Karpatria
2022. 10. 01.
Súlyos csapás Ukrajnának!

Jelenleg nincs helyük a NATO-ban.

2022. 09. 30.
Nem akarunk számok lenni, emberi lények vagyunk!

Megtámadták az identitásunkat, családi, vallási értékeinket és a nemzeti szuverenitásunkat! Meg fogjuk védeni az emberi értékeket!

2022. 09. 30.
Ennyit ér Brüsszelnek a demokrácia...

Ennyire tartják tiszteletben a választók akaratát…

2022. 09. 30.
Az orosz olajárplafon bevezetése halálos csapás lesz a Nyugatnak

A nyugati országok által az orosz olajra vonatkozó árplafon előírása “végső halálos csapássá” válhat, 

2022. 09. 30.
Brüsszel: kötelező energiafogyasztásb és az energiatermelő cégek bevételeinek korlátozása

A vártnál lényegesen gyorsabban jutottak politikai megállapodásra az energiaügyi miniszterek, akik rendkívüli tanácskozáson vesznek részt Brüsszelben annak érdekében, hogy az energiaárak csökkentése érdekében döntést hozzanak.

2022. 09. 30.
CNN: a Pentagon létrehozza az Ukrajna-parancsnokságot

A Pentagon egy új katonai parancsnokság létrehozásán dolgozik, amely az ukrán katonák felfegyverzésével és kiképzésével foglalkozik

2022. 09. 30.
A hazaárulásról, annak folytatódó formájában

Mindenesetre, amikor ránéznek a számláikra, és látják, hogy milyen horribilis árakat fizetnek a hidegért az otthonaikban, tudniuk kell, ki a hibás: nem, nem Putyin..!
A globalizmus internacionalista, kiszolgáló kormánya Romániában is dolgozik.

2022. 09. 30.
A világelit harca a Föld irányításáért
2022. 09. 30.
Az Északi-tengeren a robbantás közelében megtalálták Navalnij alsógatyáját!

Aki normális, az agyonröhögheti magát a "fősodrú", azaz kormányhű (NATO-hű, Amerika-hű, E.U.-hű) sajtó magyarázkodásán.

2022. 09. 29.
Már csak Magyarországra érkezik orosz gáz az Unióban

És ez nagy valószínűséggel minimum az év végéig így is marad.

2022. 09. 29.
Van élet a halál után? Egy rendhagyó interjú

Amelyben szó lesz életről és halálról, éberségről és szeretetről, vallásról és tudományról.

2022. 09. 29.
Nincs olyan, hogy korlátozott nukleáris konfliktus

Moszkva nem fenyeget senkit, de ha rákényszerítik az atomfegyverek használatára, Washington nem bújhat el az óceán mögé – mondja Anatolij Antonov

Terrortámadás az oslói melegbár ellen: iráni iszlamista a gyanúsított
Olvasási idő: körülbelül 3 perc

Terrortámadásként kezeli a norvég rendőrség azt a lövöldözést, amely szombaton kora reggel történt egy oslói melegbár közelében, és amelynek következtében két ember meghalt és legalább 21 másik megsebesült. Norvégiában a legmagasabb szintű terrorizmusellenes készültséget rendelték el a merénylet után.

Terrortámadás az oslói melegbár ellen: iráni iszlamista a gyanúsított

A rendőrség közölte, hogy letartóztattak egy 42 éves iráni származású gyanúsítottat, akit gyilkossággal, gyilkossági kísérlettel és terrorcselekménnyel vádoltak meg. A hatóságok szerint egy mentális problémákkal is küszködő, iszlamista szélsőségesről van szó.

A férfi ismert volt a belföldi hírszerző szolgálatok előtt, korábban már összeütközésbe került a törvénnyel kisebb szabálysértések, például kés- és kábítószer-birtoklás miatt - közölte a rendőrség sajtótájékoztatóján, a gyanúsított megnevezése nélkül. 

Okunk van feltételezni, hogy gyűlölet-bűncselekményről lehet szó

  • mondta a rendőrség sajtótájékoztatóján. Jonas Gahr Stoere norvég miniszterelnök "szörnyű és mélyen megdöbbentő, ártatlan emberek elleni támadásnak" nevezte a történteket. Harald király, Norvégia uralkodója is elborzasztónak nevezte az esetet, mint mondta, "össze kell fognunk, hogy megvédjük a szabadságot, a sokszínűséget és egymás tiszteletét".

"Most minden jel arra utal, hogy csak egy személy követte el ezt a cselekményt" - mondta Tore Barstad rendőrtiszt a sajtótájékoztatón. Hozzátette, hogy az egész fővárosban megerősítették a rendőri jelenlétet, hogy más esetekkel is foglalkozni tudjanak. A rendőrségre az első bejelentések 1 óra 14 perckor érkeztek, és a gyanúsítottat öt perccel később már letartóztatták - mondta Barstad.

Szemtanúk állítása szerint a férfi nagyon céltudatosan lőtt. Az NRK rádió újságírója, aki szintén jelen volt a lövöldözésnél, azt mondta, hogy a támadó egy táskával érkezett, abból vette elő a fegyvert, és kezdett tüzelni.

A rendőrség két fegyvert talált a helyszínen, az egyik egy automata fegyver volt. A rendőrség közölte, hogy a támadást követően ideiglenesen felfegyverezi a sürgősségi szolgálat teljes személyzetét.

A fővárosban szombat délutánra tervezett Pride-felvonulást az erőszakos cselekmény után rendőrségi javaslatra lefújták.

euronews

Könyvjelző