Karpatria
2023. 04. 17.
RIASZTÁS ÉS FELHÍVÁS A CSELEKVÉSRE! - Valami bűzlik...Romániában

Ne higgyétek, hogy csak Romániában! És még mindig alszol!

2023. 04. 16.
A szellemhajók sivataga: Az Aral-tenger rejtélyes eltűnése

Alig 30 évvel ezelőtt az Aral-tó a bolygó negyedik legnagyobb belvíztömege volt, 26 000 négyzetmérföldes területet borított a közép-ázsiai Kazahsztán és Üzbegisztán között.

2023. 04. 15.
Az is nagyon merész feltételezés, hogy az emberiség fele életben maradhat a következő évtizedekben

A növekedésre épülő globális ipari civilizáció minden szakember szerint a korlátaihoz közeledik, a fenntartásához lassan nem marad erőforrás a kizsákmányolt természetben.

2023. 04. 15.
Az utolsó szó jogán

Kedves ismerősök, ismeretlenek, barátok és ellenségek: itt az idő, hogy önmagunkba nézzünk, és döntsünk. Döntsünk végre arról, hogy kit és mit szolgálunk tetteinkkel, felszólalásunkkal, gondolatainkkal, élet-képzeletünkkel és életünkkel. Mert mindenki az, akinek a szolgálatában áll.

2023. 04. 15.
Hollandia elszegényedése

Az Agenda 2030 teljes lendülettel halad.

2023. 04. 15.
A szabadság útja – béke, vagy háború?

Az ukajnai háború óta napi szintű közbeszéd lett a háború és béke kérdése. Mindenoldali szakértő és kevésbé szakértő erről beszél, nyilatkozik, mond autentikusnál autentikusabb véleményt.
Végezetül mindenki békepárti.

2023. 04. 14.
Finnország csatlakozik a NATO-hoz egy vészjósló, de találó történelmi coming outban

Biden és más NATO-szurkolótársak viselkedése, akik a héten a "békét" és a "biztonságot" ünneplik Finnországnak a blokkhoz való csatlakozásával, nem csak groteszk.

2023. 04. 14.
Transz aktivistával kampányoltak, most 6 milliárddal kevesebbet ér a cég

A Bud Light anyavállalata, az Anheuser-Busch az italgyártó nagyhatalom anyagilag is megszenvedte, hogy transz aktivistával reklámozta a sörét – számolt be a Post Millennial.

2023. 04. 14.
Magyarország egy csendes zsidó sikertörténet

Európa többi részével ellentétben Magyarországon a zsidók biztonságban vannak és virágzik a zsidó élet – írja Michael O’Shea a Jewish News Syndicate hasábjain.

2023. 04. 14.
Szlovákia meglépte: betiltják az olcsó ukrán gabona feldolgozását és forgalmazását

Hatósági vizsgálattal kiderült: nemhogy emberi, de állati fogyasztásra sem alkalmas a lefoglalt áru. Hazánkban még nem döntöttek erről.

2023. 04. 13.
Zsidóviccet kellett törölni a Pretty Woman-ből

A Micsoda nő című West End musical producerei eltávolítottak egy viccet a forgatókönyvből, miután egy néző panaszkodott, hogy az antiszemita volt.

2023. 04. 12.
A szabad lelkű ember képes a teremtésre

Egy zenész-révésszel beszélgettünk. A „tátos zenész” torokhangokról és az Ördög Nyelvéről mesélt.

Ursula von der Leyen háborús cselekedetet követ el
Olvasási idő: körülbelül 4 perc

Az EU Oroszország ellen kivetett szankciói, intézkedései során a döntésekben a soros elnöki feladatokat ellátó Franciaországra kiemelt feladat hárul.

Franciaországban mindenki egyetért abban, hogy Vlagyimir Putyin a hibás, amiért megtámadta Ukrajnát, és elítélik azt, ugyanakkor sokan hangsúlyozzák, hogy a helyzet elmérgesedésében az Egyesült Államok, Németország és Franciaország is komoly felelősséget visel.

Ami az Európai Unió, illetve az Európai Bizottság álláspontját illeti, komoly nézeteltérések vannak. Hétfőn több elemző és politikus úgy vélte, hogy „az Európai Bizottság intézményes puccsot követ el a nemzetállamokkal szemben azzal, hogy saját kezdeményezésből háborús fegyvereket küld Ukrajnának”. Ezt mondja mások mellett Nicolas Dupont-Aignan, a Debout la France (Talpra, Franciaország!) nevű párt elnöke, vagy Yves Pozzo di Borgo volt centrista szenátor, aki a jelenlegi kormánykoalíciót alkotó párthoz tartozik, és 2017-ig a szenátus külpolitikai és védelmi bizottságának volt az alelnöke.

Franciaországban elnökválasztások lesznek áprilisban, tehát jelenleg is zajlik a kampány.

A már említett Yves Pozzo di Borgo hétfőn hosszú interjút adott a párizsi Sud Radiónak, talán a legjobban összefoglalva a francia alternatív véleményeket. Sajnálatosnak nevezte, hogy az Európai Bizottság „az Egyesült Államok kis postásaként viselkedik, és nem rendelkezik önálló állásponttal”. Szerinte

Ursula von der Leyen háborús cselekedetet követ el, amikor az Európai Unió részéről 450 millió eurós fegyverszállítást jelent be Ukrajnának.
Ez szerinte elfogadhatatlan, teljesen illegitim, mert ilyen jellegű döntést csak nemzeti parlamentek hozhatnak. Azt is hozzátette, hogy a bizottság súlyosan túllépi a hatáskörét, és háborús veszélybe sodorja Európát.

Nagyon fontos, hogy szerinte „az izgalom és az izgatás” helyett az Európai Uniónak semlegesebb, higgadtabb, a tárgyalásokat előtérbe helyező politikát kellene folytatnia Oroszország és Ukrajna kapcsán. Számos elemzőhöz hasonlóan a francia politikus úgy véli, hogy az eseményeket a háttérből az Egyesült Államok irányítja, és rendkívül károsnak tartja, hogy Európa nem képes önálló módon beleszólni az amúgy a saját jövőjét meghatározó eseményekbe.

Yves Pozzo azt mondta, hogy Angela Merkel és Emmanuel Macron egyaránt felelős azért, hogy nem gyakorolt kellő nyomást Ukrajnára, hogy betartsa a minszki megállapodásban foglaltakat.

Azt is megismételte: hogy a két európai vezető az amerikaiak nyomására cselekedett így, mert – szerinte – az Egyesült Államoknak nem állt érdekében a minszki egyezmény betartása.

Vannak elemzők, akik az 1962-es kubai válságra emlékeztetnek, vagyis arra, hogy miképpen reagált akkor az amerikai vezetés a szovjeteknek arra a tervére, hogy rakétákat telepítsenek Kubában. Végül sokan a Charles de Gaulle-i örökséghez való visszatérést szorgalmazzák, például Éric Zemmour jobboldali elnökjelölt, azaz azt követelik, hogy Franciaország rendelkezzen harmadik utas politikával az ügyben, ami több elemző szerint azt is elhozhatja, hogy Franciaország esetleg kiléphet a NATO-ból.

Forrás: infostart

 

Könyvjelző