyminiszter (képünkön), hozzátéve, hogy a reformot jövőre bevezetik „vagy európai, vagy tagállami szinten”.

Magyarország azzal érvelt, hogy a terv jóváhagyása árthat az európai gazdaságnak, de egyes európai tisztviselők szerint Budapest az ellenállást zsarolásra használja fel, hogy hozzáférjen a zárolt több milliárd euró értékű uniós gazdaságélénkítési alaphoz.

A minimumadó a második része annak a két pilléren nyugvó megállapodásnak, amelyet tavaly kötött közel 140 ország a határokon átnyúló adózás szabályainak átírása érdekében. Ennek célja elsősorban a nagy techcégek bevételeinek megadóztatása volna.

Könyvjelző