Karpatria
2022. 03. 24.
Járványok között, választás előtt népszámlálódunk

SZÉKELYFÖLD választások előtt
Kovács Nemes László tudósítása
2022.03.20.

2022. 03. 23.
Egy igaz keresztény ne a tolvajokra szavazzon!

 "Az ország ezeréves történetének legkorruptabb kormányát" tartják hatalmon a határon túli magyarok.Vitán vett részt kedd este Márki-Zay Péter, az ellenzék miniszterelnök-jelöltje az április 3-i választáson egy kolozsvári kávézóban. 

2022. 03. 23.
Csak rubelben fizethetik ki az orosz gázt az Oroszországgal barátságtalan országok

Oroszország ezentúl csak rubelben fogad el fizetést a “barátságtalan országokba” irányuló gázexportért – közölte Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdai kormányülésén.

2022. 03. 23.
Az erdélyi magyarok szavazatai úgy keringenek, mint gólyafos a levegőben!

Naponta több tucat erdélyi keres meg a következő panaszokkal: úgy kapott szavazólapot a magyarországi választásokra, hogy nem is kért ilyent. Fogalma sincs, honnan van meg a címe, ki és miért használja politikai célokra – írta közösségi oldalán Parászka Boróka erdélyi újságíró.

2022. 03. 22.
David Stockman: Pearl Harbor, még mit nem!

Már kezdtünk belefáradni ebbe a Zelenszkij bohócba, de az a merő pimaszság, hogy Ukrajna szorult helyzetét Pearl Harborral vagy szeptember 11-ével hasonlítjuk össze, felháborító. 

2022. 03. 22.
A kettős mérce mint hivatalos háborús megközelítés

Nos, ne vegyék sértésnek, de amit itt olvasok, azt csak egy dolognak lehet nevezni - rasszizmusnak. Andrei Gușă írása

2022. 03. 22.
Ha hozzászoktál már a háború híreihez...

... akkor kezdődhet szép lassan adagolva újból a vírusőrület.

2022. 03. 22.
Vendégszeretet ukrán módra

„Kedves menekültek! Itt csak ukránul beszélnek, mert ez Ukrajna. Ha nem tudod hogyan, hát tanulj. Ez fontos nekünk."

2022. 03. 22.
Hiába képzelik nőnek magukat, nem léphetik át a határt az ukrajnai transzkreatúrák

Nem engedtek át több száz menekült "transznemű nőt" az ukrán határon, mert az útlevelükben még mindig a születési nevük és nemük szerepelt, közölte a BBC helyi karitatív szervezetekre hivatkozva.

2022. 03. 22.
Az arab olajtermelők készek tönkretenni az USA-t

Kína nyilvánvalóan oroszbarát semlegességgel foglal állást, és az arab olajtermelők közeledése arra utal, hogy nemcsak Moszkvának és Pekingnek van elege a totális amerikai diktátummal rendelkező egypólusú világból.

2022. 03. 22.
Román sajtó Ukrajna feltételezett felosztási tervéről

A volt lengyel miniszterelnök-helyettes robbanásveszélyes elméletet indít: Oroszország-Lengyelország-Magyarország titkos "terve" Ukrajna felosztására.

2022. 03. 22.
A kormányzati felhő célja, hogy civil álca alatt az összes állami szoftverrendszer kulcsát és a román állampolgárok összes adatát átadja az SRI-nek és az STS-nek

Súlyos vádak a 375 millió eurós kormányzati felhővel kapcsolatban: az SRI és az STS diszkrecionális ellenőrzést kapna a polgárok adatai felett - állítja a CEO informatikai vezérigazgatója.

Ukrajnában bevezették a digitális személyazonosságot és a szociális hitelrendszert. A Zelenszkij lábtörlője alá rejtett piszok.
Olvasási idő: körülbelül 8 perc

Amikor lehetővé tesszük, hogy valaki három kattintással bejegyezzen egy vállalkozást; amikor lehetővé tesszük, hogy két kattintással befizesse az adóját - nem számít, mennyire szkeptikus valaki a technológiával kapcsolatban, használni fogja a szolgáltatásainkat.

Ukrajnában bevezették a digitális személyazonosságot és a szociális hitelrendszert. A Zelenszkij lábtörlője alá rejtett piszok.

Szokás szerint kutakodva és kutatva találtam valami egészen elképesztő dolgot, ami Ukrajna egy teljesen más oldalát mutatja meg: az ország már bevezette a digitális identitást Klaus Schwab vezetésével. Mintha a biotechnológiai kutatólaboratóriumokról szóló leleplezések vagy a náci csoportok jelenléte az ukrán hadseregben és az ukrán politikában nem lenne elég.

Konkrétan 2020-ban az ukrán kormány elindította a "Diia" ("Állam egy okostelefonban") nevű alkalmazást, amely egyesíti a személyazonosító igazolványt, útlevelet, engedélyt, oltási igazolást, banki előzményeket, egészségbiztosítást, szociális juttatásokat és még sok mást. Ezt a modellt eddig csak Kínában láttuk a híres "szociális hitelrendszerrel".

Ukrajna a digitális személyazonosság bajnoka a "Diia" alkalmazással. Ezt már régóta emlegetik, majd a COVID-válság miatt hirtelen sürgőssé vált. Az EU és a Világgazdasági Fórum által is hosszasan kifejtett CÉL, hogy a kormányok a mindennapi élet teljes digitalizálása felé akarnak elmozdulni azáltal, hogy az összes állami szolgáltatást egy okostelefonon, egy alkalmazásban egyesítik.

Összesen közel 50 szolgáltatás érhető el az alkalmazásból, és 9 hivatalos dokumentum ugyanolyan értékű, mint a fizikai dokumentumok.
Végül, lehetetlen lesz hivatalos kérelmet benyújtani az államhoz vagy a helyi önkormányzathoz anélkül, hogy rendelkezne ezzel az alkalmazással. Sőt, a COVID-19 esetében a kormány még azt is bejelentette, hogy a juttatások kifizetésének feltétele az oltási igazolás megléte.

Ezen kívül az alkalmazás tartalmaz egy "készpénzt a vakcinákért" elnevezésű programot is, amelyet Volodimir Zelenszkij indított el tavaly, és amelynek célja, hogy "ösztönözze az embereket a Covid-19 elleni védőoltások beadására, és támogassa a karanténkorlátozások által leginkább sújtott gazdasági ágazatokat".

14 éves kortól minden olyan személy, aki a kérelemben szereplő teljes oltási programmal rendelkezett, 1000 hrivnyát (kb. 30 euró) kapott. 2021 elején már több mint 4,5 millió aktív felhasználójuk volt. De ha közelebbről megnézzük, mi történik jelenleg, akkor kiderül, hogy Lengyelországban is van egy hasonló alkalmazás, mint Ukrajnában, amelyet 2019 végén indítottak el.

Nagy Testvér az ukrán Legfelsőbb Rada:
Volodimir Zelenszkij 2021 elején még azt is elhatározta, hogy ilyen alkalmazásokon keresztül kormányozza az országot és ellenőrzi képviselőit. Bár pártja rendelkezett a parlamenti helyek többségével, sok képviselő nem egyformán szavazott, azaz nem a frakcióvezetőjük diktálta utasításokat követte, ami miatt a párt elvesztette a szavazatokat különböző törvényjavaslatok esetében.
Zelenszkij megoldása az volt, hogy frakciójának vagy a parlamentnek a tagjait arra kényszerítette, hogy töltsenek le egy alkalmazást az okostelefonjukra, amely rögzítette a jelenlétüket és azt, hogy milyen gyakran szavaztak a párttal egyetértésben.
Az alkalmazás ezután egy Uber-szerű értékelést generált minden egyes képviselő számára. Az ukrán média "Big Brother okostelefonon" néven emlegette az alkalmazást.

Ki volt a felelős a Világgazdasági Fórum kívánságainak megvalósításáért Ukrajnában a szociális hitel- és monitoringrendszer megvalósításával?
Nos, maga a Világgazdasági Fórum tagja, Mykhailo Federov.
Mykhailo Federov Ukrajna miniszterelnök-helyettese és digitális átalakulásért felelős minisztere. Az ukrán politika történetének legfiatalabb minisztere, aki mindössze 30 évesen saját vállalkozást nyitott, és az ország "digitális forradalmának" élére állt. Legnagyobb projektje a "Diia - az állam egy okostelefonban", amelynek célja, hogy 2024-re az összes kormányzati szolgáltatás 100%-a elérhető legyen online, a szolgáltatások 20%-a pedig automatikusan, köztisztviselői beavatkozás nélkül.
Mykhailo Fedorov, Ukrajna miniszterelnök-helyettese, digitális átalakulásért felelős minisztere részt vett a Világgazdasági Fórum (WEF) "Digitális személyazonossági rendszerek bővítése" című ülésén. Megosztotta velünk Ukrajna előrehaladását a kormányzati szolgáltatások digitalizálásában: "Célunk, hogy ezt a digitális azonosítót mindenhol használhassuk a mindennapi életben".

Ugyanezen a megbeszélésen Mihailo Fedorov elmondta, hogy kormányának célja egy olyan digitális azonosítási rendszer létrehozása, amely három éven belül Ukrajnát a világ legjobban "hozzáférhető" és "digitalizált" államává teszi, amely digitális szolgáltatóként működik.
A "szakértők" a WEF-en nem vitatták meg, hogy a digitális személyazonossági rendszerekkel hogyan élhetnek vissza a kormányok és a vállalatok. A résztvevők azonban egyetértettek abban, hogy a digitális személyazonosság bevezetésének legnagyobb akadálya - legalábbis az Egyesült Államokban - a kormányzatba vetett bizalom hiánya. A bizalom, amely, mint kiderült, napról napra megrendül, minél többet tudunk meg a háború miatt figyelmen kívül hagyott, "szőnyeg alá söpört" ügyekről.
Fedorov ezért úgy véli, hogy a kormányzati digitális személyazonossági alkalmazásokba vetett bizalom elnyerése érdekében "ha az embereknek túlságosan nagyfokú kényelmet biztosítunk, amelyet erős kiberbiztonság kísér, akkor nem lesz más választásuk, mint megbízni a technológiában".

Főnökéhez, Klaus Schwabhoz hasonlóan Feodorov is felismeri a világjárvány által kínált "hatalmas lehetőséget" a Nagy Testvér nemzetközi bevezetésére:
"A világjárvány felgyorsította a fejlődésünket. Egyrészt az emberek ma már valóban online kérnek digitális szolgáltatásokat. Az embereknek nincs más választásuk, mint bízni a technológiában. Látjuk, hogy milyen üzletágak fejlődnek, és ez az üzletág befolyásolja szolgáltatásaink fejlődését. Amikor lehetővé tesszük, hogy valaki három kattintással bejegyezzen egy vállalkozást; amikor lehetővé tesszük, hogy két kattintással befizesse az adóját - nem számít, mennyire szkeptikus valaki a technológiával kapcsolatban, használni fogja a szolgáltatásainkat."

Végezetül emlékezzünk Klaus Schwab néhány nappal ezelőtti bejelentésére, miszerint "a Világgazdasági Fórum megszakított minden kapcsolatot Oroszországgal az Ukrajna elleni agresszió miatt". Azt hiszem, igen. Most derült ki, hogy honnan indult a "Nagy Újraindítás".

IOSEFINA PASCAL

Forrás: RomaniaReala

Könyvjelző