Karpatria
2022. 03. 24.
Járványok között, választás előtt népszámlálódunk

SZÉKELYFÖLD választások előtt
Kovács Nemes László tudósítása
2022.03.20.

2022. 03. 23.
Egy igaz keresztény ne a tolvajokra szavazzon!

 "Az ország ezeréves történetének legkorruptabb kormányát" tartják hatalmon a határon túli magyarok.Vitán vett részt kedd este Márki-Zay Péter, az ellenzék miniszterelnök-jelöltje az április 3-i választáson egy kolozsvári kávézóban. 

2022. 03. 23.
Csak rubelben fizethetik ki az orosz gázt az Oroszországgal barátságtalan országok

Oroszország ezentúl csak rubelben fogad el fizetést a “barátságtalan országokba” irányuló gázexportért – közölte Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdai kormányülésén.

2022. 03. 23.
Az erdélyi magyarok szavazatai úgy keringenek, mint gólyafos a levegőben!

Naponta több tucat erdélyi keres meg a következő panaszokkal: úgy kapott szavazólapot a magyarországi választásokra, hogy nem is kért ilyent. Fogalma sincs, honnan van meg a címe, ki és miért használja politikai célokra – írta közösségi oldalán Parászka Boróka erdélyi újságíró.

2022. 03. 22.
David Stockman: Pearl Harbor, még mit nem!

Már kezdtünk belefáradni ebbe a Zelenszkij bohócba, de az a merő pimaszság, hogy Ukrajna szorult helyzetét Pearl Harborral vagy szeptember 11-ével hasonlítjuk össze, felháborító. 

2022. 03. 22.
A kettős mérce mint hivatalos háborús megközelítés

Nos, ne vegyék sértésnek, de amit itt olvasok, azt csak egy dolognak lehet nevezni - rasszizmusnak. Andrei Gușă írása

2022. 03. 22.
Ha hozzászoktál már a háború híreihez...

... akkor kezdődhet szép lassan adagolva újból a vírusőrület.

2022. 03. 22.
Vendégszeretet ukrán módra

„Kedves menekültek! Itt csak ukránul beszélnek, mert ez Ukrajna. Ha nem tudod hogyan, hát tanulj. Ez fontos nekünk."

2022. 03. 22.
Hiába képzelik nőnek magukat, nem léphetik át a határt az ukrajnai transzkreatúrák

Nem engedtek át több száz menekült "transznemű nőt" az ukrán határon, mert az útlevelükben még mindig a születési nevük és nemük szerepelt, közölte a BBC helyi karitatív szervezetekre hivatkozva.

2022. 03. 22.
Az arab olajtermelők készek tönkretenni az USA-t

Kína nyilvánvalóan oroszbarát semlegességgel foglal állást, és az arab olajtermelők közeledése arra utal, hogy nemcsak Moszkvának és Pekingnek van elege a totális amerikai diktátummal rendelkező egypólusú világból.

2022. 03. 22.
Román sajtó Ukrajna feltételezett felosztási tervéről

A volt lengyel miniszterelnök-helyettes robbanásveszélyes elméletet indít: Oroszország-Lengyelország-Magyarország titkos "terve" Ukrajna felosztására.

2022. 03. 22.
A kormányzati felhő célja, hogy civil álca alatt az összes állami szoftverrendszer kulcsát és a román állampolgárok összes adatát átadja az SRI-nek és az STS-nek

Súlyos vádak a 375 millió eurós kormányzati felhővel kapcsolatban: az SRI és az STS diszkrecionális ellenőrzést kapna a polgárok adatai felett - állítja a CEO informatikai vezérigazgatója.

Szenegál tiltakozott Kijevnél az önkéntesek toborzása miatt
Olvasási idő: körülbelül 2 perc

Dakar tiltakozott Kijevnél, felszólítva Ukrajnát, hogy vonja vissza az ukrajnai harcra szóló felhívást, és hagyja abba a toborzást Szenegálban.

Szenegál tiltakozott Kijevnél az önkéntesek toborzása miatt

A tiltakozó jegyzéket csütörtökön nyújtották át Ukrajna dakari nagykövetének, miután kiderült, hogy harminchat ember jelentkezett önkéntesnek az oroszok elleni harcba.
Egy héttel az Ukrajna elleni orosz háború kezdete után, a szenegáli külügyminisztérium megdöbbenéssel látta meg a dakari ukrán nagykövetség Facebook-oldalán, hogy felhívást intéznek külföldi állampolgárokhoz, arra kérve őket, segítsenek Ukrajnának.
Jurij Pivovarovot, Ukrajna szenegáli nagykövetét haladéktalanul a külügyminisztériumba kérették, hogy ellenőrizzék a közlemény hitelességét - olvasható a dakari külügyminisztérium csütörtök este kiadott közleményében. Pivovarov megerősítette, hogy a felhívás hiteles, és hogy harminchat önkéntes jelentkezett. Ez utóbbiak személyazonosságára a közlemény nem tér ki.
Dakar határozottan elítélte ezt az eljárást, mert sérti a fogadó ország törvényeinek és rendelkezéseinek tiszteletben tartására vonatkozó kötelezettséget. Emlékeztetett, hogy önkéntesek, zsoldosok és külföldi fegyveresek toborzása szenegáli területen törvénytelen cselekedetnek minősül.
Szenegál felszólította a nagykövetséget: haladéktalanul vonja vissza a felhívást, és szüntesse be szenegáli illetve külföldi állampolgárok toborzását a területén. Szenegál szerdán tartózkodott, amikor az ENSZ Közgyűlés ülésén nagy többséggel határozatot fogadtak el, amely felszólítja Oroszországot az erő alkalmazásának azonnali beszüntetésére.
A nyugat-afrikai Szenegál, az Afrikai Unió soros elnöke aggodalmát fejezte ki az ukrajnai helyzet miatt, és ismételten hangoztatta álláspontját, miszerint az el nem kötelezettség és a vitás kérdések békés megoldásának a híve.

Könyvjelző