Karpatria
2022. 09. 26.
Edward Snowden orosz állampolgárságot kapott

Az Orosz Föderáció alkotmánya 89. cikkének "a" bekezdésével összhangban elhatározom: a következő személyeket fogadom el az Orosz Föderáció állampolgárságaként: Edward Joseph Snowden, aki 1983. június 21-én született az Amerikai Egyesült Államokban.

2022. 09. 26.
Népszámlálás - előszoba a Great Resethez

Akik megtagadják a válaszadást, azok komoly pénzbírságra, akár 200.000 forintos büntetésre számíthatnak. Senki nem teszi fel a kérdést, hogy mi szükség van a szankciókra és a kényszerítésre?

2022. 09. 26.
Kik jutnak hozzá az egészségügyi adatainkhoz?

Egyértelmű, hogy itt egy üzletágat akarnak felépíteni, amely felülírja a betegek ellátását, a gyanú fennáll, hogy egy világméretű adathalászatról és visszaélésszerű működésről van szó.

2022. 09. 26.
A VILÁG OLYAN, AMILYENEK MI VAGYUNK!

A KORMÁNYOK NEM CSELEKEDHETNEK AZT, AMIT AKARNAK! CSAK AZT, AMIT MEGENGEDNEK NEKIK!

2022. 09. 26.
Kivételes elemzés kering az interneten Ukrajna és Oroszország népszavazás utáni jövőjéről

Ritka elemzés a román sajtóból.
Az USA nyeresége és Európa vesztesége.

2022. 09. 26.
Orvosok és ápolók elárulták a betegeket – és saját magukat is

Ez a cikk több mint két évvel ezelőtt - 20.7.12-én - jelent meg először. Sajnos ma is tökéletesen érvényes.

2022. 09. 26.
Lavrov New Yorkban: nem értenek oroszul? Itt az ideje megtanulni!

Még humora is van!

2022. 09. 26.
Tarolt a jobboldal Olaszországban, akár kétharmaduk is lehet

Elsöprő jobboldali siker vetett véget a baloldali kormányzásnak Olaszországban. A győzelem hamar eldőlt, már csak a kétharmad a kérdéses.

2022. 09. 26.
Kitálalt egy volt jobbikos!

Így töröltette Szaszi Gyurcsányék segítségével Toroczkai Fb-oldalát, és nyilváníttatták őt veszélyes személlyé.

2022. 09. 26.
Nincs klíma-vészhelyzet!

A globális felmelegedés körülbelül olyan valóságos, mint a húsvéti nyuszi.
Tudósok ezrei írnak alá hivatalos nyilatkozatot.

2022. 09. 22.
Moszkva a nemzeti függetlenségi és szuverenista mozgalmak bástyája kíván lenni

A donbasszi népszavazások nemcsak a Luganszki és Donyecki Népköztársaságok és más felszabadított területek lakóinak rendszerszintű védelmét szolgálják, hanem a történelmi igazságosság helyreállítása szempontjából is nagy jelentőséggel bírnak – jelentette ki Dimitrij Medvegyev.

2022. 09. 22.
A háború végső kimenetele

Az egyik fél legyőzi a másikat.

Svájc: a biztonság záloga
Olvasási idő: körülbelül 4 perc

Miért semleges Svájc? Háború esetén Svájc önmagában  bízik. A románok a NATO-ra számítanak. A székelyek pedig a Jóistenre.

Svájc: a biztonság záloga

Hivatalosan senki sem hangsúlyozza, hogy melyik a világ legfelfegyverzettebb állama.
No, nem az USA, Oroszország, Izrael vagy Észak-Korea!

Ez egy európai ország, ahol a hadsereg és a lakosság láthatatlan, és minden ember egyben katona is. Egy olyan állam, amely ingyenes fegyvert ad, ha 50 éves leszel, és arra kér, hogy vegyél egy véletlenszerű fegyvert, de kedvezményesen.
Egy olyan ország, amely négy óra alatt 650 000 fős hadsereget, két nap alatt pedig 1,7 millió katonából álló hadsereget tud mozgósítani. Összehasonlításképpen, az USA csak 1,3 millió katonát tud mozgósítani...
Ez az ultramilitarizált ország nagyon hegyvidéki terepen fekszik, ahol a hegyek olyanok, mint egy erőd falai, és számtalan alagút van a sziklákba vájva, amelyek lehetővé teszik, hogy az ország bármelyik sarkába eljusson anélkül, hogy bárki észrevenné. Ez az erősen militarizált állam ott fekszik, ahol nem is gondolnánk, Európa szívében.
Ez Svájc! Egy olyan ország, amelynek nagyon jól átgondolt védelmi terve volt és van, ami nagyon megnehezíti a meghódítását. A hidakat, utakat és vasutakat úgy építették, hogy távolról is fel lehessen robbantani őket, hogy az ellenség ne használhassa őket.
Támadás esetén a hivatalos védekezési taktika az, hogy elhagyják városaikat és visszavonulnak a hegyekbe, ahol a svájciak több mint 26 000 bunkert és védelmi erődöt építettek, amelyek álcázottak és alagutakkal jól összeköttetésben vannak.
Egy esetleges atomháború esetén Svájc az egyetlen ország a világon, amely a lakosság 114%-ának, azaz 8,6 millió bunkernek megfelelő mennyiségű bombabunkerrel rendelkezik, hogy az összes svájci és sok menekült elférjen benne.

svajc2

svajc2

 

Minden svájci férfi köteles a hadseregben szolgálni, amely mindössze három hónapig tart, és 72 órán belül mozgósítják. De ennyi idő elég ahhoz, hogy egy fiatal partiarcból felelősségteljes férfi váljon.
A három hónap letelte után a fiatalember kap egy pisztolyt, egy konzervdobozt és egy katonai egyenruhát, amelyet hazavisz. A svájci férfiakat időnként visszahívják a hadseregbe, hogy ne felejtsék el a megszerzett katonai ismereteket és készségeket.
Egy svájci férfit 32 éves koráig hétszer hívnak be a hadseregbe, ahol egyszerre három hetet kell maradnia. A következő 10 évben még háromszor hívják vissza két hétre, majd 10 év múlva ismét két hétre.
Amikor a svájci 51 éves lesz, hivatalosan leszerel a katonai szolgálatból, és köteles visszaadni fegyverét és egyenruháját az államnak. A doboz is. Senki sem tagadhatja meg a katonai szolgálatot, még a milliomosok és a bankárok sem.
Svájc egy mindössze 300 km hosszú ország, amelynek katonai költségvetése 7,5 milliárd dollár, de 800 harckocsival és páncélozott járművel, valamint 350 katonai repülőgéppel rendelkezik! A polgári lakosság állig fel van fegyverezve.
Számítások szerint a svájciak otthonában 1,5 millió félautomata és 2 000 000 pisztoly van, amelyek mindegyike legális.

Svájcban a lőterek száma megegyezik a kávézók számával. 

Béres László/Facebook alapján

Könyvjelző