Karpatria
2022. 11. 03.
Az USA és a szaúdi hírszerzés szerint Irán két napon belül megtámadhatja Szaúd-Arábiát

A vészhíreket az Egyesült Államok hozta nyilvánosságra, valamint azt írták, habozás nélkül be fognak avatkozni saját érdekeik és partnereik védelmében.

2022. 10. 01.
Súlyos csapás Ukrajnának!

Jelenleg nincs helyük a NATO-ban.

2022. 09. 30.
Nem akarunk számok lenni, emberi lények vagyunk!

Megtámadták az identitásunkat, családi, vallási értékeinket és a nemzeti szuverenitásunkat! Meg fogjuk védeni az emberi értékeket!

2022. 09. 30.
Ennyit ér Brüsszelnek a demokrácia...

Ennyire tartják tiszteletben a választók akaratát…

2022. 09. 30.
Az orosz olajárplafon bevezetése halálos csapás lesz a Nyugatnak

A nyugati országok által az orosz olajra vonatkozó árplafon előírása “végső halálos csapássá” válhat, 

2022. 09. 30.
Brüsszel: kötelező energiafogyasztásb és az energiatermelő cégek bevételeinek korlátozása

A vártnál lényegesen gyorsabban jutottak politikai megállapodásra az energiaügyi miniszterek, akik rendkívüli tanácskozáson vesznek részt Brüsszelben annak érdekében, hogy az energiaárak csökkentése érdekében döntést hozzanak.

2022. 09. 30.
CNN: a Pentagon létrehozza az Ukrajna-parancsnokságot

A Pentagon egy új katonai parancsnokság létrehozásán dolgozik, amely az ukrán katonák felfegyverzésével és kiképzésével foglalkozik

2022. 09. 30.
A hazaárulásról, annak folytatódó formájában

Mindenesetre, amikor ránéznek a számláikra, és látják, hogy milyen horribilis árakat fizetnek a hidegért az otthonaikban, tudniuk kell, ki a hibás: nem, nem Putyin..!
A globalizmus internacionalista, kiszolgáló kormánya Romániában is dolgozik.

2022. 09. 30.
A világelit harca a Föld irányításáért
2022. 09. 30.
Az Északi-tengeren a robbantás közelében megtalálták Navalnij alsógatyáját!

Aki normális, az agyonröhögheti magát a "fősodrú", azaz kormányhű (NATO-hű, Amerika-hű, E.U.-hű) sajtó magyarázkodásán.

2022. 09. 29.
Már csak Magyarországra érkezik orosz gáz az Unióban

És ez nagy valószínűséggel minimum az év végéig így is marad.

2022. 09. 29.
Van élet a halál után? Egy rendhagyó interjú

Amelyben szó lesz életről és halálról, éberségről és szeretetről, vallásról és tudományról.

Tarolt a jobboldal Olaszországban, akár kétharmaduk is lehet
Olvasási idő: körülbelül 4 perc

Elsöprő jobboldali siker vetett véget a baloldali kormányzásnak Olaszországban. A győzelem hamar eldőlt, már csak a kétharmad a kérdéses.

Tarolt a jobboldal Olaszországban, akár kétharmaduk is lehet

Giorgia Meloni és a “szélsőjobbos” szövetség magabiztosan nyerte az olasz választásokat – sikoltott fel a balliberális BBC. A 444 cikkének felsorolásában már annyit “szélsőjobbosoztak”, hogy gyakorlatilag már mindenki jobb szélre került a politikai térképen.

Ráadásul a feministák és “felvilágosult” liberálisok is óriási dilemmába kerültek, hiszen teljesülhet egy régi követelésük, és Olaszország miniszterelnöke, az ország történetében először, egy nő lehet. Igen ám, de az ő világnézetük szerint ez a nő “fasiszta”. Most akkor örülni, vagy ajvékolni kell?

Mivel a liberálisok nem igazán látnak el minket definíciókkal, ezért nekünk kell elővennünk egy liberális – magyar szótárat, hogy mit is jelent szerintük a “fasiszta” és a “szélsőjobboldali”. Alaposan áttanulmányozva megnyilvánulásaikat, arra a következtetésre jutunk, hogy ebbe a kategóriába esik minden egészséges értékrendű, hazáját, tradícióit, kultúráját szerető, család- és életpárti nacionalista, vagy vallásos fehér európai ember. Innen nézve, nem is olyan rossz közösség ez.  

Egyértelmű üzenet
Hiába a baloldali össztűz, hiába von der Leyen fenyegetése, Svédország után Olaszországban is győzött a jobboldal. Utóbbiban ráadásul óriási fölénnyel, melyről az Olasz Testvérek párt vezetője, Giorgia Meloni azt mondta:

Az olaszok egyértelmű üzenetet küldtek az Olasz Testvérek által vezetett jobboldali kormány mellett.
Noha még nincs végleges eredmény, ám a jobboldali szövetség győzelme már biztos. Az egyetlen kérdés, meg lesz-e a kétharmad? Jelenleg ugyanis úgy tűnik, hogy a jobboldalé lesz a szenátus és a képviselőház is.

Amennyiben a szavazatok 44 százalékát megszerzik, a képviselőházban és a szenátusban is övék a mandátumok kétharmada, akkor a jobboldal alkotmányozó többségbe kerül, amire az ország történetében még sohasem volt példa.

A liberálisok szomorúak
Alig 26 százalékot kapott a balliberális, idegenpárti szövetség, messze lemaradva a jobboldaltól. A Demokrata Párt egyik vezéralakja, Debora Serracchiani el van keseredve. Szerinte ez egy szomorú este Olaszország életében. Majd igazi liberálisként hozzátette, a választás egyébként sem képezi le a társadalmat, hiszen, ahogy fogalmazott:

A jobboldal többségben van a parlamentben, de nem az országban.
A BBC olvasóit azzal riogatja, hogy Meloni a “magyar nacionalizmushoz hasonló álláspontot képvisel”. A 444 pedig a “mások” miatt aggódik, mikor Meloni beszédeket idéznek: „Igen a természetes családra, nem az LMBTQ-lobbira, igen a szexuális identitásra, nem a gender-ideológiára, nem az iszlamista erőszakra, igen a biztonságos határokra, nem a tömeges migrációra, nem a nagy nemzetközi pénzvilágra, nem a brüsszeli bürokratákra!”

A 64 százalékos részvétel mellett megtartott választáson a a jobbközép szövetség a Rai szerint a 227-257 mandátummal rendelkezik majd az átalakított 400 fős képviselőházban, és a 200 mandátumból 111-131 mandátummal a szenátusban. A balközép mindössze 78-98 mandátummal rendelkezne előbbiben és 33-53-mal utóbbiban. De a végleges eredményre még várnunk kell.

Magyar Jelen

Könyvjelző