Karpatria
2022. 03. 24.
Járványok között, választás előtt népszámlálódunk

SZÉKELYFÖLD választások előtt
Kovács Nemes László tudósítása
2022.03.20.

2022. 03. 23.
Egy igaz keresztény ne a tolvajokra szavazzon!

 "Az ország ezeréves történetének legkorruptabb kormányát" tartják hatalmon a határon túli magyarok.Vitán vett részt kedd este Márki-Zay Péter, az ellenzék miniszterelnök-jelöltje az április 3-i választáson egy kolozsvári kávézóban. 

2022. 03. 23.
Csak rubelben fizethetik ki az orosz gázt az Oroszországgal barátságtalan országok

Oroszország ezentúl csak rubelben fogad el fizetést a “barátságtalan országokba” irányuló gázexportért – közölte Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdai kormányülésén.

2022. 03. 23.
Az erdélyi magyarok szavazatai úgy keringenek, mint gólyafos a levegőben!

Naponta több tucat erdélyi keres meg a következő panaszokkal: úgy kapott szavazólapot a magyarországi választásokra, hogy nem is kért ilyent. Fogalma sincs, honnan van meg a címe, ki és miért használja politikai célokra – írta közösségi oldalán Parászka Boróka erdélyi újságíró.

2022. 03. 22.
David Stockman: Pearl Harbor, még mit nem!

Már kezdtünk belefáradni ebbe a Zelenszkij bohócba, de az a merő pimaszság, hogy Ukrajna szorult helyzetét Pearl Harborral vagy szeptember 11-ével hasonlítjuk össze, felháborító. 

2022. 03. 22.
A kettős mérce mint hivatalos háborús megközelítés

Nos, ne vegyék sértésnek, de amit itt olvasok, azt csak egy dolognak lehet nevezni - rasszizmusnak. Andrei Gușă írása

2022. 03. 22.
Ha hozzászoktál már a háború híreihez...

... akkor kezdődhet szép lassan adagolva újból a vírusőrület.

2022. 03. 22.
Vendégszeretet ukrán módra

„Kedves menekültek! Itt csak ukránul beszélnek, mert ez Ukrajna. Ha nem tudod hogyan, hát tanulj. Ez fontos nekünk."

2022. 03. 22.
Hiába képzelik nőnek magukat, nem léphetik át a határt az ukrajnai transzkreatúrák

Nem engedtek át több száz menekült "transznemű nőt" az ukrán határon, mert az útlevelükben még mindig a születési nevük és nemük szerepelt, közölte a BBC helyi karitatív szervezetekre hivatkozva.

2022. 03. 22.
Az arab olajtermelők készek tönkretenni az USA-t

Kína nyilvánvalóan oroszbarát semlegességgel foglal állást, és az arab olajtermelők közeledése arra utal, hogy nemcsak Moszkvának és Pekingnek van elege a totális amerikai diktátummal rendelkező egypólusú világból.

2022. 03. 22.
Román sajtó Ukrajna feltételezett felosztási tervéről

A volt lengyel miniszterelnök-helyettes robbanásveszélyes elméletet indít: Oroszország-Lengyelország-Magyarország titkos "terve" Ukrajna felosztására.

2022. 03. 22.
A kormányzati felhő célja, hogy civil álca alatt az összes állami szoftverrendszer kulcsát és a román állampolgárok összes adatát átadja az SRI-nek és az STS-nek

Súlyos vádak a 375 millió eurós kormányzati felhővel kapcsolatban: az SRI és az STS diszkrecionális ellenőrzést kapna a polgárok adatai felett - állítja a CEO informatikai vezérigazgatója.

Törökország elutasít minden boszorkányüldözést az oroszok és az orosz kultúra ellen
Olvasási idő: körülbelül 2 perc

Recep Tayyip Erdoğan török köztársasági elnök reagált az orosz nép, irodalom és művészek ellen irányuló intézkedésekre.

Törökország elutasít minden boszorkányüldözést az oroszok és az orosz kultúra ellen

Erdoğan elnök az Igazság és Fejlődés Pártja (AK Parti) parlamenti frakciójának ülésén mondott beszédet.

Az államfő beszédében az orosz-ukrán háborúra utalva kijelentette, hogy semmi köze az emberiességhez vagy a civilizációhoz annak a mentalitásnak, amely a vallásuk, származásuk és bőrszínük szerint megkülönbözteti az elnyomottakat.

A köztársasági elnök hangsúlyozta, hogy a nyugati világnak szembe kell néznie a rasszizmus e betegségével, amely rákos sejtekként hatja át a társadalmakat.

„Ahogyan nem hagyjuk magára Ukrajnát sem, úgy nem fogadjuk el az orosz nép, irodalom, diákok és művészek elleni boszorkányüldözéshez hasonló akciókat sem. Németországban elbocsátanak egy karmestert arra hivatkozva, hogy Putyin barátja, hát mi ez a nonszensz? Másrészt Olaszországban, Európa más országaiban betiltják Dosztojevszkij műveit. Ilyeneket látni és tapasztalni ennek a századnak ebben az időszakában, valóban megrendít minket, politikusokat. Ezek a fasiszta gyakorlatok összekeverik az ocsút a búzával, a gyűlölet légkörét táplálják, új sérelmeket teremtenek, és árnyékot vetnek az ukrán nép jogos küzdelmére” – jelentette ki Erdoğan.

Az államfő elmondta, hogy Törökország az első naptól fogva nyugodt maradt a térségben kialakult válságokkal szemben, elvi alapokon nyugvó és lelkiismeretes álláspontot képviselt.

„Mi nem néztük meg senkinek a nyelvét, vallását vagy bőrszínét, akik a hazájukban zajló háború és üldöztetés elől menekülve a kapunkhoz érkeztek. Nemzetünk ismét sikeresen kiállta az emberiesség próbáját” – fogalmazott.

Erdoğan hangsúlyozta, sajnálja, hogy az Oroszország és Ukrajna közötti feszültség háborúvá vált, és kijelentette, hogy a háborúnak biztosan nem lesz győztese.

Könyvjelző