Karpatria
2022. 09. 26.
Edward Snowden orosz állampolgárságot kapott

Az Orosz Föderáció alkotmánya 89. cikkének "a" bekezdésével összhangban elhatározom: a következő személyeket fogadom el az Orosz Föderáció állampolgárságaként: Edward Joseph Snowden, aki 1983. június 21-én született az Amerikai Egyesült Államokban.

2022. 09. 26.
Népszámlálás - előszoba a Great Resethez

Akik megtagadják a válaszadást, azok komoly pénzbírságra, akár 200.000 forintos büntetésre számíthatnak. Senki nem teszi fel a kérdést, hogy mi szükség van a szankciókra és a kényszerítésre?

2022. 09. 26.
Kik jutnak hozzá az egészségügyi adatainkhoz?

Egyértelmű, hogy itt egy üzletágat akarnak felépíteni, amely felülírja a betegek ellátását, a gyanú fennáll, hogy egy világméretű adathalászatról és visszaélésszerű működésről van szó.

2022. 09. 26.
A VILÁG OLYAN, AMILYENEK MI VAGYUNK!

A KORMÁNYOK NEM CSELEKEDHETNEK AZT, AMIT AKARNAK! CSAK AZT, AMIT MEGENGEDNEK NEKIK!

2022. 09. 26.
Kivételes elemzés kering az interneten Ukrajna és Oroszország népszavazás utáni jövőjéről

Ritka elemzés a román sajtóból.
Az USA nyeresége és Európa vesztesége.

2022. 09. 26.
Orvosok és ápolók elárulták a betegeket – és saját magukat is

Ez a cikk több mint két évvel ezelőtt - 20.7.12-én - jelent meg először. Sajnos ma is tökéletesen érvényes.

2022. 09. 26.
Lavrov New Yorkban: nem értenek oroszul? Itt az ideje megtanulni!

Még humora is van!

2022. 09. 26.
Tarolt a jobboldal Olaszországban, akár kétharmaduk is lehet

Elsöprő jobboldali siker vetett véget a baloldali kormányzásnak Olaszországban. A győzelem hamar eldőlt, már csak a kétharmad a kérdéses.

2022. 09. 26.
Kitálalt egy volt jobbikos!

Így töröltette Szaszi Gyurcsányék segítségével Toroczkai Fb-oldalát, és nyilváníttatták őt veszélyes személlyé.

2022. 09. 26.
Nincs klíma-vészhelyzet!

A globális felmelegedés körülbelül olyan valóságos, mint a húsvéti nyuszi.
Tudósok ezrei írnak alá hivatalos nyilatkozatot.

2022. 09. 22.
Moszkva a nemzeti függetlenségi és szuverenista mozgalmak bástyája kíván lenni

A donbasszi népszavazások nemcsak a Luganszki és Donyecki Népköztársaságok és más felszabadított területek lakóinak rendszerszintű védelmét szolgálják, hanem a történelmi igazságosság helyreállítása szempontjából is nagy jelentőséggel bírnak – jelentette ki Dimitrij Medvegyev.

2022. 09. 22.
A háború végső kimenetele

Az egyik fél legyőzi a másikat.

Több szlovák szeretné, ha Oroszország nyerné meg a háborút, nem pedig Ukrajna
Olvasási idő: körülbelül 2 perc

A Szlovák Tudományos Akadémia, az MNFORCE és a Seesame által végzett júliusi felmérésből kiderült, több szlovák azt szeretné, ha nem Ukrajna, hanem Oroszország nyerné meg a háborút.

Több szlovák szeretné, ha Oroszország nyerné meg a háborút, nem pedig Ukrajna

A válaszadókat arról kérdezték, hogyan szeretnék, ha az ukrajnai háború véget érne. Egy 10 pontos skálán választhattak, ahol az 1 azt jelentette, hogy Oroszország egyértelmű győzelmét, a 10 pedig azt, hogy Ukrajna diadalát kívánják.

A megkérdezettek nagyjából egyötöde (20,6%) Oroszországot hozná ki győztesen a háborúból. Összességében a válaszadók több mint fele hajlott azon skála felé, mely alapján egyértelmű győzelmet kíván Oroszországnak.

Ukrajna győzelmét mindeközben a válaszadók 19,9 százaléka óhajtja, összességében viszont alig egyharmaduk gondolkodik hasonlóan.

A legjobban az OĽaNO, a parlamenten kívüli PS és az SaS szavazói szeretnének ukrán győzelmet látni. Ellenkezőleg, a Smer szavazói és a szélsőjobboldal támogatói örülnének az orosz diadalnak – írta a Denník N.

Képzettség és iskolázottság szempontjából a tendencia egyértelmű: minél alacsonyabb végzettséggel rendelkezik a válaszadó, annál inkább akarja, hogy Oroszország nyerjen, és ez fordítva is igaz.

Ez viszont lehet, hogy önmagában nem csupán az iskolázottság szintjét tükrözi, hanem azt is, hogy az energiaválság és az infláció miatt az alacsonyabb iskolai végzettségűek nagyobb eséllyel kerülhetnek szociális bizonytalanságba.

Oroszország győzelmét tehát nem feltétlenül geopolitikai meggyőződésből, hanem a háború és vele együtt az energiaválság gyorsabb befejezése miatt óhajtják többen.

Forrás: Új Szó

Könyvjelző