Karpatria
2022. 10. 01.
Súlyos csapás Ukrajnának!

Jelenleg nincs helyük a NATO-ban.

2022. 09. 30.
Nem akarunk számok lenni, emberi lények vagyunk!

Megtámadták az identitásunkat, családi, vallási értékeinket és a nemzeti szuverenitásunkat! Meg fogjuk védeni az emberi értékeket!

2022. 09. 30.
Ennyit ér Brüsszelnek a demokrácia...

Ennyire tartják tiszteletben a választók akaratát…

2022. 09. 30.
Az orosz olajárplafon bevezetése halálos csapás lesz a Nyugatnak

A nyugati országok által az orosz olajra vonatkozó árplafon előírása “végső halálos csapássá” válhat, 

2022. 09. 30.
Brüsszel: kötelező energiafogyasztásb és az energiatermelő cégek bevételeinek korlátozása

A vártnál lényegesen gyorsabban jutottak politikai megállapodásra az energiaügyi miniszterek, akik rendkívüli tanácskozáson vesznek részt Brüsszelben annak érdekében, hogy az energiaárak csökkentése érdekében döntést hozzanak.

2022. 09. 30.
CNN: a Pentagon létrehozza az Ukrajna-parancsnokságot

A Pentagon egy új katonai parancsnokság létrehozásán dolgozik, amely az ukrán katonák felfegyverzésével és kiképzésével foglalkozik

2022. 09. 30.
A hazaárulásról, annak folytatódó formájában

Mindenesetre, amikor ránéznek a számláikra, és látják, hogy milyen horribilis árakat fizetnek a hidegért az otthonaikban, tudniuk kell, ki a hibás: nem, nem Putyin..!
A globalizmus internacionalista, kiszolgáló kormánya Romániában is dolgozik.

2022. 09. 30.
A világelit harca a Föld irányításáért
2022. 09. 30.
Az Északi-tengeren a robbantás közelében megtalálták Navalnij alsógatyáját!

Aki normális, az agyonröhögheti magát a "fősodrú", azaz kormányhű (NATO-hű, Amerika-hű, E.U.-hű) sajtó magyarázkodásán.

2022. 09. 29.
Már csak Magyarországra érkezik orosz gáz az Unióban

És ez nagy valószínűséggel minimum az év végéig így is marad.

2022. 09. 29.
Van élet a halál után? Egy rendhagyó interjú

Amelyben szó lesz életről és halálról, éberségről és szeretetről, vallásról és tudományról.

2022. 09. 29.
Nincs olyan, hogy korlátozott nukleáris konfliktus

Moszkva nem fenyeget senkit, de ha rákényszerítik az atomfegyverek használatára, Washington nem bújhat el az óceán mögé – mondja Anatolij Antonov

Titkosszolgálati kísérletek az agyunk manipulálására
Olvasási idő: körülbelül 4 perc

Megvan a filmekből ismert jelenet, amikor a kém vagy bérgyilkos nem is tudja magáról, hogy az, de kap egy bizonyos jelet – mondjuk egy jelszót –, amitől hirtelen tudatossá válik számára a feladata? Szürreálisnak tűnik, ugye? A CIA szerint korántsem.

Titkosszolgálati kísérletek az agyunk manipulálására

Egy hazugságon kapott gyereket is sokszor nehéz rávenni a vallomásra, nem is beszélve azokról a harcedzett személyekről, akikkel a CIA igyekszik zöldágra vergődni. Saját dolgukat megkönnyítendő, az ügynökség az 50-es és 60-as években egy sor emberkísérletet hajtott végre, amiben – többnyire illegális – pszichológiai és gyógyszeres kezelésekről próbálták kideríteni, alkalmasak-e az elme irányítására és a vallomások kicsikarására.

MKUltra

A CIA talán leghíresebb, az elme irányítását megkísérlő projektje volt az MKUltra. A hidegháború alatt a szervezet számos eszközt bevetett annak érdekében, hogy sikeres agymosást hajtson végre kísérleti alanyain, többek között elektrosokkot, hipnózist, valamint egy akkor újdonságnak számító tudatmódosító szert, az LSD-t – olyan eljárásokat, amikről úgy gondolták, „megnyitja” az ember elméjét.

A CIA ezután olyan parancsokat ültetett volna a feltárt és kiüresedett agyba, amit korábban az adott személy soha nem hajtott volna végre.
A helyzet önmagában is elég félelmetes volt, de mindezeken felül az alanyok sokszor nem is tudtak róla, mire vállalkoztak – ha vállalkoztak egyáltalán.

Az LSD egy rendkívül erős hatású pszichedelikus drog, a használók színes, élénk, megvilágosodás-szerű, ugyanakkor gyakran félelmetes és nyomasztó hallucinációkról számolnak be. A CIA egészen konkrétan arra volt kíváncsi, az LSD segítségével ki lehet-e törölni az adott személy emlékezetét (ha itt eszedbe jutott a Men in Black, jó nyomon vagy), majd újraprogramozni őt, hogy kérdés nélkül végrehajtson bizonyos parancsokat. Az LSD mellett alkalmaztak például heroint varázsgombát és morfiumot is.

A hipnózissal kapcsolatos kísérletek célja főleg az emlékezőképesség javítása volt: a környezet részletes megfigyelése, és ezeknek a részleteknek a nagyon pontos felidézése később.

Emellett feltételezték, hogy a hipnotizált emberek könnyen át tudják verni a poligráfot, ismertebb nevén a hazugságvizsgálót.
Hasznos képességek egy kém számára.

Operation Midnight Climax

Az MKUltra „kistestvére” hasonlóan működött, ebben az eljárásban is LSD-vel kísérletezett a CIA. Az ügynökség bordélyházakat létesített, ahol a „vendégek” kaptak egy adag LSD-t (tudtuk és beleegyezésük nélkül), a CIA munkatársai pedig egy detektívtükör mögül figyelték az eseményeket. A „találkozókról” videofelvétel is készült, ami később remek zsarolási eszköznek bizonyult.

Stargate Project

Valamivel az MKUltra után, a 70-es években az Egyesült Államokba eljutottak olyan információk, miszerint

a szovjetek radarok, rádiók és egyéb elektronikus eszközök segítségével képesek gondolatokat ültetni az emberek fejébe.


Ha mindez önmagában nem elég elvetemült sci-fi, van folytatása is: az USA a – megbízhatatlan forrásból érkező – hírek alapján kidolgozta saját, médiumok képességeit felhasználó projektjét (a résztvevő médiumok egyike egyébként maga Uri Geller volt). A Stargate projekt lehetővé tette volna az amerikai ügynökök számára, hogy a médiumokon keresztül olvassanak politikai személyek gondolataiban, valamint olyan helyeket is feltérképezzenek – mondjuk egy jól őrzött szovjet katonai bázist –, amikhez fizikailag nem tudtak volna hozzáférni. A médiumok képességei sajnos nem hozták meg a várt eredményeket.

Mandiner

Könyvjelző