Karpatria
2022. 10. 01.
Súlyos csapás Ukrajnának!

Jelenleg nincs helyük a NATO-ban.

2022. 09. 30.
Nem akarunk számok lenni, emberi lények vagyunk!

Megtámadták az identitásunkat, családi, vallási értékeinket és a nemzeti szuverenitásunkat! Meg fogjuk védeni az emberi értékeket!

2022. 09. 30.
Ennyit ér Brüsszelnek a demokrácia...

Ennyire tartják tiszteletben a választók akaratát…

2022. 09. 30.
Az orosz olajárplafon bevezetése halálos csapás lesz a Nyugatnak

A nyugati országok által az orosz olajra vonatkozó árplafon előírása “végső halálos csapássá” válhat, 

2022. 09. 30.
Brüsszel: kötelező energiafogyasztásb és az energiatermelő cégek bevételeinek korlátozása

A vártnál lényegesen gyorsabban jutottak politikai megállapodásra az energiaügyi miniszterek, akik rendkívüli tanácskozáson vesznek részt Brüsszelben annak érdekében, hogy az energiaárak csökkentése érdekében döntést hozzanak.

2022. 09. 30.
CNN: a Pentagon létrehozza az Ukrajna-parancsnokságot

A Pentagon egy új katonai parancsnokság létrehozásán dolgozik, amely az ukrán katonák felfegyverzésével és kiképzésével foglalkozik

2022. 09. 30.
A hazaárulásról, annak folytatódó formájában

Mindenesetre, amikor ránéznek a számláikra, és látják, hogy milyen horribilis árakat fizetnek a hidegért az otthonaikban, tudniuk kell, ki a hibás: nem, nem Putyin..!
A globalizmus internacionalista, kiszolgáló kormánya Romániában is dolgozik.

2022. 09. 30.
A világelit harca a Föld irányításáért
2022. 09. 30.
Az Északi-tengeren a robbantás közelében megtalálták Navalnij alsógatyáját!

Aki normális, az agyonröhögheti magát a "fősodrú", azaz kormányhű (NATO-hű, Amerika-hű, E.U.-hű) sajtó magyarázkodásán.

2022. 09. 29.
Már csak Magyarországra érkezik orosz gáz az Unióban

És ez nagy valószínűséggel minimum az év végéig így is marad.

2022. 09. 29.
Van élet a halál után? Egy rendhagyó interjú

Amelyben szó lesz életről és halálról, éberségről és szeretetről, vallásról és tudományról.

2022. 09. 29.
Nincs olyan, hogy korlátozott nukleáris konfliktus

Moszkva nem fenyeget senkit, de ha rákényszerítik az atomfegyverek használatára, Washington nem bújhat el az óceán mögé – mondja Anatolij Antonov

Hogyan csapott le Jagoda a melegekre?
Olvasási idő: körülbelül 7 perc

A csekisták kémeket, összeesküvő ellenforradalmi sejteket láttak a homoszexuálisok zárt csoportjaiban.

Hogyan csapott le Jagoda a melegekre?

Az alávaló gazembereket példásan meg kell büntetni, a megfelelő törvényeket a társadalom védelmében meg kell hozni! Eképpen utasította Sztálin a Politikai Bizottság tagját Lazar Kaganovicsot a homoszexuálisokkal szembeni határozott fellépésre. A melegek jelentette veszélyre a KGB elődjének, az OGPU-nak az akkori elnök-helyettese Genrih Jagoda hívta fel a vezér figyelmét. A cseka illusztris alakja a „pederaszta közösségek” leleplezését jelentette a főtitkárnak. A feljegyzésben Jagoda a Moszkvában és Leningrádban tartott akciók eredményéről beszámolva azt írta, hogy a homoszexuálisok egy későbbi kémtevékenység fedőszerveként zárt szalonok és csoportok hálózatát hozták létre. „Ezek a társadalom legkülönbözőbb rétegeit átfogó zárt csoportok már csak jellegüknél fogva is felhasználhatók ellenforradalmi tevékenységre” – kongatta meg a vészharangot Jagoda. Ezzel1933. szeptember 15-én megkezdődött a nem hagyományos szexuális irányultságú személyek politikai üldözése.

„A csekisták célkeresztjébe mindenek előtt a munkás fiatalok, a katonák és a tengerészek kerültek”

A szovjet igazságszolgáltatás ezt megelőzően a másságot tolerálta. Az októberi forradalom után népszerű volt a nemek egyenlőségének eszméje és széles körben elfogadott a szexuális szabadosság. Az új hatalom e téren is különbözni kívánt elődjétől, s a konzervatív eszméket nemcsak a fronton, hanem az ágyban is legyőzte a „haladás”. A szexuális forradalom jegyében a bolsevikok megértően viszonyultak a homoszexualitáshoz is. Az állam eme hozzáállását az orvostudomány alapozta meg, amely biológiai és szociológiai okokkal magyarázta az azonos neműek egymáshoz vonzódását. A jogi megközelítés ennek szellemében megértette a homoszexuálisok eltévelyedését, amelyért a társadalom nem hibáztathatja ezeket az embereket. Igaz az is, hogy a csekistákat ez sem zavarta, s adott esetben pedofíliával, szexuális erőszakkal vagy nemi betegségek terjesztésével vádolták meg az érintetteket. Üldözésükről azonban nem lehetett beszélni.

„A politikai klíma változásával azonban előtérbe került az ellenségkép építése, s az ellenforradalmárok leleplezésére indított kampányok kényelmes célpontjaivá váltak a homoszexuálisok”

Ezeket a „nemi anomáliákat” a cári rendszer vagy az új köztársaságokban a törzsi, klán alapú berendezkedés maradványaiként kezdték értékelni. Ennek jegyében egyre hangosabban hirdették, hogy a szexuális elhajlás idegen a munkásosztálytól és a parasztságtól. Mind több egyházi vezető vált a szexuális elhajlás címén indított perek áldozatává, de a közép-ázsiai és a kaukázusi köztársaságokban is előszeretettel alkalmazták a nacionalizmus kordában tartása érdekében az elitek körében tartott tisztogatások eszközeként.

A homoszexualitás így e konjunktúra hullámán betegségből fokozatosan szociális bűnné minősült át, az azonos neműek kapcsolatainak színteréül szolgáló fürdők, éttermek, szállodák bezárásával még kiszolgáltatottabbá váló melegeket pedig a csekisták könnyen beszervezték. A hatalom a ’30-as évek elejére már széles adatbázissal rendelkezett róluk, így Jagodának különösebb operatív munkára nem volt szüksége a „pederaszta közösségek” felszámolásához. Az év végén már jelenthette, hogy mindkét „fővárosban bezárták az orgiák színhelyeiül szolgáló szalonokat”, 130 embert pedig letartóztattak. Magyarázatul Jagoda még kitért arra, hogy a „pederaszták” minden erővel igyekeztek beszervezni köreikbe az egészséges fiatalokat, különös tekintettel a katonákra, matrózokra és a diákokra, egyúttal javasolta a felelősségre vonásuk lehetőségét megteremtő törvény megalkotását.

„Miután ezt a kérdést a politbüro megvitatta, a homoszexualitás büntetése törvényi erőre emelkedett, s 3-tól 8 évig tartó szabadságvesztéssel járt.  A törvényt a külügyi népbiztosságban végrehajtott tisztogatások során 1934-ben már ki is próbálták”

A népbiztosság egykori vezetője Georgij Csicserin ugyanis homoszexuális volt, s tömegesen vett fel hasonlóan nem hagyományos szexuális irányultságúakat az intézménybe. Letartóztatták és német kémnek nyilvánították a legjobb kádereket, így a protokoll osztály vezetőjét is. Mint a Sztálinnak készített jelentésből kiderül, Dmitrij Florinszkij elsőként ismerte be, hogy homoszexuális, s nevezte meg a kapcsolatait, köztük azokat a fiatalokat, akik először vele létesítettek nemi kapcsolatot. Az érintett diplomatákat a GULAG-ra  küldték vagy kivégezték. A Kirov-gyilkosság éjszakáján a leningrádi melegekre csapott le a cseka. A balett táncosokon kívül mindenkit begyűjtöttek. Hivatalnokokat, tudósokat és írókat vetettek börtönbe és hurcoltak meg nyilvánosan.

A büntető törvénykönyv hírhedt 121-es cikkelye különböző változtatásokkal, de 1993-ig hatályban volt. Ez alatt a 60 év alatt az igazságügyi minisztérium nyilvántartása szerint ez alapján mintegy 60 ezer meleget ítéltek el.

moszkvater.com

Könyvjelző