Karpatria
2023. 04. 17.
RIASZTÁS ÉS FELHÍVÁS A CSELEKVÉSRE! - Valami bűzlik...Romániában

Jangan berpikir itu hanya di Rumania! Dan kamu masih tidur!

2023. 04. 16.
A szellemhajók sivataga: Az Aral-tenger rejtélyes eltűnése

Alig 30 évvel ezelőtt az Aral-tó a bolygó negyedik legnagyobb belvíztömege volt, 26 000 négyzetmérföldes területet borított a közép-ázsiai Kazahsztán és Üzbegisztán között.

2023. 04. 15.
Az is nagyon merész feltételezés, hogy az emberiség fele életben maradhat a következő évtizedekben

A növekedésre épülő globális ipari civilizáció minden szakember szerint a korlátaihoz közeledik, a fenntartásához lassan nem marad erőforrás a kizsákmányolt természetben.

2023. 04. 15.
Az utolsó szó jogán

Kedves ismerősök, ismeretlenek, barátok és ellenségek: itt az idő, hogy önmagunkba nézzünk, és döntsünk. Döntsünk végre arról, hogy kit és mit szolgálunk tetteinkkel, felszólalásunkkal, gondolatainkkal, élet-képzeletünkkel és életünkkel. Mert mindenki az, akinek a szolgálatában áll.

2023. 04. 15.
Hollandia elszegényedése

Az Agenda 2030 teljes lendülettel halad.

2023. 04. 15.
A szabadság útja – béke, vagy háború?

Az ukajnai háború óta napi szintű közbeszéd lett a háború és béke kérdése. Mindenoldali szakértő és kevésbé szakértő erről beszél, nyilatkozik, mond autentikusnál autentikusabb véleményt.
Végezetül mindenki békepárti.

2023. 04. 14.
Finnország csatlakozik a NATO-hoz egy vészjósló, de találó történelmi coming outban

Biden és más NATO-szurkolótársak viselkedése, akik a héten a "békét" és a "biztonságot" ünneplik Finnországnak a blokkhoz való csatlakozásával, nem csak groteszk.

2023. 04. 14.
Transz aktivistával kampányoltak, most 6 milliárddal kevesebbet ér a cég

A Bud Light anyavállalata, az Anheuser-Busch az italgyártó nagyhatalom anyagilag is megszenvedte, hogy transz aktivistával reklámozta a sörét – számolt be a Post Millennial.

2023. 04. 14.
Magyarország egy csendes zsidó sikertörténet

Európa többi részével ellentétben Magyarországon a zsidók biztonságban vannak és virágzik a zsidó élet – írja Michael O’Shea a Jewish News Syndicate hasábjain.

2023. 04. 14.
Szlovákia meglépte: betiltják az olcsó ukrán gabona feldolgozását és forgalmazását

Hatósági vizsgálattal kiderült: nemhogy emberi, de állati fogyasztásra sem alkalmas a lefoglalt áru. Hazánkban még nem döntöttek erről.

2023. 04. 13.
Zsidóviccet kellett törölni a Pretty Woman-ből

A Micsoda nő című West End musical producerei eltávolítottak egy viccet a forgatókönyvből, miután egy néző panaszkodott, hogy az antiszemita volt.

2023. 04. 12.
A szabad lelkű ember képes a teremtésre

Egy zenész-révésszel beszélgettünk. A „tátos zenész” torokhangokról és az Ördög Nyelvéről mesélt.

Trudeau eltűnt!
Olvasási idő: körülbelül 11 perc

A szülei aggódnak, hogy elmenekült népfelkelés elöl.

Justin Trudeau kanadai miniszterelnök a maga részéről alábecsülte a tiltakozás mértékét, és elmenekült, mielőtt a konvoj megérkezett volna Ottawába.

Ennek a mozgalomnak a mértéke - még akkor is, ha a legtöbb sajtó elnyomja -, úgy tűnik, hogy nemzetközi hullámokat ver. Az olyan személyiségek, mint E. Musk és D.Trump nyilvánosan kifejezték támogatásukat a konvoj iránt, írja a Le Courrier des Strateges.

Egy tüntetés, ami sokat mond

Január 15-től minden be nem oltott kanadai kamionosnak COVID-19 teszten és karanténon kell átesnie, amikor visszatér az Egyesült Államokból. Csak akkor léphetnek be az Egyesült Államokba, ha beoltják őket, és az amerikai járművezetők nem léphetnek be Kanadába, kivéve, ha bemutatják a zöld tanúsítványt.

Szóval minden egy hete kezdődött. A teherautók fő konvoja elhagyta a nyugat-kanadai Alberta államot, és a szövetségi főváros, Ottawa felé tartott, a távol-keleti, mintegy 4000 kilométeres távolságba.

Kanadai kamionosok ezrei elutasítva a kötelező oltást és az egészségügyi korlátozásokat, 2022. január 29-én, szombaton érkeztek az ottawai Parliament Hill közelébe.

"70 kilométer hosszú sor" - mondta Benjamin Dichter, a 2022-es Szabadságkonvoj szóvivője a Toronto Sun-nak. Lenyűgöző."

Az Egyesült Államokban a Fox News nézői hallották, hogy a korábbi kanadai hokis, Theo Fleury január 27-én, szerdán bejelentette, hogy 1,4 millió tüntetőt jelent meg Ottawában. "Jelenleg Kanadában zajlik az egyik legnagyobb forradalom. "A kamionosok itt maradnak, amíg [Justin] Trudeau le nem mond, vagy visszaadja jogainkat és szabadságainkat" – mondta.

Több ezer tüntető gyűlt össze a kanadai fővárosban, hogy tiltakozzanak az oltás, a maszkok és a szabadság korlátozása ellen. Az ország minden tájáról érkeztek, és kevesebb mint két hét alatt több mint 6 millió dollárt gyűjtöttek össze a GoFundMe adományozási platformon keresztül.

A legfrissebb rendőrségi adatok 2,3 millió embert és 120 000 teherautót számolnak!

A konvoj blokkolta a forgalmat az egész régióban, elzárva a városközpontba vezető és onnan induló utakat. A rendőrség mindenkit arra kért, hogy ne menjen a városközpontba.

A konvoj mérete és támogatói növekedtek, amikor a hóval borított Trans-Canada Highway mentén haladt. A demonstráció, amelyet eredetileg arra terveztek, hogy arra ösztönözze a szövetségi kormányt, hogy hagyjon fel a teherautók kötelező vakcinázásának rendeletével, szélesebb körű lépéssé vált  - minden közegészségügyi intézkedés ellen.

Az összegyűltek egy része, akik közül sokan nem kamionosok, azt mondták, azért vannak ott, hogy nyomást gyakoroljanak a kormányra, hogy vessen véget a pandémiával kapcsolatos korlátozásoknak, és térjen vissza a "normalitáshoz".
Az ottawai kamionosok demonstrációja feltárta, hogy sok kanadainak elege van a beoltottak és a be nem oltottak közötti megosztottságból. A tüntetők között több olyan ember is volt, akik két-három injekciót kaptak, és akik a járvány kezdete óta betartották az egészségügyi intézkedéseket.

Kanadában, a "covid zsarnokság" által leginkább érintett országok egyikében az erőviszonyok megfordultak?

Minden jel erre utal, de mint a Capitol Hill 2021. január 6-i számából kitűnik, a tüntetőknek ellen kell állniuk az újságírói  "fő áramlatnak", amely már rohan, hogy a teherautók százezreit és támogatóikat rasszistának és szélsőségesnek mutassa be.

Trudeau lekicsinyelte, majd elfutott

A kanadai miniszterelnök a maga részéről lekicsinyelte a jelenség mértékét. Macron "kanadai klónja" ugyanazt a narratívát használja, mint a francia elnök, amikor a sajtón keresztül hiteltelenné tette a "sárgamellényesek" mozgalmát.

Január 26-án, szerdán egy sajtótájékoztatón Trudeau újságíróknak azt mondta: "Az Ottawába tartó emberek kis marginális kisebbségének elfogadhatatlan véleménye van, amelyet kifejeznek, és amelyek nem képviselik azoknak a kanadaiaknak a nézeteit, akik ott voltak egymásért, és akik tudják, hogy a tudomány tisztelete és egymás védelme a legjobb módja annak, hogy továbbra is biztosítsuk szabadságunkat, jogainkat és értékeinket.

A múltban is hasonló nyelvezetet használt. Egy nemrégiben adott interjúban, amely szeptemberben újra megjelent egy quebeci talk show-ban, a miniszterelnök be nem oltott kanadaiak millióit "rasszistának és nőgyűlölőnek" nevezte.

A Parlament körüli területet azonban szorosan felügyelte a rendőrség, akik ennek ellenére lehetővé tették a tömeg mozgását. A hatóságok a tüntetésen aggodalmukat fejezték ki a zavargás miatt, amelyet Peter Sloly rendőrfőnök "egyedinek, kockázatosnak és következményekkel járónak" jellemzett.

Egyelőre azonban a rendőrség és a tüntetők közötti kapcsolatok szívélyesek.

A tüntetők haragjának nagy része személyesen a kanadai miniszterelnökre irányul, és sokan Trudeau-ellenes plakátokat viselnek.

A sors iróniája, hogy január 27-én, csütörtökön Justin Trudeau a Twitteren bejelentette, hogy kapcsolatba lépett egy Covid-19-re pozitív személlyel. Ezért a miniszterelnök öt napra karanténba került. És véletlenül vagy nem véletlenül Trudeau és családja elhagyta ottawai otthonát, és egy titkos helyre menekült.
A miniszterelnöki hivatal biztonsági okokból nem kommentálta Trudeau hollétét. 

Eközben a kanadai média a "mesterük" segítségére sietett, és azt kezdte sugallni, hogy Oroszország áll a tiltakozás mögött, mint egyfajta "jutalom" Kanada Ukrajna támogatásáért.

"Tekintettel arra, hogy Kanada támogatja Ukrajnát ebben a jelenlegi oroszországi válságban, nem tudom, túlzás-e megkérdezni, de aggodalomra ad okot, hogy az orosz szereplők továbbra is táplálják a dolgokat, ahogy ez a tiltakozás növekszik. 

A média hallgatása ellenére a "szabadság konvoja" elterjedt és nemzetközivé vált

A szabadság iránti vágy Kanadában nem egyedülálló. A határ másik oldalán, az Egyesült Államokban a kamionosok követték kollégáik példáját.
Dave Mackenzie, a Canadian Trucking Magazine szerkesztője a West Standard Online-nak elmondta, hogy néhány amerikai kamionos Észak-Dakotából a Saskatchewan portálra tartott, ahol át akarták lépni a határt és csatlakozni akartak a csoporthoz.

Sok észak-amerikai személyiség szolidaritását fejezte ki a kamionosok konvojával. Köztük van Elon Musk milliárdos is, aki a Twitteren fejezte ki támogatását. "A szabadságot darabonként elpusztítják, amíg már nem létezik" - írta. A kanadai tél tüntetése valódi elkötelezettséget mutat!" – írta Musk a Twitteren január 30-án.

"Azok a kanadai kamionosok, akik bátran ellenzik ezeket a törvénytelenségeket, sokkal többet tesznek az amerikai szabadság védelmében, mint a saját vezetőink" – mondta Donald Trump volt amerikai elnök szombat este a texasi Conroe-ban tartott amerikai nagygyűlésen. És azt akarjuk, hogy ezek a kanadai kamionosok tudják, hogy velük vagyunk minden lépésnél."

A mozgalom, annak ellenére, hogy a sajtó nagy része elfojtotta, úgy tűnik, hogy az Atlanti-óceán másik oldalán is felháborodást váltott ki.

Idriss Aberkane európai felhívást tett közzé, amely azt szeretné, ha egy konvoj alakulna, akárcsak Kanadában, Brüsszelbe. Azt nem tudni előre, hogy mekkora lesz a konvoj. A találkozó február 14-én lesz Brüsszelben.

Az EU-ban a közlekedési ágazat mentesül a korlátozások alól, mivel egyértelmű, hogy az Európai Unió nem akarja provokálni a közlekedési ágazatot, és kanadai helyzettel találkozni Európában.

A kanadai szabadságkonvojt azonban utánozzák, és egy európai szabadságkonvoj kezd formálódni. Január 30-án, vasárnap indult egy kamionos konvoj az észak-hollandiai Leeuwardenben, a korlátozások és egészségügyi szabályok miatt.

Izraelben  is, ahol pedig a legnagyobb az átoltottság a kanadai módszert sokan támogatják.

Franciaországban a "nagy" média nem beszél erről a hihetetlen helyzetről. A francia kamionosok azonban a közösségi médián keresztül készítik elő a "szabadság konvoját".

Valami történik, még akkor is, ha az "újságírók" becsukják a fülüket. A szabadság szellemében a polgárok csatlakoztak a Szabadság Konvojhoz, amely a világjárvány által bevezetett korlátozások elleni általános tiltakozássá nőtt.

Forrás: ziaua news

Könyvjelző