Karpatria
2022. 10. 01.
Súlyos csapás Ukrajnának!

Jelenleg nincs helyük a NATO-ban.

2022. 09. 30.
Nem akarunk számok lenni, emberi lények vagyunk!

Megtámadták az identitásunkat, családi, vallási értékeinket és a nemzeti szuverenitásunkat! Meg fogjuk védeni az emberi értékeket!

2022. 09. 30.
Ennyit ér Brüsszelnek a demokrácia...

Ennyire tartják tiszteletben a választók akaratát…

2022. 09. 30.
Az orosz olajárplafon bevezetése halálos csapás lesz a Nyugatnak

A nyugati országok által az orosz olajra vonatkozó árplafon előírása “végső halálos csapássá” válhat, 

2022. 09. 30.
Brüsszel: kötelező energiafogyasztásb és az energiatermelő cégek bevételeinek korlátozása

A vártnál lényegesen gyorsabban jutottak politikai megállapodásra az energiaügyi miniszterek, akik rendkívüli tanácskozáson vesznek részt Brüsszelben annak érdekében, hogy az energiaárak csökkentése érdekében döntést hozzanak.

2022. 09. 30.
CNN: a Pentagon létrehozza az Ukrajna-parancsnokságot

A Pentagon egy új katonai parancsnokság létrehozásán dolgozik, amely az ukrán katonák felfegyverzésével és kiképzésével foglalkozik

2022. 09. 30.
A hazaárulásról, annak folytatódó formájában

Mindenesetre, amikor ránéznek a számláikra, és látják, hogy milyen horribilis árakat fizetnek a hidegért az otthonaikban, tudniuk kell, ki a hibás: nem, nem Putyin..!
A globalizmus internacionalista, kiszolgáló kormánya Romániában is dolgozik.

2022. 09. 30.
A világelit harca a Föld irányításáért
2022. 09. 30.
Az Északi-tengeren a robbantás közelében megtalálták Navalnij alsógatyáját!

Aki normális, az agyonröhögheti magát a "fősodrú", azaz kormányhű (NATO-hű, Amerika-hű, E.U.-hű) sajtó magyarázkodásán.

2022. 09. 29.
Már csak Magyarországra érkezik orosz gáz az Unióban

És ez nagy valószínűséggel minimum az év végéig így is marad.

2022. 09. 29.
Van élet a halál után? Egy rendhagyó interjú

Amelyben szó lesz életről és halálról, éberségről és szeretetről, vallásról és tudományról.

2022. 09. 29.
Nincs olyan, hogy korlátozott nukleáris konfliktus

Moszkva nem fenyeget senkit, de ha rákényszerítik az atomfegyverek használatára, Washington nem bújhat el az óceán mögé – mondja Anatolij Antonov

Sírnak az amerikai liberálisok: a déli államok ismét felbuszoztatták a migránsokat a demokrata fellegvárakba
Olvasási idő: körülbelül 5 perc

Illegális bevándorlókat szállítva újabb buszok érkeztek Washingtonba és New Yorkba az Egyesült Államok déli határáról szombaton. Az akciót egyes déli államok kormányzói szervezték figyelemfelhívásként, Kamala Harris alelnök viszont kötelességszegésnek nevezte.

Sírnak az amerikai liberálisok: a déli államok ismét felbuszoztatták a migránsokat a demokrata fellegvárakba

A fővárosban, Washingtonban a busz közvetlenül Kamala Harris rezidenciájánál tett le mintegy 50 migránst, akik többségükben Venezuelából érkeztek. Humanitárius szervezetek alkalmazottai az érkezőket azonnal egy helyi menedékhelyre szállították. New Yorkba szombaton reggel három busz érkezett Texasból illegális határátlépőkkel. Az állam kormányzóhelyettese a Fox News televízió adásában úgy fogalmazott, hogy az Egyesült Államok déli határánál szükséghelyzet alakult ki. Hozzátette, hogy ezt akarják jelezni a demokrata vezetőknek, és ezért még további buszokat indítanak útnak.

Ezen a héten első alkalommal repülőkkel is érkeztek a keleti partra migránsok, akiket Ron DeSantis floridai kormányzó szervezésében utaztattak. Ötvenen az Egyesült Államok északkeleti partvidékéhez közeli, Massachusetts államhoz tartozó szigetre, Martha’s Vineyardra érkeztek, amely közkedvelt pihenőhelye a demokrata elitnek: többek között Barack Obama korábbi elnök 12 millió dollárért vásárolt ingatlana is ott található. Az érkezőket a szűkös ellátási lehetőségekre hivatkozva pénteken átszállították a partiőrség szárazföldön található támaszpontjára. DeSantis kormányzó pénteken Daytona Beachben, egy sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, hogy “ez még csak a kezdet”, és “minden pennyt” felhasználnak a 12 millió dollárból, amelyet Florida költségvetésében migránsok áttelepítésére különítettek el.

Kamala Harris a republikánusok figyelemfelhívó akciójával kapcsolatban egy pénteki interjúban azt mondta, hogy Ron DeSantis texasi és Greg Abbott texasi kormányzó kötelezettségszegést követ el, és játékot űz a migránsokkal. A Fehér Ház szóvivője pénteken úgy fogalmazott, hogy a republikánus kormányzók a demokrata irányítású városokba küldött migránsokat “személyes vagyontárgyukként” kezelik. Karinne Jean-Pierre politikai látványosságnak mondta az akciót, aminek egyetlen célja, hogy káoszt és megosztottságot teremtsen.

Alelnökként Kamala Harris feladata a határőrizet biztosítása, továbbá az illegális bevándorlás kiváltó okainak kezelése a kibocsátó országokban, többségében a közép-amerikai államokban. A déli határokon kialakult helyzettel kapcsolatban az alelnök múlt vasárnap egy televíziós interjúban kijelentette, hogy az Egyesült Államok és Mexikó közötti határőrizete biztosított.
Texas kormányzója, valamint Arizona és legutóbb Florida állam vezetője az elmúlt hetekben több tucat buszt küldött New Yorkba, Washingtonba és Chicagóba. Az összesítések szerint mostanra átlépte a 10 ezret azon migránsok száma, akiket a déli határról figyelemfelhívásként utaztattak az északkeleti, magukat befogadónak, menedékhelynek nevező városokba. Texas kormányzója, Greg Abbott azzal érvelt, hogy a vezetése alatt álló állam túlterhelt, a hatalomban ülőknek Washingtonban és New Yorkban szembesülniük kell a határválság valóságával.

Egy nyáron készült közvélemény-kutatás szerint az amerikaiak többsége “inváziónak” tartja, ami a határon folyik. Az NPR/Ipsos augusztus közepén publikált reprezentatív felmérése szerint így nyilatkozott a lakosság 53 százaléka, pártszimpátia szerinti bontásban pedig a republikánus választók 76, illetve a demokrata szavazók 41 százaléka. Tavaly október óta meghaladta a kétmilliót a regisztrált illegális határátlépések száma az Egyesült Államok déli, Mexikóval szomszédos határszakaszán, és az érkezők túlnyomó többségét a jelenlegi szabályok szerint nem lehet visszaküldeni. Az Egyesült Államok vám- és határőrségének legutóbbi – augusztusban kiadott – hivatalos adatai szerint tavaly október és idén július vége között 1 946 780 illegális határátlépést regisztráltak. A 10 hónap alatti belépések száma így meghaladta a korábbi teljes év 1 734 686 határsértését, ami pedig szintén történelmi rekord volt.

Forrás: MTI

Könyvjelző