Karpatria
2022. 09. 26.
Edward Snowden orosz állampolgárságot kapott

Az Orosz Föderáció alkotmánya 89. cikkének "a" bekezdésével összhangban elhatározom: a következő személyeket fogadom el az Orosz Föderáció állampolgárságaként: Edward Joseph Snowden, aki 1983. június 21-én született az Amerikai Egyesült Államokban.

2022. 09. 26.
Népszámlálás - előszoba a Great Resethez

Akik megtagadják a válaszadást, azok komoly pénzbírságra, akár 200.000 forintos büntetésre számíthatnak. Senki nem teszi fel a kérdést, hogy mi szükség van a szankciókra és a kényszerítésre?

2022. 09. 26.
Kik jutnak hozzá az egészségügyi adatainkhoz?

Egyértelmű, hogy itt egy üzletágat akarnak felépíteni, amely felülírja a betegek ellátását, a gyanú fennáll, hogy egy világméretű adathalászatról és visszaélésszerű működésről van szó.

2022. 09. 26.
A VILÁG OLYAN, AMILYENEK MI VAGYUNK!

A KORMÁNYOK NEM CSELEKEDHETNEK AZT, AMIT AKARNAK! CSAK AZT, AMIT MEGENGEDNEK NEKIK!

2022. 09. 26.
Kivételes elemzés kering az interneten Ukrajna és Oroszország népszavazás utáni jövőjéről

Ritka elemzés a román sajtóból.
Az USA nyeresége és Európa vesztesége.

2022. 09. 26.
Orvosok és ápolók elárulták a betegeket – és saját magukat is

Ez a cikk több mint két évvel ezelőtt - 20.7.12-én - jelent meg először. Sajnos ma is tökéletesen érvényes.

2022. 09. 26.
Lavrov New Yorkban: nem értenek oroszul? Itt az ideje megtanulni!

Még humora is van!

2022. 09. 26.
Tarolt a jobboldal Olaszországban, akár kétharmaduk is lehet

Elsöprő jobboldali siker vetett véget a baloldali kormányzásnak Olaszországban. A győzelem hamar eldőlt, már csak a kétharmad a kérdéses.

2022. 09. 26.
Kitálalt egy volt jobbikos!

Így töröltette Szaszi Gyurcsányék segítségével Toroczkai Fb-oldalát, és nyilváníttatták őt veszélyes személlyé.

2022. 09. 26.
Nincs klíma-vészhelyzet!

A globális felmelegedés körülbelül olyan valóságos, mint a húsvéti nyuszi.
Tudósok ezrei írnak alá hivatalos nyilatkozatot.

2022. 09. 22.
Moszkva a nemzeti függetlenségi és szuverenista mozgalmak bástyája kíván lenni

A donbasszi népszavazások nemcsak a Luganszki és Donyecki Népköztársaságok és más felszabadított területek lakóinak rendszerszintű védelmét szolgálják, hanem a történelmi igazságosság helyreállítása szempontjából is nagy jelentőséggel bírnak – jelentette ki Dimitrij Medvegyev.

2022. 09. 22.
A háború végső kimenetele

Az egyik fél legyőzi a másikat.

Ursula Putyin szemébe akarja mondani, hogy mit gondol róla
Olvasási idő: körülbelül 3 perc

Szűz Máriám! Ha valami szándékkal ez nő állna szemben velem, bizony Isten, feltétel nélkül önkéntes száműzetést vállalnék valahol Szibériában. Az oroszok meg rögtön kapitulálnak!

Ursula Putyin szemébe akarja mondani, hogy mit gondol róla
Nocsak, Vlagyimir Vlagyimirovics!
"randira vár ma a drága, indul egy új szerelem,
és mégse lehet, hogy a lányka rögtön a startnál fizessen!"

Jobb lenne egy őszinte, személyes beszélgetést folytatni Vlagyimir Putyin orosz elnökkel, mint bojkottálni a Húszak csoportjának (G20) idei csúcstalálkozóját – mondta Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke.

“Az is fontos, hogy a szemébe mondjuk, mit gondolunk róla és mit gondolunk az ilyen jellegű fellépésről” – mondta von der Leyen a ZDF német televíziónak vasárnap.

Ugyanakkor kijelentette, hogy Oroszországgal nem lehet “a szokásos módon üzletelni”, miután február végén katonai hadjáratot indított Ukrajnában.

A G20-ak, amelyekben olyan országok vesznek részt, mint az Egyesült Államok, Kanada, Nagy-Britannia, Franciaország, Németország, Oroszország, Kína, India és Brazília, novemberben tartják éves csúcstalálkozójukat az indonéziai Balin.

“ÉS NAGYON ALAPOSAN MEG KELL GONDOLNUNK, HOGY MEGBÉNÍTJUK-E AZ EGÉSZ G20-AT. ÉN NEM EZT JAVASLOM. SZERINTEM EZ AZ INTÉZMÉNY TÚLSÁGOSAN FONTOS” – ÁLLÍTOTTA AZ EURÓPAI BIZOTTSÁG VEZETŐJE.

Joe Biden amerikai elnök márciusban azt javasolta, hogy Oroszországot teljesen ki kellene zárni a csoportból, de megjegyezte, hogy a kérdés “a G20-tól függ”. Moszkva kizárására szólított fel Janet Yellen amerikai pénzügyminiszter is.

Áprilisban nyugati tisztviselők kivonultak Anton Sziluanov orosz pénzügyminiszternek a G20-ak washingtoni miniszteri rendezvényén tartott beszéde közben.

A csoport soros elnökségét betöltő és az idei csúcstalálkozónak otthont adó Indonézia egyértelművé tette, hogy Oroszországot meghívták a novemberi találkozóra, ahova Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt is meghívták vendégként.

Joko Widodo indonéz elnök áprilisban azt mondta, hogy “egyesíteni akarja a G20-akat”.

“NEM SZABAD MEGOSZTOTTSÁGNAK LENNIE. A BÉKE ÉS A STABILITÁS A VILÁGGAZDASÁG FELLENDÜLÉSÉNEK ÉS FEJLŐDÉSÉNEK KULCSA” – MONDTA.
Widodo részt vesz a Hetek Csoportjának háromnapos dél-németországi csúcstalálkozóján, majd Kijevbe és Moszkvába látogat. Az indonéz vezető felszólította Oroszországot és Ukrajnát, hogy kezdjenek párbeszédet a konfliktus lezárása érdekében.

Könyvjelző