Karpatria
2023. 04. 17.
RIASZTÁS ÉS FELHÍVÁS A CSELEKVÉSRE! - Valami bűzlik...Romániában

Ne higgyétek, hogy csak Romániában! És még mindig alszol!

2023. 04. 16.
A szellemhajók sivataga: Az Aral-tenger rejtélyes eltűnése

Alig 30 évvel ezelőtt az Aral-tó a bolygó negyedik legnagyobb belvíztömege volt, 26 000 négyzetmérföldes területet borított a közép-ázsiai Kazahsztán és Üzbegisztán között.

2023. 04. 15.
Az is nagyon merész feltételezés, hogy az emberiség fele életben maradhat a következő évtizedekben

A növekedésre épülő globális ipari civilizáció minden szakember szerint a korlátaihoz közeledik, a fenntartásához lassan nem marad erőforrás a kizsákmányolt természetben.

2023. 04. 15.
Az utolsó szó jogán

Kedves ismerősök, ismeretlenek, barátok és ellenségek: itt az idő, hogy önmagunkba nézzünk, és döntsünk. Döntsünk végre arról, hogy kit és mit szolgálunk tetteinkkel, felszólalásunkkal, gondolatainkkal, élet-képzeletünkkel és életünkkel. Mert mindenki az, akinek a szolgálatában áll.

2023. 04. 15.
Hollandia elszegényedése

Az Agenda 2030 teljes lendülettel halad.

2023. 04. 15.
A szabadság útja – béke, vagy háború?

Az ukajnai háború óta napi szintű közbeszéd lett a háború és béke kérdése. Mindenoldali szakértő és kevésbé szakértő erről beszél, nyilatkozik, mond autentikusnál autentikusabb véleményt.
Végezetül mindenki békepárti.

2023. 04. 14.
Finnország csatlakozik a NATO-hoz egy vészjósló, de találó történelmi coming outban

Biden és más NATO-szurkolótársak viselkedése, akik a héten a "békét" és a "biztonságot" ünneplik Finnországnak a blokkhoz való csatlakozásával, nem csak groteszk.

2023. 04. 14.
Transz aktivistával kampányoltak, most 6 milliárddal kevesebbet ér a cég

A Bud Light anyavállalata, az Anheuser-Busch az italgyártó nagyhatalom anyagilag is megszenvedte, hogy transz aktivistával reklámozta a sörét – számolt be a Post Millennial.

2023. 04. 14.
Magyarország egy csendes zsidó sikertörténet

Európa többi részével ellentétben Magyarországon a zsidók biztonságban vannak és virágzik a zsidó élet – írja Michael O’Shea a Jewish News Syndicate hasábjain.

2023. 04. 14.
Szlovákia meglépte: betiltják az olcsó ukrán gabona feldolgozását és forgalmazását

Hatósági vizsgálattal kiderült: nemhogy emberi, de állati fogyasztásra sem alkalmas a lefoglalt áru. Hazánkban még nem döntöttek erről.

2023. 04. 13.
Zsidóviccet kellett törölni a Pretty Woman-ből

A Micsoda nő című West End musical producerei eltávolítottak egy viccet a forgatókönyvből, miután egy néző panaszkodott, hogy az antiszemita volt.

2023. 04. 12.
A szabad lelkű ember képes a teremtésre

Egy zenész-révésszel beszélgettünk. A „tátos zenész” torokhangokról és az Ördög Nyelvéről mesélt.

Valami nem stimmel ezzel a háborúval
Olvasási idő: körülbelül 2 perc

Ukrajnában most a börtöntöltelékeket felfegyverzik és kiengedik.

Putyin hadereje nem ennyire piti, mint az olvasható a nemzetközi hírekben. Érzésem szerint azt képzelik sokan, hogy Ukrajna gyakorlatilag se haderőben, se állományban nem szenvedett el veszteségeket, és az oroszokat játszi egyszerűen feltartják.
Az első napokban hallani lehetett a hírekben, hogy a reptereket lebombázták Ukrajna szerte, megsemmisült sok bázis. Mégis mintha valahonnan szereztek volna repülőket, helikoptereket, személyzetet. Az oroszok veszteségei a hírekben hadosztály szintűek, állítólag több ezer katonájuk halt meg, miközben papírforma szerint a haderő fölényük elképesztően sokszoros.

Ukrajnában most a börtöntöltelékeket felfegyverzik és kiengedik. Sok ukrán ettől is fél, mert mi a garancia arra, hogy az elítéltek az oroszok ellen mennek? Eleve, ha megvan az ukrán sereg, nincsenek veszteségeik, minek kellenek a börtönviseltek? (Megjegyzésként elmondom, hogy minden férfit behívtak 18-60 éves korig.)
Értitek a gondom?
Félek Ukrajna veszteségei sokkal súlyosabbak, mint azt a híradások mutatják. Azt gondolom, hogy Ukrajna elképesztő és felfoghatatlan áldozatokat hozott, és Oroszország távolról sem olyan gyenge, mint azt mutatják a hírek.
A kérdés az, hogy a sajtó miért akarja velünk elhitetni, hogy Putyin gyenge, hogy Oroszország egy piti kis medvebocs? Miért és kinek a céljait szolgálja azt beadni hírekben, hogy Putyin egy pitiző senki, aki képtelen a haderőfölényét alkalmazni, miközben – ez a valóság – négy nap alatt megszállták Ukrajna keleti részét, új területeket nyitottak meg a Krím és Belorusz felé… Nem értem! amiket nekem mondanak az ukránok (igen akik ott vannak) TELJESEN MÁS, mint a hírek.
A nemzetközi szankciók erősek. De érzésem szerint mintha mindenki ellazázná ezt a dolgot. A sajtó hírei szerint a világ hadseregei voltaképp kussolnak, sehol semmi sem történik, mindenki lapul, miközben a hírek alapján Putyin – bár nukleáris erőit élesítette – gyenge, akinek nem megy a háború, de Ukrajna erős és képes megállítani Oroszországot.
Csak én érzem ezt a furcsa kettősséget?
Én azt gondolom, hogy a baj sokkal nagyobb, mint amit nekünk mutat a világsajtó. Félek, olyan rettenetes dolgokat nem tudunk, amiket okkal titkolnak el.
Valami nagyon nem stimmel ezzel a háborúval. 

Forrás: Juhász Zoli Facebook

Könyvjelző