Karpatria
2022. 10. 01.
Súlyos csapás Ukrajnának!

Jelenleg nincs helyük a NATO-ban.

2022. 09. 30.
Nem akarunk számok lenni, emberi lények vagyunk!

Megtámadták az identitásunkat, családi, vallási értékeinket és a nemzeti szuverenitásunkat! Meg fogjuk védeni az emberi értékeket!

2022. 09. 30.
Ennyit ér Brüsszelnek a demokrácia...

Ennyire tartják tiszteletben a választók akaratát…

2022. 09. 30.
Az orosz olajárplafon bevezetése halálos csapás lesz a Nyugatnak

A nyugati országok által az orosz olajra vonatkozó árplafon előírása “végső halálos csapássá” válhat, 

2022. 09. 30.
Brüsszel: kötelező energiafogyasztásb és az energiatermelő cégek bevételeinek korlátozása

A vártnál lényegesen gyorsabban jutottak politikai megállapodásra az energiaügyi miniszterek, akik rendkívüli tanácskozáson vesznek részt Brüsszelben annak érdekében, hogy az energiaárak csökkentése érdekében döntést hozzanak.

2022. 09. 30.
CNN: a Pentagon létrehozza az Ukrajna-parancsnokságot

A Pentagon egy új katonai parancsnokság létrehozásán dolgozik, amely az ukrán katonák felfegyverzésével és kiképzésével foglalkozik

2022. 09. 30.
A hazaárulásról, annak folytatódó formájában

Mindenesetre, amikor ránéznek a számláikra, és látják, hogy milyen horribilis árakat fizetnek a hidegért az otthonaikban, tudniuk kell, ki a hibás: nem, nem Putyin..!
A globalizmus internacionalista, kiszolgáló kormánya Romániában is dolgozik.

2022. 09. 30.
A világelit harca a Föld irányításáért
2022. 09. 30.
Az Északi-tengeren a robbantás közelében megtalálták Navalnij alsógatyáját!

Aki normális, az agyonröhögheti magát a "fősodrú", azaz kormányhű (NATO-hű, Amerika-hű, E.U.-hű) sajtó magyarázkodásán.

2022. 09. 29.
Már csak Magyarországra érkezik orosz gáz az Unióban

És ez nagy valószínűséggel minimum az év végéig így is marad.

2022. 09. 29.
Van élet a halál után? Egy rendhagyó interjú

Amelyben szó lesz életről és halálról, éberségről és szeretetről, vallásról és tudományról.

2022. 09. 29.
Nincs olyan, hogy korlátozott nukleáris konfliktus

Moszkva nem fenyeget senkit, de ha rákényszerítik az atomfegyverek használatára, Washington nem bújhat el az óceán mögé – mondja Anatolij Antonov

Valóban egy bevásárlóközpontot bombáztak az oroszok?
Olvasási idő: körülbelül 5 perc

A valóság keresése és kimondása nem jelent oroszbarátságot. Ha valaki nem nyeli be az amerikai-ukrán médiamanipulácót, attól még nem lesz Putyin-bérenc.

Valóban egy bevásárlóközpontot bombáztak az oroszok?

Tele vannak a hírek a Kremencsuk városában szétlőtt bevásárlóközponttal, amit orosz rakéta talált el, és hitelesnek tűnő ukrán források szerint 18 ember életét vesztette. (Azért csak "tűnő", mert a propagandát már itt is azonnal láthattuk működés közben: Zelenszkij elnök egyből 1000 áldozatról beszélt.) De ha csak egy áldozat van, természetesen az is sok, és tragikus.

De ettől még létezik a valóság - amivel a nyugati média hónapok óta hadilábon áll.
Pontosabban szándékosan tagad és ferdít.
A mostani híradások a rakétatámadás szörnyűségéről, az ártatlan civil áldozatokról szólnak, hatalmas együttérzést keltve az ukránok iránt és gyűlöletet az oroszok, különösen az ördögi Putyin ellen. És ez jogos is lenne - minden rendes embernek ez a természetes reakciója. A valódi ördög azonban ismét a részletekben rejlik.

A szívszorító előtte-után fotók már eleve gyanúsak; nem lehet tudni ugyanis, hogy valójában mikor készültek azok a képek, amelyeken az Amsztor bevásárlóközpont épülete előtt még autók állnak, zajlik az élet, stb.
Ami még beszédesebb, és erről azért elvétve olvashatunk itt-ott, még ha nem is a fősodratú médiában, hanem alternatív, az igazságot valóban kereső oldalakon, hogy az Amsztortól 90 méterre található a Kredmas nevű járműjavító üzem, ahol az ukrán haderő megrongálódott eszközeit javítják.
Egyértelmű katonai célpont. És vélhetően az elsődleges találat ezt az épületet érte, itt történt a robbanás, aminek a tüze aztán átterjed a szomszédos bevásárlóközpontra, ahonnan újabb, kisebb robbanásokat lehetett hallani (ahogy lángra kaptak az épület újabb részei).

De itt jön a legérdekesebb fordulat: a Google Maps tanúsága szerint a bevásárlóközpont "végleg bezárt". Persze, ez nem egy CIA-jelentés, de a Google elég megbízható forrás szokott lenni ilyen kérdésekben - elvégre az üzlet az üzlet.
Legalábbis kedd reggel még ezt mutatta a Google Maps. 11 órakor azonban már a "nyitva" jelenik meg, de először egy pillanatra még a "végleg bezárt", majd pedig felülíródik... Vicces nem? Bezárt a bolt, aztán most, hogy lebombázták, gyorsan kinyitott...
Érdekes, ugye? Csak nem a Google is részese a nyugati manipulációs gépezetnek??? Dehogynem.

Elég egyértelműnek tűnik a dolog. Ahogy március végén az Erdélyben "felgyújtott" szavazólapokról szóló Telex-cikknél is látszott, hogy az már februárban korábban megszületett, majd gyorsan ráraktak egy hibaablakot a telexesek, hogy eltakarja, és ne látszódjon, hogy előre kitervelt, jól kitalált sztori az egész.

És ahogy korábban a kijevi Retroville bevásárlóközpontról is kiderült, hogy lőszerraktárat alakított ki benne az ukrán hadsereg, és ezért bombázták le az oroszok, úgy itt, a kremencsuki Amsztorban is pontosan ez lehetett a helyzet. Most pedig megy a nyomok eltüntetése és a nyugati tömegek érzékenyítése, manipulálása.


És nem, mielőtt az agymosott, ukrán-rajongó, zászlós-profilképes, egybites fröcsögők kórusban rákezdenének a szokásos mantrára... a valóság keresése és kimondása nem jelent oroszbarátságot. Ha valaki nem nyeli be az amerikai-ukrán médiamanipulácót, attól még nem lesz Putyin-bérenc. Hanem csak értelmesen gondolkodó, az igazságot kereső, semelyik oldal propagandájának bedőlni nem akaró ember. Sem az orosznak, sem az ukránnak. Sem a keletinek, sem a nyugatinak. Merthogy ez továbbra sem a mi háborúnk, nem drukkolunk senkinek. Csak a békének.


Viszont bevásárlóközpontokba, iskolákba, kórházakba telepített fegyverraktárak és tüzérségi állások nem a béke felé vezetnek - ahogy az izraeli-palesztin konfliktusban, úgy az orosz-ukránban sem.

Facebook/Jeszenszky Zsolt

Könyvjelző