Karpatria
2022. 07. 16.
Ukrajna azonnali elhagyására szólította fel állampolgárait az Egyesült Államok kijevi nagykövetsége

Az Egyesült Államok kijevi nagykövetsége biztonsági okokból felszólította az amerikaiakat, hogy azonnal hagyják el Ukrajnát. Ez áll a diplomáciai képviselet hivatalos honlapján közzétett közleményben.

2022. 07. 16.
Budaházy Edda: Elvárom a magyar rendőrségtől a szigorú fellépést

2002-ben, az Erzsébet híd 2 órán keresztül tartó lezárása alkalmával Budaházy György és társai ellen büntetőeljárás indult engedély nélküli demonstráció, közérdekű üzem megzavarása és garázdaság ellen, amely végén el is ítélték őket, nem úgy, mint annak idején a napokig tartó taxisblokád résztvevőit.

 

2022. 07. 16.
Mit tehet egy felelős vezető, ha az irányítása alatt szabadul el egy ágyúgolyó?

Gondolatok a Dévai Szent Ferenc Alapítványnál kibontakozó pedofil botrány margójára.

2022. 07. 16.
Az elmaradt szembenézésről…

Nem akarunk róla tudomást venni, hogy oldaltól függetlenül az értelmiségünk, politikusaink, a nemzetközi intézményeink egészen egyszerűen elárultak minket.

2022. 07. 15.
Kell egy kis áramszünet...

...ja, nem, most nem a várható jövőképre célozunk!

2022. 07. 13.
LEMONDOTT VIRRASZTÓ ZSOLT, ZALA MEGYEI KERESKEDELMI ÉS IPARKAMARAI TISZTSÉGÉRŐL

Végre egy gerinces ember!

2022. 07. 12.
Carrie Madej doktornő a szuri és a tr@nszhumanizmus kapcsolatáról...

és ez nem összeesküvés elmélet,itt tartunk sajnos,bármennyire is hihetetlennek tűnik.

2022. 07. 12.
Lázadnak a holland gazdák: az elit elleni felkelés globális méretűvé vált

„A munkásosztálybeli emberek népfelkelése az elit és annak értékei ellen zajlik – és ez az egész világon átível. A közép- és alsóbb osztályok egyre nagyobb ellenállást tanúsítanak azzal szemben, amit Rob Henderson az elit „luxushitének” nevezett, mivel a hétköznapi emberek felismerik, hogy ez milyen károkat okoz nekik és közösségeiknek”

2022. 07. 11.
Az AUR felszólítja a kormányt, hogy avatkozzon be a 18 éven aluli magyar válogatott és az úgynevezett székelyföldi csapat közötti labdarúgó-mérkőzés ügyében

A nemzetbiztonságot fenyegető valós veszélyről van szó. Gyorsan be kell avatkoznunk, mielőtt a dolgok teljesen kicsúsznak a kezünkből.

2022. 07. 11.
Ezeken a helyeken van a legnagyobb esélye átvészelni a civilizáció összeomlását

Egy, az ipari civilizáció állapotát vizsgáló új tanulmány szerint a mérsékelt övi szigetek biztosítják a legjobb esélyt a túlélésre abban az esetben, ha az általunk ma ismert rendszer összeomlik.

2022. 07. 11.
Litvánia nem hátrál, folytatódik a kalinyingrádi csörte

Litvánia hétfőn kiterjesztette a területén keresztül Oroszország balti exklávéja, Kalinyingrád felé irányuló kereskedelemre vonatkozó korlátozásokat, mivel Moszkva ellen újabb, korábban már bejelentett európai uniós szankciók léptek hatályba.

Ukrajna nem mondott le a NATO-csatlakozásról – Orosz figyelmeztetés a NATO két új tagjának
Olvasási idő: körülbelül 4 perc

Dmitri Kuleba ukrán külügyminiszter szerdán tudatta, hogy Ukrajna nem állt el szándékától, hogy csatlakozzon a NATO-hoz, hiszen a célt Ukrajna alkotmányában is rögzítették, és valóra válása azon múlik, a NATO is akarja-e.

Ukrajna nem mondott le a NATO-csatlakozásról – Orosz figyelmeztetés a NATO két új tagjának

 – jelentette a Magyar Békekör tudósítója Kuleba francia rádióban elhangzott nyilatkozatára hivatkozva.

     „Minél több fegyvert küldenek a nyugatiak Ukrajnának, annál tovább tart a konfliktus, és az ukrán náci rezsim agóniája” – mondta Szergej Lavrov orosz külügyminiszter. Lavrov kijelentése az után hangzott el, miután kiderült, hogy orosz részről nem bevásárló központot semmisítettek meg Kremencsukban, hanem egy amerikai és nyugat-európai fegyver- és muníció raktárt. (A nyugati média, Biden amerikai elnök nyomán, civilek ellen elkövetett barbár cselekedetként tálalta a „bevásárló központ” megsemmisítését.)

     Moszkva figyelmeztette Svédországot és Finnországot a semlegességük feladásából fakadó következményekre. Leonyid Sluckij, a Duma nemzetközi bizottságának elnöke szerdán azt mondta, hogy NATO-csatlakozásával a két skandináv ország frontvonalba kerül, annak minden várható következményével Oroszországhoz fűződő kapcsolataira nézve. „Törökország helyében nem bíznék különösebben azokban az ígéretekben, amelyeket a finnek és a svédek tettek, hogy elháruljon az akadály NATO-csatlakozásuk útjából” – mondta Sluckij.

     Stockholm és Helsinki azzal szerelte le Erdogan török elnök ellenállását csatlakozásukkal szemben, hogy megígérte, július 1-től „nem támogat terrorista szervezeteket, vizsgálatot indít a Kurd Munkáspárt és más terrorszervezetek ellen, megtiltja anyagi támogatásukat és toborzó tevékenységüket”. A kedden aláírt török-finn-svéd memorandum szerint Helsinki és Stockholm azt is megígérte Ankarának, hogy a kiadatásokról szóló európai konvencióval összhangban megvizsgálja azokat a török bizonyítékokat és titkosszolgálati információkat, amelyekre hivatkozva Ankara a terroristának minősített személyek kiadatását kéri. Ezen kívül felfüggesztik a Törökországgal szemben érvényes fegyverszállítási embargót, és az egyéb megszorító intézkedéseket.

     Az Ukrajna déli részén fekvő Herszonban népszavazás megtartására készülnek arról, hogy a Herszoni Terület csatlakozzon-e Oroszországhoz. Az orosz ellenőrzés alá került térség Odessza és a Krím-félsziget között terül el 28.400 négyzetkilométeren, és 1,2 millió lelket számlál.

      Az ukrán csapatok rövidesen kiszorulnak a függetlenné vált Luhánszki Népköztársaság egész területéről. A luhánszki milícia és az orosz haderő Szlavjanszknál keríti be az ukrán erőket.

Luhánszkban közölték, hogy az ukránokkal harcoló idegen zsoldosok nem élveznek hadifogoly státuszt. Kedden 12 zsoldos katonát fogtak el.

     A Donyecki Népköztársaságban halálra ítélt brit állampolgárságú Shaun Pinner kérelemmel fordult a donyecki legfelső bírósághoz, hogy halálos ítéletét változtassa életfogytiglanira. A bíróságnak két hónapon belül kell döntenie a kérelemről.

    Pinnert június 9-én fogták el egy másik brittel, Aiden Aslinnal és a marokkói Brahim Saadounnal együtt. Védőügyvédjük közlése szerint ők is fellebbezésre készülnek.

Magyar Békekör

Könyvjelző