Karpatria
2022. 09. 26.
Edward Snowden orosz állampolgárságot kapott

Az Orosz Föderáció alkotmánya 89. cikkének "a" bekezdésével összhangban elhatározom: a következő személyeket fogadom el az Orosz Föderáció állampolgárságaként: Edward Joseph Snowden, aki 1983. június 21-én született az Amerikai Egyesült Államokban.

2022. 09. 26.
Népszámlálás - előszoba a Great Resethez

Akik megtagadják a válaszadást, azok komoly pénzbírságra, akár 200.000 forintos büntetésre számíthatnak. Senki nem teszi fel a kérdést, hogy mi szükség van a szankciókra és a kényszerítésre?

2022. 09. 26.
Kik jutnak hozzá az egészségügyi adatainkhoz?

Egyértelmű, hogy itt egy üzletágat akarnak felépíteni, amely felülírja a betegek ellátását, a gyanú fennáll, hogy egy világméretű adathalászatról és visszaélésszerű működésről van szó.

2022. 09. 26.
A VILÁG OLYAN, AMILYENEK MI VAGYUNK!

A KORMÁNYOK NEM CSELEKEDHETNEK AZT, AMIT AKARNAK! CSAK AZT, AMIT MEGENGEDNEK NEKIK!

2022. 09. 26.
Kivételes elemzés kering az interneten Ukrajna és Oroszország népszavazás utáni jövőjéről

Ritka elemzés a román sajtóból.
Az USA nyeresége és Európa vesztesége.

2022. 09. 26.
Orvosok és ápolók elárulták a betegeket – és saját magukat is

Ez a cikk több mint két évvel ezelőtt - 20.7.12-én - jelent meg először. Sajnos ma is tökéletesen érvényes.

2022. 09. 26.
Lavrov New Yorkban: nem értenek oroszul? Itt az ideje megtanulni!

Még humora is van!

2022. 09. 26.
Tarolt a jobboldal Olaszországban, akár kétharmaduk is lehet

Elsöprő jobboldali siker vetett véget a baloldali kormányzásnak Olaszországban. A győzelem hamar eldőlt, már csak a kétharmad a kérdéses.

2022. 09. 26.
Kitálalt egy volt jobbikos!

Így töröltette Szaszi Gyurcsányék segítségével Toroczkai Fb-oldalát, és nyilváníttatták őt veszélyes személlyé.

2022. 09. 26.
Nincs klíma-vészhelyzet!

A globális felmelegedés körülbelül olyan valóságos, mint a húsvéti nyuszi.
Tudósok ezrei írnak alá hivatalos nyilatkozatot.

2022. 09. 22.
Moszkva a nemzeti függetlenségi és szuverenista mozgalmak bástyája kíván lenni

A donbasszi népszavazások nemcsak a Luganszki és Donyecki Népköztársaságok és más felszabadított területek lakóinak rendszerszintű védelmét szolgálják, hanem a történelmi igazságosság helyreállítása szempontjából is nagy jelentőséggel bírnak – jelentette ki Dimitrij Medvegyev.

2022. 09. 22.
A háború végső kimenetele

Az egyik fél legyőzi a másikat.

Vécé helyett zsákba fognak üríteni!
Olvasási idő: körülbelül 4 perc

ezt javasolják a németek az energiaválság miatt.

Vécé helyett zsákba fognak üríteni!

Európában egyre őrültebb ajánlások látnak napvilágot azóta, hogy néhány országban bizonytalanná vált a lakosság energiaellátása a téli időszakra. Olyan helyzetekre próbálják felkészíteni az embereket, amelyek jó eséllyel megtörténhetnek. Az egyik ilyen őrület mindennapjaink egyik legsarkalatosabb tevékenységére, a széklet- és vizeletürítésre „kínál megoldást”.

Nemrég szavazta meg az Európai Parlament, hogy 2035-től kezdve csak és kizárólag elektromos autókat lehet árulni az Európai Unióban, vagyis betiltják a belső égésű motorral hajtott járművek értékesítését. A következő lépés a pontos jogszabály, illetve a 2025-re és 2030-ra tervezett köztes célszámok kidolgozása lesz. Azonban az utóbbi években – és különösen az elmúlt hónapokban – többször is bebizonyosodott, hogy az infrastruktúra erre még nincsen felkészülve. Ha ugyanis minden autósnak töltenie kellene az autóját, akkor a mai sokszorosa lenne az elektromos hálózat terheltsége, amit egyszerűen nem bírnak el a rendszerek.

Azon túl, hogy az elmúlt két-három évben többször áramszünetet okozott a hálózat túlterhelése, vagy éppen az erőművek áramtermelési kapacitásának ideiglenes csökkenése, az ukrajnai háború kitörése óta egyre bizonytalanabb Európa energiaellátása is. Jónéhány országban arra figyelmeztetnek, hogy a következő hónapokban gyakran előfordulhat olyan, hogy egy időre megszűnik az áramszolgáltatás egy-egy régióban. Van, ahol ilyen esetben azt javasolják, hogy a lakók jelöljenek ki egy „szükségszobát”, ahol egymást melegen tartva átvészelhetik az áramkimaradást. A svéd energiaszolgáltató ajánlása szerint a sürgősségi szobában egy sátrat is érdemes lehet felállítani, vagy érdemes rögtönzött kunyhót építeni például az asztal alatt, amelyet takarókkal fednek le, hogy ott éjszakázhassanak – ezzel is minimálisra csökkentik a melegen tartandó hely méretét.

Németországban is egyre többször figyelmeztetnek arra, hogy előfordulhatnak áramszünetek a téli időszak alatt. Szinte mindenre kiterjedő ajánlásokkal igyekeznek a lakosok figyelmét felhívni arra, hogy mit kell tenniük akkor, ha órákig nincs áram. Az egyik ilyen sarkalatos pont a toalett használata, hiszen a vécéöblítéshez áramra is szükség van a fizika jelenlegi állása szerint – igaz, elsősorban olyan helyeken, ahol szivattyúzni kell a vizet, vagy ahol érintésmentes berendezéssel öblítik a vécét. Ha az áramkimaradás több órán át tart, akkor előbb-utóbb más módon kell majd a székletet üríteni – figyelmeztetnek egy weboldalon, ahol hozzáteszik, hogy a vödörbe gyűjtött csapvizet nem szabad a vécé leöblítésére pazarolni, mert sosem lehet tudni, hogy meddig lesz áramszünet, a víz így az egyik legértékesebb elemmé válik a lakásban. Ilyen esetekre a következő az ajánlás: „Vegyen elő egy szemeteszsákot, és bélelje ki vele a vécécsészét. A szemeteszsáknak csak akkorának kell lennie, hogy a szélét az ülés fölé lehessen hajtani. A WC használata után gyűjtse össze a szemeteszsákot és dobja ki. Természetesen használhat egy vödröt is, és beletehet egy szemeteszsákot” – írja az ajánlás, amely hozzáteszi, hogy a kempingvécé is egy megoldás lehet, amely lényegében ugyanezen az elven működik, ehhez még konkrét modelleket is javasolnak, kinek milyen az ízlése. Egy „alapmodell” egyébként 74 euróba kerül napjainkban.

Forrás: ehir.ro

Könyvjelző